10 Xbox Series X games in 2022 om nog naar uit te kijken

Article
dinsdag, 09 augustus 2022 om 14:30
as dusk fallsf1655108797
Het uitstel van zowel Starfield als Redfall is een behoorlijke aderlating de rest van het Xbox-jaar. Maar als je een Series X">Xbox Series X in huis hebt, zijn er alsnog aardig wat games die er veelbelovend uitzien. Wij hebben 10 Xbox-games om dit jaar nog naar uit te kijken voor je verzameld.

As Dusk Falls

Releasedatum: 19 juli
Veel games draaien om actie, maar soms zie je titels verschijnen die ervoor kiezen om een aangrijpend verhaal te vertellen. Neem bijvoorbeeld As Dusk Falls, waarin je twee families volgt nadat hun levens met elkaar verwikkeld raken als gevolg van een mislukte overval in 1998. Gedurende dertig jaar wordt hun verhaal verteld, dat op allerlei verschillende manieren kan aflopen afhankelijk van de keuzes die je maakt.
Wij mochten de game al spelen en hebben gesproken met de makers. De conclusie: As Dusk Falls kon nog wel eens één van de grootste verrrassingen van het jaar worden. Ook interessant is dat je deze game met maar liefst acht mensen kunt spelen, dus als jij bij dit soort games vaak verleid wordt om steeds dezelfde keuzes te maken kan het leuk zijn om hem steeds met een andere groep te spelen.
digimon survivef1657805537

Digimon Survive

Releasedatum: 29 juli
Xbox is niet bepaald bekend om zijn succes in Japan en dat zie je vaak ook terug in de games die voor de console uitkomen. JRPG’s en games met een anime-invloed komen vaak uit voor PlayStation en Switch terwijl de de Xbox overslaan. Maar er zijn altijd uitzonderingen, want Digimon is natuurlijk in het westen bekend genoeg om wel naar de Xbox te komen.
Mocht je interesse hebben in Digimon, dan staat je in Digimon Survive een aardige ervaring te wachten. De game is deels visual novel, deels strategy RPG en deels survival-game. Wie de game overleeft hangt af van jouw keuzes, dus er zijn behoorlijk wat verschillende verhalen te beleven voor de Digimon-fan.
the lord of the rings gollumf1611735974

The Lord of the Rings: Gollum

Releasedatum: 1 september
Er zijn in het verleden heel wat Lord of the Rings-games verschenen. In veel daarvan neem je de rol aan van personages uit het bekende Fellowship, of een andere krijger die de strijd aangaat met Orcs en Uruk-hai. Maar Daedalic Entertainment gooit het over een andere boeg en laat je in de niet al te best verzorgde huid van Gollum kruipen.
Tussen The Hobbit en The Lord of the Rings beleeft Gollum heel wat, maar veel daarvan wordt maar in grote lijnen verteld in The Lord of the Rings. In The Lord of the Rings: Gollum mag je het zelf beleven. Niet alleen als Gollum, maar ook als Sméagol, dus bereid je voor op de nodige lastige keuzes.
no more heroes 3f1604002352

No More Heroes III

Releasedatum: 4 oktober
No More Heroes III is alweer een jaar oud, maar is tot nu toe op de Switch blijven steken. De game werd daar wel goed ontvangen, dus we kunnen ons zo voorstellen dat eigenaren van andere consoles de game graag op hun voorkeursplatform zien verschijnen. Gelukkig voor de hack and slash-liefhebber gaat dat ook gebeuren.
Net als in eerdere No More Heroes-titels moet je je omhoog werken in een ranglijst door ander vechters te vermoorden. Maar in plaats van dat het een ranglijst van huurmoordenaars is, is het een ranglijst van superhelden. Die superhelden zijn dan weer eigenlijk aliens die de wereld willen veroveren. Het kan niet gek genoeg in No More Heroes III.
mavel midnight sunsf1630421980

Marvel’s Midnight Suns

Releasedatum: 7 oktober
Marvel’s Midnight Suns werd ongeveer een jaar geleden geïntroduceerd als een soort XCOM met Marvel-personages. Dat bleek alleen niet helemaal te werken, dus is er een nieuw systeem bedacht. Naast je eigen superkrachten krijg je een aantal willekeurige vaardigheden op kaarten die je kunt spelen. Het resultaat ziet er niet onaardig uit.
Een ander leuk aspect aan deze game is dat je kunt spelen als een zelfgemaakte held. Daarvan kun je niet alleen het uiterlijk aanpassen, je kunt ook zelf bepalen wat voor superkrachten hij of zij heeft. Er zijn natuurlijk ook bekende helden, waarmee je tussen de gevechten door kun socializen. Dat zal voor veel Marvel-liefhebbers een droom zijn die uitkomt.
a plague tale requiem screenshot 02 1920x1080 minf1656059354

