10 horrorgames om te spelen op vrijdag de 13de!

  Het is vrijdag de 13e, tijd om te griezelen! Deze top 10 games kun je vandaag rustig spelen, al is rustig niet helemaal het juiste woord....

  10. Friday The 13th: The Game (2017)

  We beginnen de lijst van 'horror games spelen' met een game die dezelfde titel draagt als de beruchte dag: Friday The 13th.

  Uiteraard is deze game gebaseerd op de populaire filmreeks met dezelfde naam. Friday The 13th: The Game bevat twee verschillende aspecten. Er is namelijk één speler die in de rol stapt van moordenaar Jason Voorhees, terwijl zeven andere spelers zijn de toekomstige slachtoffers spelen.

  Deze zeven andere spelers kunnen het slachtoffer worden van Jason, tenminste, als je geen actie onderneemt! De andere spelers moeten zien te overleven, verstoppen of ontsnappen. Zo moeten spelers bijvoorbeeld auto onderdelen bij elkaar vinden om zo de auto aan de praat te krijgen en weg te rijden.

  Friday The 13th: The Game weet het leuk te houden voor alle spelers. Of je nou de jager bent of zelf wordt opgejaagd, er is altijd wat te beleven. Een zelfde soort game in dit genre en die ook leuk is, is Dead by Daylight. In onze Dead by Daylight review lees je hoe spannend de game kan zijn voor allebei de partijen. Friday The 13th & Dead by Daylight zijn twee games die in sommige aspecten op elkaar lijken, maar het allebei waard zijn om te spelen!

  Friday The 13th: The Game bevat online co-op voor acht spelers.

  Dead by Daylight bevat online co-op voor vijf spelers.

  9. Slender: The Eight Pages (2012)

  De titel van de game mag dan ´Slender´ zijn, maar iedereen kent het lange figuur natuurlijk als Slenderman!

  Slender: The Eight Pages bevat het meest simpele concept wat je op deze lijst met horrorgames gaat aantreffen. Zoals de titel suggereert moet je namelijk acht pagina´s verzamelen in een donker bos. Dit terwijl Slenderman steeds dichterbij komt. Slender bevat geen diepzinnig verhaal of een hoop actie, maar de duistere sfeer zorgt er toch voor dat je altijd op het puntje van je stoel zit.

  Zodra Slenderman in de buurt is zie je een soort ruis op je beeldscherm, zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven. Het idee dat Slenderman overal vandaan kan komen en je ook merkt wanneer dit gebeurd, zorgt voor behoorlijk wat zenuwen. Acht pagina´s verzamelen lijkt een makkelijke taak, maar niks is minder waar. Lukt het jou om de greep van Slenderman te ontwijken?

  Slender: The Eight Pages bevat alleen singleplayer.

  8. Dead Rising 4 (2016)

  Zombies. We kunnen de gestorven maniaken niet weglaten op de lijst met 'horror games spelen'. Er zullen meer zombies op deze lijst verschijnen, maar we beginnen met Dead Rising 4.

  Fotojournalist Frank West keert terug in het vierde deel uit de Dead Rising serie, ditmaal nog gekker dan ooit. De game introduceert een Exosuit om helemaal mee los te gaan! De Exosuit past perfect bij de hilarische wereld van Dead Rising 4 en creëert nieuwe manieren om zombies af te slachen, aangezien het dragen van dit exoskelet je toegang geeft tot 24 nieuwe wapens.

  Dead Rising 4 is een perfecte mix van horror en komedie. Selfies maken met een zombie? Niks is te gek in de Dead Rising franchise. En dat is precies de reden waarom de game zo heerlijk wegspeelt.

  Dead Rising 4 bevat singleplayer & online co-op voor vier spelers.

  7. Amnesia: The Dark Descent (2010)

  Zoals je kunt lezen aan de titel, gaat de game over een personage met Amnesia (geheugenverlies). Als speler kruip je in de huid van Daniel en word je wakker in een groot kasteel. Door het verzamelen van notities ga je steeds meer geheimen uit het kasteel ontrafelen, dit terwijl je diverse gruwelijke monsters moet vermijden.

