De beste torenventilatoren voor een hittegolf

Article
dinsdag, 09 augustus 2022 om 15:00
ventilator 3 pexelsf1591974566
Nu de zomer eindelijk van start is gegaan, raast de eerste hittegolf al over ons landje heen. Een goed moment om een torenventilator aan te schaffen. Het is natuurlijk geen doen om thuis of op kantoor badend in het zweet te zitten. Om jou te helpen hebben wij het internet afgespeurd en de beste torenventilatoren voor je op een rijtje gezet.
Een mooi voordeel van een torenventilator is dat ze stiller zijn en vaak minder ruimte in beslag nemen dan een bladventilator. Dit komt door de compacte behuizing van de ventilator, die er net wat stijlvoller uitziet.
Neem bijvoorbeeld de HoneywellHY254E4 ventilator. Deze kent een slank design en is behoorlijk stil, afhankelijk van de stand waarin je deze zet. De ventilator bevat namelijk de QuietSet technologie die je vijf niveaus geeft waaronder een slaap- en fluisterstand. Zo kun je het apparaat de hele nacht aan laten staan of vlak naast je hebben staan terwijl je een film kijkt zonder een vervelende ruis in je oor. Daarnaast heeft de ventilator een timer die na maximaal acht uur het apparaat vanzelf uitzet.
Als je een torenventilator zoekt die je vanuit je luie stoel kunt bedienen kan dat natuurlijk ook. Zo is er de Rowenta VU6670 torenventilator. Deze kent 3 windinstellingen, een timer en kan 80 graden draaien. Daarbij krijg je ook een afstandsbediening voor het apparaat waardoor je niet eens meer op hoeft te staan in de hitte. Hiermee bedien je de Rowenta op alle vlakken die het apparaat kent. Je kan het draaien starten of stoppen, de kracht aanpassen en het apparaat van een timer voorzien.
monochrome photo of man leaning on table 2536577f1593078070
Ideaal voor thuis of kantoor is de Solis Easy Breezy 757 Torenventilator. Door het lage geluidsniveau creëert het weinig afleiding tijdens het werken of relaxen. De Solis Easy Breezy kent een slank design, die goed pas in zowel kleine als grote ruimtes, 3 ventilatorstanden, kan 70 graden draaien en bevat een timerfunctie. Met deze timer kan vooraf bepaald worden wanneer het apparaat zichzelf moet uitschakelen, waardoor het nog energiezuiniger wordt.
Met de Fuave TV1010 bepaal je zelf hoe lang je kamer voorzien wordt van een lekker koel briesje. De torenventilator kent een timer, waarmee het na de ingestelde tijd automatisch stop met ventileren. De TV1010 kent 3 blaassnelheden, geeft snel koude lucht als het warm is en gemakkelijk verplaatsbaar. Ook maakt het nog eens weinig lawaai. Een prima keuze, voor een lage prijs.
Ben je zo hard aan het werk dat de zweetdruppels over je gezicht stromen? Dan is de Domo DO8126 een ideale oplosing. De kolomventilator biedt heerlijke verkoeling en is makkelijk op te stellen. De Domo oscilleert, een herhaalde omkering van de bewegingsrichting, wat zorgt een heerlijke luchtverdeling in een ruimte. Door het oscilleren wordt de frisse lucht met ene draaiing van 70 graden verspreid. De ventilator bevat een timer, die in te stellen is tot 7,5 uur, en maakt weinig lawaai.
Een goede deal scoor je met de Cecotec Torenventilator. De Cecotec zorgt door 360 graden te draaien een heerlijke verkoeling en is maar 76 centimeter lang. Met de torenventilator kan je zelf beslissen hoeveel verkoeling je wil hebben. Dit komt doordat de Cecotec 3 verschillende luchtsnelheden kent. De torenventilator maakt weinig lawaai, is simpel in gebruik. Let wel op dat de ventilator met een timer van maximaal 2 uur werkt. Daarna moet ‘ie opnieuw aangezet worden.
Dit artikel is bijgewerkt op 9 augustus 2022.