The Lord of the Rings serie verhuist van Nieuw-Zeeland naar VK

News
vrijdag, 13 augustus 2021 om 14:30
the lord of the ringsf1632130763
Het tweede seizoen van The Lord of the Rings serie zal niet meer in Nieuw-Zeeland worden gefilmd. Amazon heeft bekendgemaakt dat het nieuwe seizoen in het Verenigde Koninkrijk zal worden geproduceerd.
The Lord of the Rings-franchise en Nieuw-Zeeland hebben een nauwe band. De veelgeprezen film-trilogie van Peter Jackson is namelijk helemaal gefilmd in het afgelegen land in Oceanië. De films zijn bovendien een reden voor veel mensen om Nieuw-Zeeland te bezoeken en The Shire trekt elk jaar veel toeristen aan.
Het was dan ook geen vreemde keuze voor Amazon om het eerste seizoen van The Lord of the Rings serie ook te filmen in Nieuw-Zeeland. Hoewel J.R.R. Tolkien namelijk gedeeltes van Middle-Earth op Engeland heeft gebaseerd, zien de meeste mensen Nieuw-Zeeland voor zich als ze denken aan de fantasy-wereld van Tolkien.
Amazon heeft voor het tweede seizoen alleen besloten om de productie te verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk. Dat maakt Vernon Sanders, de VP van Amazon Studios bekend via een verklaring.

Kritiek op verplaatsing naar het VK

Volgens Amazon valt de verhuizing van de productie binnen de strategie van het bedrijf om meer te investeren in de studio’s in het Verenigd Koninkrijk. Velen denken alleen ook dat de keuze is gemaakt vanwege de coronamaatregelen die de overheid van Nieuw-Zeeland heeft getroffen. Om de pandemie tegen te gaan heeft de regering namelijk het land op slot gegooid, wat de productie van een grote serie als The Lord of the Rings moeilijk maakt.
Niet iedereen is ook blij met de verhuizing. Zo heeft Elijah Wood, die Frodo Baggins speelt in de film-trilogie, via Twitter gereageerd op het nieuws. De acteur had maar één emoji nodig om zijn gevoelens erover duidelijk te maken: een facepalm.