Sony komt eindelijk met PS5 covers in nieuwe, bonte kleuren

News
maandag, 13 december 2021 om 14:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Al sinds de release van de PlayStation 5 vragen eigenaren om nieuwe covers, zodat ze hun next-gen console een kleurtje naar eigen smaak kunnen geven. Nu komt Sony eindelijk met PS5 covers in een aantal opvallende kleuren.
Voordat de PS5 gelanceerd werd, heeft Sony al duidelijk gemaakt dat het wel heel erg makkelijk is om de covers van de console te vervangen. In de teardown video van de Japanse techgigant is namelijk al vanaf het eerste moment zichtbaar dat het een fluitje van een cent is om de covers er vanaf te halen en erop te zetten - wat natuurlijk ook de mogelijkheid geeft om andere covers erop te zetten.
Daar hopen fans al vanaf het eerste uur dus op, maar Sony is er de hele tijd stil over geweest. Gelukkig is daar nu eindelijk verandering in gekomen. Via Twitter heeft Sony namelijk bekendgemaakt dat er nieuwe PS5 covers aan zitten te komen. Vanaf januari 2022 zullen de covers in ‘geselecteerde regio's’ beschikbaar worden gemaakt. Daar valt Nederland helaas niet onder, maar wel buurland Duitsland.
De PS5 covers zullen in vijf verschillende kleuren gelanceerd worden, namelijk Nova Pink, Galactic Purple, Starlight Blue, Cosmic Red en Midnight Black. Oplettenden zal het opvallen dat de laatste twee kleuren overeenkomen met de twee nieuwe kleuren van de PS5 DualSense controllers. Dat is geen verrassing, want de nieuwe kleuren voor de covers zullen ook gelanceerd worden al DualSense controller, zodat je je hele setup mooi op elkaar kan laten aansluiten.

Eerdere PS5 covers geblokkeerd

Dat fans er zeker van waren dat Sony ooit zou komen met covers voor de next-gen console, is het feit dat de uitgever zeer agressief heeft opgetreden tegen andere partijen die zijn gekomen met een soortgelijke oplossing. Eén website die covers verkocht werd uit de lucht gehaald en Dbrand, een bedrijf dat bekendstaat om haar skins en covers, werd bedreigd met een rechtszaak door de uitgever. Gelukkig zijn de PS5 covers eindelijk gearriveerd. Nu is het alleen nog wachten totdat ze ook naar Nederland komen.