Sony komt met gaming headsets en monitoren voor PS5 en PC

News
woensdag, 29 juni 2022 om 11:00
sony inzone m9 monitorf1656489626
Sony laat duidelijk merken niet alleen meer te focussen op de PS5, maar ook op PC. Het Japanse bedrijf heeft namelijk nieuwe gaming headsets en monitoren voor beide platformen aangekondigd.
Vorige week lekte al uit dat Sony mogelijk zou komen met een speciale presentatie om de nieuwe Inzone lijn aan producten te onthullen. Dinsdagavond heeft de Japanse fabrikant dat dan ook gedaan. Tijdens de showcase zijn er drie nieuwe gaming headsets onthuld en twee gaming monitoren, die allemaal werken voor de PS5 en PC.
De drie gaming headsets bestaan uit de Sony H3, H7 en H9. Qua uiterlijk lijken ze veel op elkaar - allemaal gestileerd naar het ontwerp van de PS5 - maar qua features en prijs verschillen ze wel flink. Zo is de H3 een wired gaming headset en heeft het stoffen oorkussens. De H7 is een draadloze variant en de H9 is draadloos, heeft noise-cancelling en zachte nepleren oorkussens. De H3 kost 99 euro, de H7 229 euro en het vlaggenschip 299 euro.
Alle drie de koptelefoons werken zoals je zou verwachten met de Tempest 3D audio van de PS5, terwijl gebruikers op PC nog meer opties tot hun beschikking krijgen. Met de Sony 360 Spatial Sound app kan je het geluid namelijk aanpassen aan jouw oren.

Speciale monitoren voor PC én PS5

Naast de gaming headsets heeft Sony ook twee monitoren van de Inzone line-up uit de doeken gedaan. Hoewel je misschien sneller een TV zou aansluiten op je PlayStation 5, zijn er binnenkort ook twee monitoren die daar speciaal voor geschikt zijn: de Sony M9 en M3.
De M9 is een 27 inch 4K monitor en heeft ook een uiterlijk dat gebaseerd is op de PS5. Het display heeft daarnaast een refresh rate van 144Hz, full-array local dimming en een HDR 600-rating. De M3 heeft een resolutie van 1080p en een refresh rate van 240Hz, maar geen full-array local dimming en een lagere HDR400-rating.
Sluit je de monitoren aan op PC, dan kan je de instellingen aanpassen via de Inzone hub app. Gebruik je een PS5 voor de schermen, dan zal het beeld automatisch aangepast worden op de beste HDR-instellingen. De Sony M9 heeft een prijskaartje van 899 euro, terwijl de M3 529 euro moet kosten.

Populair Nieuws