5 gamescom 2018 games waarin vrouwen een hoofdrol hebben

Article
vrijdag, 10 augustus 2018 om 7:12
5 gamescom 2018 games waarin vrouwen de hoofdrol hebben 137049
Er zijn een hoop gamescom 2018 games waarbij vrouwen de hoofdrol hebben. En nee, dit komt niet door de opkomst van feminisme. Veel van deze vrouwelijke hoofdrollen bestonden namelijk al een tijd of waren vooraf al gepland. Dit zijn vijf van de games waar vrouwen een hoofdrol in (lkunnen) hebben.

5. Super Smash Bros Ultimate

Met het eerste spel in deze lijst spelen we gelijk een beetje vals. In Super Smash Bros Ultimate zitten namelijk meerdere vrouwelijk personages, maar zijn allemaal iconen zijn uit hun eigen games. Hierdoor moesten we Smash wel in onze lijst opnemen.
In Super Smash Bros Ultimate komen een hoop vrouwelijk personages voor uit de vorige games. Hieronder vallen bijvoorbeeld Princess Peach, Princess Daisy, Princess Zelda en Bayonetta. Deze helden komen allemaal uit iconische games en verdienen het om genoemd te worden in deze lijst.
Super Smash Bros Ultimate komt 7 december uit voor de Nintendo Switch.
137050

4. Resident Evil 2

Capcom is bezig met het ontwikkelen van de Resident Evil 2 remake. Iedereen die de game heeft gespeeld kent het duo Leon Kennedy en Claire Redfield. Dit waren destijds de hoofdpersonages van het spel. Deze personages zullen allebei terugkeren voor de remake, maar het bekende zapping systeem zal niet terugkeren.
Dit keer zullen er alleen gescheiden campaign modi zijn voor beide personages. Mocht je de rol van Claire aannemen, dan zal je een verhaal volgen dat om haar draait. Het model voor het gezicht van Redfield voor de remake is Jordan McEwen.
Resident Evil 2 komt 25 januari volgend jaar beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
137051

3. Darksiders 3

Nu Death en War niet meer bij de familiereünie kunnen komen, volgen we Fury in Darksiders 3. Zij moet de balans tussen goed en kwaad in de wereld zien te behouden. Dit moet ze doen door de Seven Deadly Sins te vernietigen. Fury bestond al sinds de eerdere delen, maar behalve een schets was er nooit meer van haar te zien.
Er is al een hoop gameplay te zien van Fury in haar speciale vuurvorm. Als zij in deze vorm is kan ze krachtige aanvallen gebruiken met haar zweep (of ander wapen) om zo veel schade te doen aan vijanden. Naast haar zweep gebruikt Fury ook andere wapens en magie om monsters te verslaan.
Darksiders 3 komt op 27 november uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Dit is bevestigd door THQ Nordic nadat de releasedatum voor het spel per ongeluk in de Microsoft Store was gelekt.
137052

2. Assassin’s Creed Odyssey

In dit nieuwe deel uit de Assassin’s Creed reeks krijgen spelers de kans om zowel als man of vrouw te spelen. Ook is het mogelijk om verschillende armor te dragen in de game die een bepaald aantal defense punten en andere voordelen heeft. De vrouw in Odyssey heet Kassandra en lijkt natuurlijk erg op haar mannelijke versie, Alexios.
Kassandra zal dezelfde gameplay krijgen als Alexios, iets dat we in Assassin’s Creed Sydicate niet zagen. Hier konden spelers namelijk uit kiezen of ze als man of vrouw wilden spelen, maar beide personages waren in dezelfde game. In Odyssey staan de personages los van elkaar.
Assassin’s Creed Odyssey komt 5 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
137053

1. Shadow of the Tomb Raider

Al vanaf de eerste Tomb Raider game nemen spelers de rol aan van avonturier Lara Croft. Ook in het nieuwste deel uit de serie, Shadow of the Tomb Raider, kruipen spelers in de huid van Croft en gaan op pad in de jungle.Tijdens dit avontuur moeten spelers veel stealth gebruiken.
Croft zal zich namelijk een weg moeten banen door de jungle en haar omgeving gebruiken. Het personage is in bezit van pijl en boog om vijanden geruisloos te vermoorden. Croft maakt gebruik van onder andere modder om zich te verbergen en klimt de bomen in om haar vijanden van bovenaf te belagen.
Shadow of the Tomb Raider komt 14 december uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees alvast onze preview om meer te weten te komen over de game.