A Plague Tale: Requiem

Releasedatum: 18 oktober
A Plague Tale: Innocence was lang niet de eerste game van Asobo Studio, maar wel een game waarmee de studio zich een stuk prominenter op de kaart zette dan eerder. Drie jaar later komt het team met een vervolg. Het is te hopen dat A Plague Tale: Requiem net zo goed is.
Zoals het er nu naar uitziet zit dat gelukkig wel snor. De kern van Requiem is heel vergelijkbaar met de eerste game, maar vrijwel alles is uitgebreid. Er zijn meer mogelijkheden om te vechten en één van de hoofdpersonen heeft er een kracht bij. Alles wijst erop dat ook deze tocht door Frankrijk weer een sterke game op gaat leveren.
persona 5 royalf1578385842

Persona 5 Royal

Releasedatum: 21 oktober
Ondanks dat de Xbox doorgaans niet de eerste keuze is voor liefhebbers van Japanse games, kunnen we er dit najaar toch een aantal op de console verwachten. We zagen Digimon Survive voorbijkomen, maar ook kunnen we Vijf jaar na release in het westen eindelijk Persona 5 op iets anders dan een PlayStation verwelkomen.
Om precies te zijn gaat het om Persona 5 Royal, een uitgebreide versie van de game. Het is jouw taak om als lid van de Phantom Thieves de harten criminelen en andere slechte mensen te veranderen. Daar kun je al snel een uur of honderd aan kwijt zijn, dus als je dit najaar maar één game koopt brengt Persona 5 Royal misschien de meeste waar voor je geld.
gotham knightsf1654789469

Gotham Knights

Releasedatum: 25 oktober
Batman is al jaren één van de populairste superhelden, dus hij krijgt ook geregeld games. De cast rondom de Caped Crusader is alleen veel uitgebreider en daar zien we dan weer weinig games over. Maar WB Games Montréal komt dit najaar met Gotham Knights.
In deze game speel je als Nightwing, Batgirl, Robin en Red Hood. Batman zou waarschijnlijk graag meedoen, maar hij is in deze game dood, dus er ligt een zekere verantwoordelijkheid op de schouders van het speelbare viertal. Gotham wordt na de dood van Batman nog meer geteisterd door criminelen dan eerst, dus de sfeer zal er goed in zitten.
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926

Call of Duty: Modern Warfare II

Releasedatum: 28 oktober
Vorig jaar hadden we gedurende het najaar maar liefst drie grote shooters op het menu: Call of Duty, Battlefield en Halo. De vraag was wie van de drie het beste zou zijn. Hoewel Halo aanvankelijk goed werd ontvangen bleken er uiteindelijk geen winnaars in het shootergeweld, want inmiddels kan geen van drieën echt op veel enthousiasme rekenen.
Maar aangezien Call of Duty een jaarlijkse franchise is, krijgt deze in oktober een herkansing met Modern Warfare II. Infinity Ward, doorgaans de meest gewaardeerde Call of Duty-studio, staat aan het roer, wat veel liefhebbers hoop geeft. Als de sterke basis van de Modern Warfare reboot van 2019 bewaard blijft hebben we waarschijnlijk op zijn minst een aardige shooter om van te genieten.
pentimentf1657806882

Pentiment

Releasedatum: november 2022
We zeiden het al: het uitstel van Starfield en Redfall maakt het Xbox-najaar wat leeg. Er bleef voor deze lijst niet veel over dat wordt uitgegeven door Xbox Game Studios. Alleen As Dusk Falls en Pentiment bleven over. Gelukkig lijkt Pentiment, net als As Dusk Falls, een interessante titel te worden.
In Pentiment speel je als de zestiende-eeuwse Andreas Maler, die een moord onderzoekt nadat zijn vriend als schuldige wordt aangewezen. De game komt uit het brein van Josh Sawyer, bekend als regisseur van Fallout: New Vegas. We verwachten dan ook dat het verhaal van deze game goed in elkaar steekt, al is er één belangrijk element dat nooit onthuld gaat worden. Je zult uiteindelijk je verdachte van de moord moeten aanwijzen, maar je zult nooit weten of je de juiste persoon hebt.