5 dingen die je nog niet wist over Marvel

  Vandaag een nieuw artikel in onze rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over…’. Eerder gingen we in deze rubriek al opzoek naar de geheimen van onder andere PlayStation, Disney en Google, maar vandaag gooien we het over een hele andere boeg. Vandaag richten we ons vergrootglas namelijk op Marvel. Marvel is zeer bekend, maar stiekem zijn er ook een aantal spannende zaken die je nog helemaal over Marvel wist. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Marvel.

  Micheal Jackson was bijna Spider-Man geweest

  Spider-Man is door de jaren door onder andere Tom Holland, Tobey Maguire en Andrew Garfield gespeeld. Maar wist je dat de rol van Spider-Man ooit bijna naar Michael Jackson was gegaan? Jawel, de Michael Jackson die bekend werd met hits als Billie Jean en Beat It. Stan Lee gaf ooit in een interview aan dit te hebben besproken met Micheal Jackson:

  “I knew Michael Jackson. And with the things he discussed with me, I felt he wanted to be Spider-Man. That was the character that interested him.”

  Ken jij de Marvel superkoe al?

  Hartstikke leuk natuurlijk al die superhelden, maar wist je dat er ook een ware superkoe bestaat in het Marvel Universum? Maak kennis met Bessie, ook wel bekend als de Hellcow. De Hellcow is ooit door niemand minder dan Dracula gebeten en nu is hij een soort combinatie van een koe en een vampier. De Hellcow werkt samen met Deadloop, maar kwam tot zover alleen in de stripboeken voor. Maar wie weet of we volgend jaar op Disney+ Hellcow 1 kunnen bekijken?

  Wie was de allereerste Marvel superheld ooit?

  Vele bekende superhelden zijn van Marvel, wat dacht je bijvoorbeeld van Thor, Silver Surfer of de Hulk? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar heb jij je wel eens afgevraagd wie de allereerste Marvel superheld ooit was? Voor de allereerste Marvel superheld moeten we 81 jaar terug in de tijd, naar het jaar 1939. In dat jaar verscheen namelijk de allereerste Marvel comic ooit: Marvel Comics #1. In dit verhaal kwamen we de superhelden Human Torch en Angel en de superschurk Sub-Mariner kwam voorbij. Hoewel de figuren later nog wel voorbijkwamen wisten ze nooit echt superbekend te worden.

  Venom is gekocht voor 220 dollar

  Venom is misschien wel de ultieme vijand van Spider-Man, en in 2018 kreeg de superschurk zelfs een eigen film. Maar wist je dat Venom helemaal niet door Marvel is bedacht? Venom is ooit door een fan bedacht en hij verkocht de rechten destijds voor 220 dollar aan Marvel. Bizar als je nagaat dat de film Venom alleen al 844 miljoen dollar opbracht.

  Universal Studios

  The Hulk was 50 jaar weg

  De afgelopen jaren konden we genieten van de Marvel Avengers films. Maar wist je dat de Hulk eigenlijk uit The Avengers was gestapt? In de allereerste Avengers strips kwam de Hulk voorbij, maar al snel verliet hij de groep omdat zijn teamgenoten bang voor hem waren. Uiteindelijk duurde het zo’n 50 jaar voordat de Hulk zijn rentree maakten in The Avengers.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.