Shadow of the Tomb Raider is het nieuwste avontuur van Lara Croft. De game moet op 14 september uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wij lichten alvast enkele van de nieuwe elementen die je gaat tegenkomen toe. Voor een uitgebreidere hands-on kun je terecht bij de Shadow of the Tomb Raider preview.

Stealth

In tegenstelling tot Tomb Raider en Rise of the Tomb Raider zal de nieuwste game over de tombejager ook een uitgebreid stealth element bevatten. Zo kun je vijanden besluipen en stilletjes uitschakelen of in bomen verstoppen en de pijlen richten op huurlingen. Vanuit die bomen kun je bijvoorbeeld een pijl in iemands borst planten en omlaag springen, om de beste man even aan de boom op te hangen als een soort piñata. Al is die wel zonder snoep.

Verder is het mogelijk om naar een modderpoel te lopen en je in te smeren met het goedje om minder zichtbaar te zijn. In een presentatie van de game die wij zagen was het midden in de nacht en is Lara op sommige momenten bijna compleet onzichtbaar. Als je dan ook nog eens tegen een muur van bladeren kunt staan om jezelf te verstoppen, dan ben je echt volledig uit het zicht en is het verrassingselement voor jou.

Voeg daar ook nog enkele nieuwe pijlen aan toe, zoals een gifpijl waardoor tegenstanders hallucinaties ervaren en op hun eerdere vrienden beginnen te schieten, en je weet dat de Shadow of Tomb Raider gameplay veelbelovend is.