MCU geeft eindelijk duidelijkheid over Spider-Man

News
dinsdag, 16 mei 2023 om 14:30
nieuwe spider man homecoming 2 details bekendgemaakt 1530718495 134863
Dankzij een onwaarschijnlijke samenwerking met Sony is het gelukt om Spider-Man in het MCU te krijgen, ondanks dat de filmrechten van het personage niet in handen zijn van Marvel en Disney. Maar de films hebben ook wat verwarring opgeleverd. Het is namelijk lang onduidelijk geweest wanneer de eerste MCU Spider-Man film zich nou eigenlijk afspeelde.
Wie zich Spider-Man Homecoming nog goed kan herinneren zal ongetwijfeld nog weten dat er iets niet leek te kloppen aan de tijdlijn van de film. De film begon namelijk met een scène die zich direct na The Avengers (2012) afspeelde en vervolgens was het volgens de film acht jaar later. Dat kon op dat moment niet kloppen en heeft voor veel verwarring gezorgd.
Er zijn allerlei verklaringen voor gekomen, bijvoorbeeld dat niet elke MCU film zich echt afspeelt in het jaar dat hij uitkomt. Maar veel bleef onduidelijk. Disney komt nu eindelijk met een antwoord.
De film is in de VS namelijk toegevoegd aan het Disney+ aanbod, waardoor hij ook onderdeel is geworden van de afspeellijst van het MCU in tijdlijn-volgorde. Daaruit blijkt dat Spider-Man Homecoming zich tussen Black Panther en Doctor Strange afspeelt. Daaruit is overigens ook op te maken dat er inderdaad naast overduidelijke gevallen meerdere films zijn die zich niet afspelen in het jaar dat ze in de bioscoop verschenen.

Wat is de toekomst van Spider-Man in het MCU?

Hoewel er nu een complete Spider-Man trilogie is in het MCU, is de verwachting dat het personage nog terugkeert voor nieuwe films. Die staan nog niet op de kalender voor de komende jaren. Dat heeft waarschijnlijk te maken met dat er over en weer van alles geregeld moet worden tussen Disney en Sony.

Populair Nieuws