De 10 leukste Tears of the Kingdom easter eggs

Article
dinsdag, 16 mei 2023 om 14:00
tears of the kingdomf1683724951
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ligt sinds kort in de winkel. In zo’n grote game verwacht je natuurlijk allerlei verwijzingen en easter eggs en daarin stelt de game ook niet teleur. Wij hebben wat leuke easter eggs op een rijtje gezet, maar let wel op voor lichte spoilers.

Klassieke deuntjes

The Legend of Zelda heeft een rijke geschiedenis en daar hoort ook een fantastische catalogus muziek bij. Tears of the Kingdom houdt net als Breath of the Wild van subtiele muziek en put daarbij niet al te veel uit oudere games. Maar er zijn wel degelijk allerlei bekende stukjes muziek te horen.
In Breath of the Wild kon Link het al niet laten om een beetje te neuriën bij het koken, maar dat was meestal hetzelfde melodietje. In Tears of the Kingdom heeft hij zijn repertoire flink uitgebreid. We hebben onder andere het hoofdthema van Zelda gehoord, de eerste noten van Hyrule Field uit Ocarina of Time en een paar bekende melodieën die je in die game op de ocarina kunt spelen, zoals Epona’s Song.
tears of the kingdom climbf1683730972

De Champions zijn niet vergeten

Breath of the Wild was de eerste Zelda-game met DLC, spin-offs even buiten beschouwing gelaten. De tweede golf van deze content liet je nog meer kennis maken met de Champions uit de game en na afloop mocht je een groepsfoto van Link, Zelda en de Champions in ontvangst nemen. Die kon je vervolgens ophangen in het huis in Hateno Village dat je kon kopen.
Dat was op zich al een easter egg, aangezien niemand je vertelt dat je de foto kunt ophangen. Maar in Tears of the Kingdom wordt de easter egg nog obscuurder. Het blijkt namelijk dat deze foto er nog steeds hangt, maar alleen als je de Champion’s Ballad van Breath of the Wild daadwerkelijk hebt gespeeld. Tears of the Kingdom leest namelijk je save-data van Breath of the Wild om de continuïteit tussen de twee games te vergroten.
tears of the kingdom the depthsf1683724889

Lightroots zijn Shrines

De marketing van Tears of the Kingdom zette erg in op de Sky Islands, maar het blijkt dat er onder Hyrule nog veel meer nieuw terrein te ontdekken is. Diep onder de grond vindt je namelijk The Depths, die even groot zijn als Hyrule en ook qua kaart lijken op een vreemde versie van de wereld erboven. Maar daar houden de vergelijkingen niet op.
Het is namelijk donker in The Depths. Gelukkig kun je het licht aankrijgen door Lightroots te activeren. Mocht je die niet goed kunnen vinden, kijk dan even op de kaart van het oppervlak van Hyrule: op elke plek waar een Shrine of Light staat, is in The Depths een Lightroot te vinden. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook, wat dan weer kan helpen bij het zoeken naar Shrines.
tears of the kingdom 4f1675935257

Een bizarre sprong

Link heeft in Tears of the Kingdom een aantal nieuwe vaardigheden, waaronder de mogelijkheid om van alles en nog wat aan wapens, schilden en pijlen vast te maken. Een voorbeeld: je kunt een bom vastmaken aan je schild. Dat lijkt misschien gevaarlijk, maar dat valt bizar genoeg mee.
Niet alleen beschermt het schild je op bijna magische wijze tegen de explosie, door een shield surf te doen op een schild met een bom eraan wordt je hoog de lucht in gegooid. Dat lijkt verdacht veel op een opvallende actie uit de klassieke Zelda-cartoon. Het is niet bekend of de ontwikkelaars die verwijzing expres in de game hebben gestopt, maar het zou niet de eerste keer zijn dat het Zelda-team verwijst naar iets dat de meeste spelers nooit zullen herkennen.
tears of the kingdom horsef1683731034

De Shrine of Resurrection doet het nog

Breath of the Wild is zes jaar oud, maar op een bizarre manier is dat al lang genoeg om nostalgische gevoelens op te roepen. Misschien voel je je dan ook aangetrokken tot het Great Plateau, waar de eerste game begon en je alles leerde. Misschien ga je zelfs even kijken in de Shrine of Resurrection, waar Link in Breath of the Wild wakker werd.
De Shrine is enigszins veranderd, maar als leuke easter egg lijkt hij het nog te doen. Tenminste, in zekere zin. Het is niet wat je verwacht van de Shrine, maar je vindt er nog een poel water waarin schade die je hebt opgelopen geheeld wordt. Het is dus nog altijd een veilige plek om even (of honderd jaar lang) bij te komen.
tears of the kingdom glidingf1683724687