  Het mysterie wat volgt is interessant en houdt je in zijn greep. De game focust zich niet alleen op het eerste gedeelte van de titel (Amnesia), maar ook op het tweede gedeelte: The Dark Descent. Langzaam maak je mee hoe jouw personage steeds krankzinniger begint te worden. Terwijl alle gevaren uit het kasteel meedragen aan de onheilspellende sfeer.

  Amnesia: The Dark Descent bevat alleen singleplayer.

  6. Dying Light (2015)

  We zeiden al dat in onze lijst met 'horror games spelen' er meer games aankomen die zombies bevatten. Waar Dead Risisng 4 kiest voor een humoristische aanpak, zorgt Dying Light voor het angstaanjagende element.

  In Dying Light ben je als Crane uit op een geheime missie om gestolen documenten over een mogelijk geneesmiddel terug te vinden. Je bevindt je in de sloppenwijken, waar je parcours skills kunt trainen. Deze skills komen goed van pas, aangezien de zombies in Dying Light je zo voorbij weten te razen.

  Hier gaan de zombies onder de naam ´Nightmares´, en ze houden van een sprintje trekken! Zodra deze zombies je gaan achtervolgen veranderd alles in een complete chaos. Het effect wordt nog erger wanneer het nacht is, aangezien je de zombies hoort aankomen maar niet kunt zien. Dying Light is voor de horrorfanaten absoluut niet te missen.

  Dying Light bevat singleplayer & online co-op voor vier spelers.

  5. Until Dawn (2015)

  We zijn aangekomen bij de top vijf 'horror games spelen' en trappen deze af met Until Dawn. Een uniek concept, aangezien de game als een soort film ervaren kan worden.

  In Until Dawn ligt het verhaal namelijk in jouw handen! Inderdaad, jij moet zelf keuzes maken en deze hebben direct invloed op het verhaal. Net zoals dit het geval is bij de bekende Telltale gameserie. Until Dawn is natuurlijk horror, dus de keuzes die jij maakt zorgen er uiteindelijk voor welke personages blijven leven of welke je aan hun lot overlaat.

  Until Dawn speelt een slim spelletje met jouw als speler. Zo moet je aan het begin van de game doorgeven waar jij bang voor bent. Kies je bijvoorbeeld spinnen, dan kun je er zeker van zijn dat die ook komen opdagen! Alles bij elkaar maakt Until Dawn een game die je keer op keer kunt spelen, elke keer weer met andere beslissingen.

  Until Dawn bevat alleen singleplayer.

  4. Alien: Isolation (2014)

  Welk wezen weet nog steeds na al deze jaren iedereen de stuipen op het lijf te jagen? Juist, de Alien uit de bekende Alien filmserie. Nu komt deze Alien je halen, in de game Alien: Isolation.

  Je stapt in de schoenen van Amanda Ripley, de dochter van Ellen Ripley (Sigourney Weaver) uit de eerste Alien film. Vijftien jaar na de originele film is het ruimteschip Nostromo verdwenen samen met Ellen Ripley. Nu is het jouw taak om deze verdwijning te onderzoeken en je moeder weer terug te vinden.

  Alien: Isolation focust zich meer op het horroraspect van de eerste Alien film en niet het meer actie georiënteerde vervolg Aliens. In de game moet je de bekende Alien ('Xenomorph') namelijk ontlopen. Wees vooral slimmer! Je hebt hiervoor verschillende gadgets tot je beschikking, waaronder een vlammenwerper.

  Alien: Isolation laat je net zoals de titel enorm geïsoleerd voelen. Een game die de spanning zorgvuldig opbouwt en je doet smachten naar meer.

  Alien: Isolation bevat alleen singleplayer.

