De 5 beste shops om (uiteindelijk) een PS5 te scoren

Article
zondag, 05 juni 2022 om 11:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 is nu zo’n anderhalf jaar op de markt, maar door aanhoudende tekorten en problemen is het nog steeds moeilijk om er één te scoren. Als je je kansen wil verhogen is het handig om op te letten waar je het probeert. Bij de ene shop heb je namelijk een veel grotere slagingskans dan bij de ander, dus we zetten de beste opties even voor je op een rij.

MediaMarkt

Momenteel is MediaMarkt waarschijnlijk je beste optie als je binnenkort een PS5 in huis wil hebben. Bij deze keten zijn de drops (nieuwe leveringen) momenteel het frequentst en er is er altijd wel één in de buurt vinden. Dat is handig, want je moet er ook echt heen om erachter te komen of er bij jouw filiaal voorraad is.
Nadeel is dan weer dat je hier de laatste tijd alleen dure bundels met accessoires en games kan kopen. Dat kan mooi meegenomen zijn als er toevallig spullen in zitten die je wel wil hebben. Maar als je gewoon de PS5 wil hebben en je games en accessoires helemaal zelf wil regelen is zo’n bundel een dure grap.

Game Mania

Een andere winkel waar je met enige regelmaat een PS5-drop kunt verwachten is de Game Mania. Ze zijn hier vaak wat minder frequent dan bij MediaMarkt, maar het is toch een grote landelijke keten die vaak wel in de buurt te vinden is. Er is ook onlangs nog voorraad gespot, dus je zou zelfs redelijk snel kunnen slagen als je er heen gaat.
Net als bij MediaMarkt moet je bij Game Mania vaak een bundel kopen. Gelukkig zijn die van Game Mania meestal wat goedkoper. Overigens is Game Mania bereid om aan de telefoon te melden of er voorraad is, dus dat kan onnodige moeite besparen.
bolcomf1595427884

Bol.com

Als je geen vervoer hebt of gewoon niet de tijd hebt om winkels af te struinen ben je snel aangewezen op webshops. In dat geval is bol.com één van je beste opties. Als grootste en populairste webshop van Nederland zijn hier in periodes dat Sony de console kan leveren vrij regelmatig drops.
Het nadeel van bol.com en veel andere webshops is dat de consoles ook vaak snel zijn uitverkocht. Er zijn nog steeds scalpers die met bots bovenop alle voorraad zitten en online shoppen is nou eenmaal sneller dan in een winkel. Een tip als je het bij bol gaat proberen: de meeste drops zijn op woensdagen rond 8.00 uur ‘s ochtends (maar niet per se precies op dat tijdstip).

Coolblue

Een iets minder hectische ervaring met online shoppen kun je vinden bij Coolblue. Leveringen zijn hier de laatste tijd niet al te frequent, maar de manier waarop je er een bemachtigd is wel lekker rustig. In plaats van dat je er als de kippen bij moet zijn kun je je namelijk inschrijven voor een loting.
Je kansen zijn niet bijzonder goed, aangezien het aantal consoles nog altijd veel kleiner is dan het aantal mensen dat een console wil. Maar als je nergens anders slaagt kan het geen kwaad om het eens te proberen. Houd er wel rekening mee dat je ook hier vaak vast zit aan een bundel.
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531

PlayStation Direct

Je kunt de PS5 ook rechtstreeks van Sony kopen. Je kunt je via de PlayStation Direct store inschrijven en uiteindelijk krijg je dan bericht als ze er één voor je hebben. Je hoeft je dan niet te haasten om een ander voor te zijn. Wel moet je binnen een bepaalde tijd je PS5 ook daadwerkelijk kopen, anders gaat hij naar een ander.
Er zijn wel wat potentiële nadelen. Ten eerste heb je een PlayStation-account nodig om je in te schrijven, al is dat niet zo’n punt als je al eerder een PlayStation-console hebt gehad. Een ander probleem is dat je alleen kunt betalen met een creditcard. Veel mensen zullen die hebben, maar aangezien dat in Nederland toch iets minder gebruikelijk is dan in bijvoorbeeld de VS, was een optie voor iDeal of minstens PayPal welkom geweest.

Populair Nieuws