Update - PS5 demo Abandoned opnieuw geplaagd door technische problemen

News
vrijdag, 13 augustus 2021 om 13:30
abandonedf1624360008
De Nederlandse studio Blue Box werkt hard aan de PS5 exclusive Abandoned, waarvoor nu een speciale demo te downloaden is. De preview van de game wordt alleen opnieuw geplaagd door technische problemen.

Update - Patch voor de demo komt eraan

De PS5 demo van Abandoned kan alsnog niet worden opgestart. Via een update op Twitter heeft BLUE BOX Game Studios laten weten dat Abandoned er écht aan zit te komen en roept mensen op om geduld te hebben voor de patch. Volgens de studio hebben ze op het laatste moment plotseling problemen gekregen met de engine. Het testen is bijna voltooid, dus de patch moet niet lang meer op zich laten wachten.

Origineel bericht

Hoeveel Abandoned de laatste weken vaak in de spotlight heeft gestaan, weten we nog bizar weinig over de game. Het is duidelijk dat het een horrorgame zal worden exclusief voor de PS5, maar hoe de gameplay in elkaar zit en waar het verhaal over gaat, dan is nog een geheim.
Gisteren zou daar eindelijk meer duidelijkheid over komen door middel van een speciale PS5 demo. Eigenaren van de next-gen console kunnen nu een Realtime Experience demo downloaden voor Abandoned, waarbij spelers vervolgens de mededeling krijgen dat ‘de demo geen speelbare teaser is, maar een introductie van wat je kan verwachten van Abandoned’. Daarna gaat het beeld alleen op zwart, met alleen de tekst ‘Check back soon…’ in het midden van het scherm.
Dat is duidelijk niet de bedoeling van de demo. BLUE BOX Game Studios heeft via Twitter laten weten dat het gaat om een technisch probleem met de aanvoer van de patch. De ontwikkelaar werkt er hard aan om ervoor te zorgen dat spelers zo snel mogelijk de PS5 demo van Abandoned kunnen beleven.

Meer problemen voor Abandoned

Het is niet de eerste keer dat de mysterieuze game te maken krijgt met problemen. De demo zou namelijk eigenlijk al gelanceerd worden in juni. Toen kwam eerst nog de mededeling dat de Realtime Experience demo voor Abandoned later in de week zou verschijnen, om vervolgens tot augustus te worden uitgesteld.
De verwachtingen voor de game zijn bovendien erg hoog. Dat komt doordat er geruchten gingen dat niemand minder dat Hideo Kojima bij het project is betrokken en dat het gaat om een Silent Hill game. BLUE BOX Game Studios heeft alle connecties met Hideo Kojima en Silent Hill ontkend.
Dit bericht is op 13 augustus 2021 bijgewerkt.

Populair Nieuws