Nostalgische items

Op het Great Plateau is er nog meer nostalgie te beleven. Misschien heb je ooit meegekregen dat je met Amiibo kunt veranderen wat voor doek er in je paraglider zit. Maar daarvoor ben je niet volledig afhankelijk van Amiibo. Er zijn ook doeken te vinden in de game zelf, bijvoorbeeld één die lijkt op de paraglider uit Breath of the Wild, die te vinden is bovenop de Temple of Time, waar je de paraglider in die game in ontvangst mocht nemen.
Een vergelijkbaar item is te vinden in Hateno Village. Bij links oude huis is een put die dient als geheim kamertje. Daarin vind je een kist met een haarelastiekje. Daarmee kun je Links haar weer in het staartje krijgen dat hij in Breath of the Wild droeg. Aan nostalgische easter eggs is er dus geen gebrek.
tears of the kingdom 3f1663165744

Misko slaat weer toe

Er lopen in Tears of the Kingdom verschillende NPC’s rond in Hyrule die op zoek zijn naar de schatten van de legendarische bandiet Misko. Als je een aantal van die schatten weet te vinden kom je er al snel achter dat het gaat om armor dat niet in de winkels in de game te koop is. Dat lijkt niet helemaal te kloppen met de Misko uit Breath of the Wild, die alleen maar wat waardevolle stenen en Rupees had verborgen.
Dat is inderdaad de rol van de ongeziene Misko in de basisgame van Breath of the Wild. Maar in de DLC werd zijn voorliefde voor armor ineens duidelijk: hij had allerlei bijzonder armor gestolen van de koninklijke familie en in Hyrule verborgen. Het blijkt in Tears of the Kingdom dat Misko nog veel meer armor had gestolen.
tears of the kingdom armf1683724728

Ultrahand was speelgoed

Misschien wel de belangrijkste vaardigheid in Tears of the Kingdom is Ultrahand. Hiermee kun je bijna alles oppakken en vastmaken aan andere dingen in de wereld. Je kunt op die manier veel bereiken, dus de naam Ultrahand is heel begrijpelijk: de vaardigheid is Ultrahandig.
Maar de naam is ook een van de meest obscure easter eggs in de game. Het is geen verwijzing naar Breath of the Wild of een oudere Zelda-game, maar naar een oud Nintendo-product. Het bedrijf is namelijk veel ouder dan de game-industrie en maakte ooit traditioneel speelgoed. De Ultrahand was een soort grijper die in de jaren 60 verkocht werd. Je kon er op lange afstand dingen meet pakken, dus de naam klopt wel aardig met de Ultrahand van Tears of the Kingdom.
tears of the kingdom climbf1683730972

Bekende stemmen?

Over deze eater egg zijn we niet helemaal zeker, maar we wilden hem toch even delen. Als je sinds release bezig bent met Tears of the Kingdom heb je inmiddels waarschijnlijk een dungeon uitgespeeld en dus kennis gemaakt met één van de Sages. We komen helaas weinig te weten over de Sages die in de Imprisoning War vochten: zelfs hun namen blijven onbekend.
Maar toen wij de game speelden voelden deze Sages toch een beetje bekend. Als onze oren ons niet bedriegen zijn de Sages namelijk ingesproken door dezelfde acteurs die de Champions uit Breath of the Wild speelden. Daar hebben we helaas geen bevestiging van kunnen vinden, dus neem het voorlopig even niet als feit aan, maar het zou niet geheel onlogisch zijn.
breath of the wild deku treef1684235481

Een monster in de Deku Tree

Wanneer je eenmaal goed op weg bent in Tears of the Kingdom wordt je waarschijnlijk benieuwd naar Korok Forest. Daar was tenslotte het Master Sword in Breath of the Wild, dus dat is het controleren waard. Bij aankomst in het bos zul je alleen ontdekken dat de Great Deku Tree ziek is.
Diep in zijn wortelsysteem is er namelijk een monster aanwezig dat gemaakt is door Ganondorf. Trouwe Zelda-fans zullen die situatie mogelijk herkennen, want dat is ook wat er gebeurde met de Deku Tree in Ocarina of Time. Gelukkig ben je dit keer op tijd bij om de Deku Tree van de dood te redden, anders was dit één van de meest deprimerende easter eggs ooit geweest.