10 Switch games in 2022 om nog naar uit te kijken

Article
woensdag, 10 augustus 2022 om 14:30
live a livef1657195773
We zijn aangeland in de tweede helft van 2022. Het is dan ook de hoogste tijd om eens te kijken welke games we allemaal nog kunnen verwachten in de rest van het jaar. Op de Switch zijn dit een paar toppers om nog naar uit te kijken!

Live A Live

Releasedatum: 22 juli
Sommige games verschijnen alleen in specifieke regio’s. Tegenwoordig gebeurt het wat minder, maar in de jaren 80 en 90 kwamen veel games nooit buiten Japan uit. Live A Live was er daar één van, maar binnenkort kunnen we er in het westen alsnog mee aan de slag.
Deze RPG van Square (tegenwoordig Square Enix) speelt zich af in allerlei verschillende tijdperken. Live A Live vertelt dan ook verschillende verhalen, maar toch zijn ze allemaal met elkaar verbonden. Het belooft een unieke ervaring te worden die we ook nog eens mogen beleven in de prachtige HD-2D stijl die we kennen van Octopath Traveler.
xenoblade chronicles 3f1656926706

Xenoblade Chronicles 3

Releasedatum: 29 juli
Hoewel Xenoblade Chronicles een stuk nieuwer is dan Live A Live moesten fans behoorlijk vechten om het eerste deel gelokaliseerd te krijgen. Het is maar goed dat Nintendo zich in dit geval heeft laten overtuigen, want de games in deze reeks zijn ook in het westen aardig geliefd gebleken. Een win-win situatie voor de liefhebber en Nintendo, zou je kunnen zeggen.
Ook dit derde deel ziet er weer veelbelovend uit en we hoeven er niet lang meer op te wachten. Tot ieders verbazing kreeg de game namelijk een eerdere releasedatum dan aanvankelijk aangekondigd. Nog even en het grootse avontuur in Aionios kan beginnen!
2022 03 21 splatoon 3f1661279134

Splatoon 3

Releasedatum: 9 september
Het gebeurt niet elke dag dat Nintendo met een geheel nieuwe IP komt. Dat die er uitgerekend op de Wii U wel kwam en dat hij ondanks het falen van die console succesvol werd, zagen weinig mensen aankomen. Toch kunnen we dit jaar uitkijken naar alweer de derde Splatoon.
Ook in Splatoon 3 kunnen spelers zich voornamelijk bezighouden met verschillend online game-modi, zoals Turf War en Salmon Run: Next Wave. Maar er is ook weer een single-player campaign. Deze keer gaat die over de terugkeer van zoogdieren in de wereld van Splatoon, dus dat belooft wat.
nier automata the end of yorha editionf1657200583

NieR: Automata The End of YoRHa Edition

Releasedatum: 6 oktober
Een Switch-jaar is niet compleet zonder een port of twee van een al wat oudere maar zeer geliefde titel. Eerder zagen we in die categorie bijvoorbeeld The Witcher 3 en BioShock. Dit jaar is het de beurt aan NieR: Automata.
Dat is natuurlijk goed nieuws als je alleen een Switch hebt, maar de game graag wil spelen. Maar ook voor terugkerende fans is een Switch-versie niet gek. Je moet de game meerdere keren spelen voor het hele verhaal, dus dan is het fijn als je hem op elk moment dat je wil even kunt spelen.
mario rabbids sparks of hopef1623936825

Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Releasedatum: 20 oktober
Een crossover tussen Mario en Ubisofts Rabbids leek bijzonder onwaarschijnlijk. Ook nadat de Mario + Rabbids: Kingdom Battle uitlekte konden veel mensen het maar moeilijk geloven. Maar de game bleek heel goed in elkaar te steken en werd ook nog een succes. Inmiddels lijkt de combinatie van Mario + Rabbids bijna normaal.
Het nieuws dat er een vervolg zou komen was dan ook zeer welkom. Helemaal mooi is dat de gameplay in Mario + Rabbids: Sparks of Hope ook een beetje is geëvolueerd door bijvoorbeeld het raster waarop je in het origineel beweegt uit de game te slopen. Qua verhaal ga je dit keer de ruimte in, dus alles aan deze game belooft net een beetje ambitieuzer te zijn dan in Kingdom Battle.
persona 5 royalf1578385842

