Download The Sims mobile: ja of nee? [Gespeeld op gamescom 2017]

  Als je helemaal weg bent van de simulatiereeks The Sims, is het een idee om wellicht aan de slag te gaan met The Sims mobile. Immers kun je overal onderweg spelen. Of is dat te veel van het goede? Download jij straks The Sims mobile? We vertellen je wat je kunt verwachten!

  The Sims Mobile wordt ontwikkeld door de makers van De Sims en de SimCity-games. Eigenlijk is het wat je van een Sims game kan verwachten, alleen wordt het nu als download aangeboden voor de App Store en Google Play. Op gamescom 2017 namen we de mobiele game al even onder de knoppen.

  Kies je poppetje

  Zodra je begint met spelen, kun je kiezen uit 14 verschillende poppetjes, waaronder mannen en vrouwen. Zodra je dan je personage gekozen hebt, kun je deze naar smaak customizen. Denk hierbij aan het aanpassen van haarkleur, ogen, wenkbrauwvormen, lichaamsgewicht enzovoorts. Je kan zelf bepalen hoe hij of zij eruit komt te zien, maar doe het op zo’n manier dat jij een connectie voelt met dit personage. Want vanaf hier begint je avontuur en je simulatieleven.

  Na het aanmaken van ons personage kwamen we in een huis terecht, waar we een brief moesten lezen en daarna konden we al snel in ‘actie’ komen. Knoop een gesprekje aan met een leuke buur op de stoep of nodig iemand uit in je huisje. Waar het om te doen is, is het verdienen van beloningen. Voor iedere activiteit verdien je XP en daarmee verhoog je het level van je poppetje. Best verslavend.

  download The Sims Mobile 1

  Wat zou jij willen doen?

  We hebben de game maar kort gespeeld tijdens gamescom, maar de bedoeling is zoals in elke Sims game; een echt leven ‘nabootsen’. Jouw Sim kan relaties onderhouden, feesten geven en bezoeken en ook te maken krijgen met minder leuke mensen. De ups en downs uit het echte leven worden dus verwerkt in een game, een mobiele game wel te verstaan. Dat is best verslavend omdat je nu andere keuzes zou kunnen maken dan je in real life zou doen. Dus soms mag je gewoon lekker spelen en simuleren naar eigen wens!

  En dat kun je naar hartenlust doen in diverse omgevingen. We hebben de plattegrond bekeken van The Sims Mobile en daarom zagen we naast je huis nog vier omgevingen, waaronder Waterfront en Parkside. De activiteiten die je kunt uitvoeren verschillen dan ook per omgeving waar jij je bevindt.

  download The Sims Mobile 2

  Hoe speelt het?

  De vraag is uiteraard hoe zo’n Sims game speelt. Wij testten de game op een tablet en dat was niet onaardig. Of eigenlijk: meer dan prima. Je beweegt je poppetje gewoon naar de kant waar je hem of haar hebben wil en dat werkt gewoon zoals het zou moeten. Het enige wat af en toe vervelend is, is het camerastandpunt. Zo kwam het in onze speelsessie voor dat de camera op één plaats bleef hangen, waardoor je amper wat zag en een actie niet goed uit kon voeren. Pas na drie keer op het scherm drukken gebeurde er wat en dat is best slordig.

  Prima om mee te nemen onderweg

  Maar over het algemeen zag de game er goed uit en bestuurde het lekker. Dus download jij The Sims mobile: ja of nee? Wat ons betreft kun je dat met een gerust hart doen. Zeker als je van de serie houdt, is het leuk om deze op een tablet mee te nemen. Nog heel veel details hebben we verder niet en de gamescom sessie was kort, maar de eerste indruk was zeker prima en daar gaat het om.

  De exacte release in Nederland is tot op heden nog niet bekend. De game wordt gratis en er zal gebruik gemaakt worden van micro-transacties.

  The Sims Mobile

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.