5 dingen die je nog niet wist over Star Wars

Article
vrijdag, 11 december 2020 om 17:30
mandalorian chapter 10 baby yodaf1605020979
Vandaag is er weer een nieuw artikel in onze vaste rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over’. Recent kondigde Disney een groot aantal nieuwe Star Wars films en series aan met dat in het achterhoofd kunnen we het vandaag natuurlijk over maar één iets hebben. En dat is natuurlijk Star Wars. Star Wars in wereldwijd enorm populair, maar toch zijn er een aantal spannende dingen die je nog niet wist over Star Wars! Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Star Wars

Yoda was bijna een aapje geweest

Anno 2020 lijkt het soms net alsof de hele wereld in de ban is van Baby Yoda. Maar deze lieve Yoda is natuurlijk weer geïnspireerd op de ‘grote’ Yoda die we al een tijdje kennen. Maar wist je ook dat Yoda eerste gespeeld zou worden door een aapje? Bij de productie van de eerste Star Wars film was George Lucas naar verluidt namelijk van plan om een aapje te gebruiken met een masker op. Uiteindelijk is het niet zover gekomen, maar het had ongetwijfeld gezorgd voor een bijzonder tafereel.

De Ewoks spreken Aziatisch

Waar nu iedereen fan lijkt van Baby Yoda waren vroeger veel mensen in de ban van de Ewoks. De lieve beerachtige beestjes wisten menig hart te stelen, maar kon je ze ook verstaan? De Ewoks lijken hun eigen taaltje te spreken, maar dat is niet helemaal waar. Ze spreken namelijk een grotendeels Tibetaans met Nepalees erdoorheen. Als je een hele goede talenknobbel hebt kun je die Ewoks dus opzich dus best verstaan.
ewokf1607684185

Heb jij de olifant in Star Wars wel eens gehoord?

De Star Wars films en series zitten vol met spannende ruimteschepen en als echte Star Wars fan ken je natuurlijk ook de TIE Starfighter. Het ziet er een beetje uit als een vreemde satelliet, maar is stiekem toch verdraaid handig. Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoe ze het geluid voor deze TIE hebben opgenomen? Je gelooft het misschien niet maar het is het geluid van een olifant in combinatie met een auto op een nat wegdek, bizar he?

En heb je de walrus, de beer en de leeuw in Star Wars al gehoord?

Maar in Star Wars zit niet alleen een olifant verstopt, als je goed luistert kan je zo’n beetje de hele dierentuin tegelijk horen. In het wild lopen er immers geen Chewbacca’s rond, dus moesten ze met een alternatief komen. En dus is er voor de stem van Chewbacca het geluid van een walrus, leeuw, beer en een das gebruikt. Deze geluiden zijn in de mix gegooid en daar was de stem van Chewbacca.
walrusf1607684488

Een half miljoen dollar voor Jabba The Hutt

Tot slot sluiten we af met Jabba de Hutt. Deze bijzondere gangsterbaas kwam voor in meerdere films, maar daar moest dan ook goed betaald voor worden. Deze pop is namelijk één van de duurste poppen ter wereld, hij kosten namelijk (houd je vast) 500.000 dollar.

Populair Nieuws

Laatste Reacties