Final Fantasy XIV maker hint op veel vernieuwing in 2021

News
zondag, 03 januari 2021 om 14:00
final fantasy xivf1621927746
Final Fantasy XIV producer Naoki Yoshida hint op grote plannen voor 2021 in de game. Hij meldde in een interview met 4Gamer dat er 'een grote sprong voorwaarts' aan zit te komen en hint zelfs op een nieuw verhaal.
Yoshida vertelt dat er grote dingen staan te gebeuren in Final Fantasy XIV. Er komt een wereld van avontuur naar de game en speler moeten vooral in de gaten houden wat er allemaal aangekondigd wordt. Hiermee hint de producer op een nieuwe verhaallijn die mogelijk tijdens het evenement in februari aangekondigd zal worden. Dat evenement werd al onthuld door Square Enix en zal de route onthullen die de ontwikkelaar voor de game uitgestippeld heeft in de komende tijd.
Bij die route hoort waarschijnlijk een uitbreiding die het verhaal uit Shadowbringers voort gaat zetten, maar wat met de 'grote sprong' bedoeld wordt, is nog niet bekend.

Maakt Final Fantasy XIV de sprong naar next-gen?

De kans is groot dat hiermee gehint wordt op de sprong naar de nieuwe console van Sony. Final Fantasy XIV kwam eigenlijk al uit voor de PlayStation 3 en maakte eerder al de overstap naar PlayStation 4. Inmiddels is er een nieuwe generatie aangebroken met de PS5, waardoor het aannemelijk is dat Square Enix nog een keer van console overstapt. De game met ruim 20 miljoen spelers zal op die manier nóg beter en magische ogen en weer een aantal jaren meekunnen voor consolespelers.
We zullen moeten wachten tot februari 2021 tot we het zeker weten, maar intussen kunnen we nog genieten van de evenementen in de game die tot eind 2020 lopen. Heel binnenkort begint het Heavensturn event dat het nieuwe jaar in zal luiden in Eorzea.