5 dingen die je nog niet wist over Xbox

  Vandaag weer een artikel in onze vaste rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over’. Eerder gingen we al opzoek naar de geheimen van PlayStation, Star Wars en Nintendo maar vandaag gaan we ons richten op Xbox. Rond de release van de Xbox Series kon je op XGN.nl een hoop lezen over Xbox, maar er zijn stiekem ook nog een hoop opvallende dingen die je helemaal niet wist. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Xbox.

  MTG Series X/S

  Tegenwoordig is de gameconsole van Microsoft bekend onder de naam Xbox, maar wist je dat deze naam zeker niet de eerste keuze was? Naar verluidt had Microsoft tientallen andere namen eerst in gedachte, maar deze werden stuk voor stuk afgewezen. En daarom ‘moest’ Microsoft uiteindelijk maar voor de naam Xbox kiezen. Voorbeelden van afwezen namen zijn: AIO (All In One) en MTG (Microsoft Total Gaming).

  Heb jij dit bizarre Xbox ontwerp weleens gezien?

  Eind 2001 verscheen de Xbox op de Amerikaanse markt de Xbox en begin 2002 verscheen de console op de Japanse en Europese markt. De console werd slechts 24 miljoen keer verkocht, en vooral het design viel niet bij iedereen in de smaak. Maar heb je wel eens het prototype design van de Xbox gezien? In eerste instantie ging de Xbox er namelijk wel heel bijzonder uitzien. Dit prototype werd begin 2000 intern bij Microsoft gepresenteerd en zag eruit als een grote zilveren X.

  3 miljoen keer klikken op je controller

  Welke controller vind jij fijner? De Xbox controller, een PlayStation controller of misschien wel de Joy-Cons van de Nintendo Switch? Het is een vraag die soms erg gevoelig kan liggen en het antwoord zal verschillen per persoon. Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoelang je Xbox controller meegaat? Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe je ermee omgaat, maar gemiddeld kun je zo’n 3 miljoen keer drukken op een Xbox controller voordat de controller het begeeft. Dat is een heleboel, maar als fanatieke gamer kan dat sneller gaan dan je denkt. En zeker voor de ongeveer zestig euro die zo’n controller kost mag je ook wel waar voor je geld.

  Dwayne ‘The Rock’ Johnson presenteerde de eerste Xbox

  Apple stond jarenlang bekend om haar Keynote presentaties met Steve Jobs, maar heb jij ooit wel eens de presentatie van de allereerste Xbox gezien? Microsoft dacht blijkbaar dat de presentatie niet interessant genoeg zou zijn als Bill Gates het alleen zou doen en daarom kreeg Gates in 2001 assistentie. En niet van de minste want Microsoft had voor de op presentatie van de eerste Xbox Dwayne ‘The Rock’ Johnson opgetrommeld.

  4 miljard verlies voor Microsoft

  De eerste PlayStation was meteen een groot succes en werd ruim 100 miljoen keer verkocht. De eerste Xbox daarentegen was iets minder een succes. De Xbox werd slechts 24 miljoen keer verkocht en Microsoft maakten uiteindelijk zo’n 4 miljard dollar verlies op de console. Overigens deed Apple het nog slechter. In 1996 bracht Apple namelijk een gameconsole op de markt, de Apple Pippin. Deze console werd slechts 42.000 keer verkocht.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.