  3. Beide Outlast games (2013 - 2017)

  Op de derde plek in onze lijst met 'horror games spelen', moesten we twee games bij elkaar knallen, aangezien ze beide een diepe indruk hebben achtergelaten. Vrij recent is Outlast 2 uitgekomen, maar ook het origineel mag je niet missen. Sterker nog, we raden aan om ze allebei achter elkaar te spelen! Voor de echte horrorliefhebber.

  In de eerste Outlast speel je als journalist en moet je een afgelegen psychiatrische inrichting onderzoeken. Wat je hier aantreft zal je hart sneller laten kloppen. In het verhaal DLC van de eerste Outlast, genaamd Whistleblower, speel je als Waylon Park. Deze DLC speelt zich af voor de gebeurtenissen uit Outlast en maakt het verhaal een compleet geheel.

  Outlast 2 legt de focus op een koppel die samen een moord moeten onderzoeken. Door een helicoptercrash worden de twee gescheiden en moet jij je vrouw zien terug te vinden. Tijdens deze zoektocht komen de meest gestoorde dingen aanbod.

  We hebben kort allebei de Outlast games uitgelegd, samen met de Outlast DLC. Waarom? Omdat ze alle drie samen verkrijgbaar zijn in één verpakking! De Outlast Trinity is de ultieme horrorervaring.

  De Outlast franchise bevat alleen singleplayer.

  2. Resident Evil 7: Biohazard (2017)

  Resident Evil is misschien wel de bekendste franchise uit de lijst met 'horror games spelen'. Waar de serie begon als horror, kregen latere delen steeds meer actie elementen. Resident Evil 7 keert terug naar de basis en is een echte survival horror game!

  Het verhaal volgt Ethan Winters in zoektocht naar zijn vrouw Mia. Zijn zoektocht leidt hem naar de Baker familie, waar alle remmen worden losgegooid. Deze familie is gestoord! En dat zul je merken ook. Het lijkt alsof Resident Evil 7 vastberaden is om jou te tonen hoe krankzinnig en walgelijk deze familie kan zijn.

  Resident Evil 7 keert zoals we al zeiden terug naar de basis. Het enige wat telt is zien te overleven en uit handen komen van deze gekke familie. Verder moeten ook puzzels worden opgelost om vooruitgang te boeken in het verhaal. Resident Evil 7 weet verschillende elementen uit de franchise te combineren voor een definitieve Resident Evil game.

  Resident Evil 7: Biohazard bevat alleen singleplayer.

  1. The Evil Within 2 (2017)

  We zijn aangekomen bij het einde van onze lijst met 'horror games spelen'. Welke horrorgame moet jij op vrijdag de 13e spelen? Nou, de game die op deze dag uitkomt natuurlijk! The Evil Within 2 heeft deze releasedatum mooi uitgekozen. Het is de maand oktober en het is vrijdag de 13e, voor elke horrorfanaat kan het niet beter worden.

  In het vervolg op The Evil Within stappen wij wederom in de schoenen van Sebastian Castellanos. Na de gebeurtenissen uit het eerste deel maakt Sebastian geen deel meer uit van de politie en gelooft niemand zijn verhaal. Uiteindelijk komt Sebastian erachter dat zijn dochter Lily is meegenomen door Mobius uit het eerste deel. Lukt het jou om je dochter terug te vinden?

  Wij mochten al met de game aan de slag. In onze The Evil Within 2 preview lees je waarom wij denken dat de game een sterke najaarshit gaat worden! Wie van jullie gaat op vrijdag de 13e griezelen met The Evil Within 2?

  The Evil Within 2 bevat alleen singleplayer.

  Welke horror games spelen jullie nog meer?

  Dit was onze lijst met horrorgames die je moet spelen op vrijdag de 13e. Uiteraard is er genoeg keus. Welke horrorgame spelen jullie het liefst en wat is de engste game die jullie ooit hebben gespeeld? Laat het ons weten in de reacties.

  Dit artikel is origineel gepubliceerd op 13 juli 2018.

  The Evil Within 2

  Verkijgbaar vanaf 13 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.