5 dingen die je moet weten over Gwent

Article
zondag, 03 september 2017 om 15:03
xgn google image
Misschien heb de je de beta al gespeeld van Gwent, misschien niet. Het kan zijn dat je nog vragen hebt over wat de game precies inhoudt. Daarom lees je hier 5 dingen die je moet weten over Gwent.

Wat is het?

Gwent is een kaartspel dat spelers konden spelen in The Witcher 3; The Wild Hunt. Als onderdeel van de hoofdmissie moest je vaak kaarten, maar ook allerlei zijmissies konden gespeeld worden middels het kaartspel.
Het bleek vooral een verslavend spelletje te zijn en dus kwam de vraag vanuit vele fans om er een aparte game van te maken. En waarom ook niet? Een game als Hearthstone is ongekend populair.
En dus is CD Projekt Red al een hele tijd bezig met het ontwikkelen van Gwent, een op zichzelf staande kaartgame. De Poolse ontwikkelaar is niet lui, want de game is niet klakkeloos overgenomen uit The Witcher 3.
Het principe is hetzelfde, namelijk dat er gespeeld wordt met 10 kaarten in de hand, met 3 rijen en dat degene met de meeste punten een ronde wint. En bij twee gewonnen rondes is het hele spel gewonnen. Maar voor de rest zijn de kaarten aangepast, er zijn nieuwe kaarten bijgekomen en alles is opnieuw ontworpen, waarover later meer.
Zie het vooral als meer van Gwent in The Witcher, veel meer. En dus kunnen fans alvast kwijlen, zo simpel is het.
117120

De kaarten

Wat momenteel vooral opvalt is de grafische stijl van Gwent. Waar alle kaarten en het hele zelf ook nogal wat levenloos leken in The Witcher 3, komen de kaarten meer dan ooit tot leven in Gwent. Dat is ook niet zo vreemd, want CD Projekt Red doet echt zijn best op de artstyle. Er zijn maar liefst 50 artiesten die meewerken aan de game. Dit om alles zo tof mogelijk te maken.
En dat zie je, want elke kaart oogt uniek en elke kaart ademt leven uit, voor zover dat kan bij een kaart uiteraard. Bestudeer de kaarten maar eens, ze bewegen en lijken allemaal apart een verhaal te vertellen. Het verschil met The Witcher 3 is enorm!
117121

eSports

Nu denk je misschien: maar na een paar potjes kaarten heb ik ’t wel gezien, toch? Nee, zeker niet! Gwent is een heuse eSports game. Dat houdt in dat je wereldwijd toernooien kan spelen om de beste te worden en daarmee kun je zelfs geld winnen. Dit laatste is natuurlijk een goede motivatie voor mensen om te spelen en dus ziet het er naar uit dat Gwent flink wat spelers zal krijgen en behouden.
Ben je misschien klaar met Hearthstone? Dan is het een idee om te zien hoe ver je ’t online er vanaf kan brengen in Gwent. Het is een vrij strategische game waar uren maken een vereiste is. Leer de kaarten kennen en bepaal zelf tactieken voor hoe je spelers benadert.
Mocht je nou geïnteresseerd zijn in het Gwent eSporst gedeelte dan kun je op deze website alle details lezen.
117122

Thronebeaker

Maar wat nou als je niets met Gwent online hebt? Houdt het hele verhaal dan voor jou op? Nee, zeker niet! Er komt een hele story naar Gwent, en daarmee wordt het Witcher universum natuurlijk mooi uitgebreid.
Deze campaign gaat door het leven als Gwent: Thronebreaker. In flink wat uurtjes kun je dus niet zozeer competitief de strijd aangaan met anderen, maar lekker genieten van een verhaal.
Tijdens gamescom zagen we een map en daarbij kun je naar verschillende gebieden toe en in ‘rust’ verkennen. Helaas hebben we nog niet kunnen spelen, dus hoe fijn de campaign precies is, durven we nog niet te zeggen. Maar hé, het is CD Projekt Red, dus het kan onmogelijk fout gaan!
117123

Wat is de status nu?

De game is nog steeds niet officieel en in zijn volledigheid uit, maar dit komt omdat CD Projekt Red bezig is met het balanceren. Veel feedback van spelers en fans wordt meegenomen om de game zo goed mogelijk te maken. En steeds worden er gameplay aanpassingen gemaakt.
Op gamecom werd nog wel het een en ander verteld over wat er nog aan komt. Zo zijn er nog 30 nieuwe kaarten op komst en dat is flink wat. Daarnaast is de ontwikkelaar bezig met het implementeren van sociale features.
Hierbij moet gedacht worden aan een in-game chat mogelijkheid. Er ook moeten speelprofielen zichtbaar gemaakt worden. Kortom, de Polen hebben nog van alles voor ons in petto!