Persona 5 Royal

Releasedatum: 21 oktober
Dat Persona 5 naar de Switch zou komen is één van de oudste geruchten als het gaat om Switch-ports. Er was een periode dat de game regelmatig genoemd werd als iets dat in de volgende Nintendo Direct voorbij kon komen, maar het gebeurde nooit. Maar net wanneer de hoop een beetje leek opgegeven is hij er dan toch.
Persona 5 Royal verschijnt dit najaar nog op de Switch en twee andere titels in de reeks volgen later. Net als NieR: Automata is Persona 5 Royal trouwens erg geschikt voor een draagbaar systeem. Je hoort wel eens van RPGs die een uur of honderd kunnen duren, maar vaak is dat alleen zo als je alles wil doen. Persona 5 daarentegen is echt zo lang, dus tegen een versie die we overal kunnen spelen zeggen wij geen nee.
2022 02 03 bayonetta 3f1643898136

Bayonetta 3

Releasedatum: 28 oktober
Ergens dit jaar moet Bayonetta 3 uitkomen. Dat voelt lichtelijk apart om te zeggen, aangezien deze game in 2017 werd aangekondigd en daarna vier jaar van de aardbodem verdween. We zullen er maar van uit gaan dat de game te vroeg is aangekondigd en niet moeizaam tot stand is gekomen, want als we regisseur Hideki Kamiya mogen geloven is de ontwikkeling altijd goed verlopen.
Desondanks heeft PlatinumGames ons in spanning laten wachten op de releasedatum van de game. Sommige fans waren al bang dat Bayonetta alsnog zou ontsnappen naar 2023. Gelukkig werd er niet al te lang geleden een datum aangekondigd, want het is in ieder de hoogste tijd om onze favoriete heks weer eens terug te zien.
pokemon scarlet violetf1657201639

Pokémon Scarlet & Violet

Releasedatum: 18 november
De Switch begon het jaar met een grote Pokémon-game en de grote najaarsrelease is ook weer een Pokémon-titel. Dit keer gaat het om de nieuwste generatie in de kern van de reeks. Pokémon Scarlet en Violet lijken bovendien de formule een beetje op de schop te gooien.
Na wat experimenten met de Wild Area in Sword en Shield, gevolgd door Pokémon Legends: Arceus, is het eindelijk tijd voor een open-world Pokémon. Zo wordt hij tenminste omschreven. Het kan nog een aantal kanten op, maar in het ergste geval hebben we dit najaar een tweetal vermakelijke Pokémon-games, dus we blijven optimistisch.
crisis core final fantasy 7 reunion zack fairf1655454571

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion

Releasedatum: Q4 2022
Als je van Final Fantasy VII houdt heb je het de komende tijd goed. Volgend jaar verschijnt Final Fantasy VII Rebirth en hoewel je daar op de Switch niet zoveel aan hebt, komt er ook nog een game naar Nintendo’s console. Er verschijnt namelijk een HD-versie van Crisis Core: Final Fantasy VII.
Deze game volgt Zack Fair en vertelt een verhaal dat dient als een rechtstreekse inleiding op Final Fantasy VII. De makers beloven dat Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion meer wordt dan een simpele HD-remaster. Hij zal dus zeker het spelen waard zijn als je het hele verhaal van Cloud, Aerith en hun companen wil begrijpen.
hogwarts legacyf1673674949

Hogwarts Legacy

Releasedatum: Q4 2022
Veel Harry Potter-fans kijken al jaren uit naar de dag dat ze zelf naar Zweinstein mogen. In Hogwarts Legacy kan die wens in zekere zin in vervulling gaan. Tot ieders verbazing bleek eerder dit jaar dat deze game bovendien ook op de Switch verschijnt.
Een releasedatum hebben we helaas nog niet. Dat zorgt hier en daar natuurlijk weer voor wat onrust en zorgen dat hij toch naar 2023 wordt uitgesteld. Maar laten we ons vooral niet te druk maken: er zijn heel wat releasedata opvallend kort van tevoren bekendgemaak.