10 games op E3 2017 waarvan we meer willen zien

  Tijdens de E3 2017 worden door alle grote uitgevers nieuwe toffe games aangekondigd en er wordt ook meer informatie vrijgegeven van eerder aangekondigde games. Sony zal naar verwachting de meeste games aankondigen en Microsoft zal Project Scorpio eindelijk uit de doeken doen. Verder hebben we van de meest verwachte games een lijst: 'Top 10 games op E3 2017' samengesteld.

  Nintendo zal zich voornamelijk richten op de grotere Nintendo Switch games zoals Super Mario Oddyssey en waarschijnlijk de nieuwe Super Smash Bros. Andere belangrijke aankondigingen zijn Fallout 4 VR, Days Gone, State of Decay 2, God of War en Sea of Thieves.

  10. Destiny 2

  Destiny 2 wordt groter en bruter dan het eerste deel. De bestemmingen zullen groter worden en er zal meer te doen zijn op iedere planeet.

  Als je in het origineel de verhaallijn hebt uitgespeeld en level 20 hebt gehaald kun je je vooruitgang meenemen naar het tweede deel. Zo kun je je karakter verder uitbouwen in het tweede deel, waarbij rekening gehouden moet worden met het feit dat items en andere eigendommen zoals wapens en bepantsering niet meegenomen kunnen worden.

  Waarschijnlijk zal Bungie ook aankondigen dat Destiny 2 zowel voor de Xbox One als de PC uitkomt en in het najaar verschijnt.

  9. Star Wars: Battlefront 2

  Het tweede deel van Star Wars: Battlefront zal ingaan op de gebeurtenissen van de nieuwere Star Wars films. De specifieke films zijn nog niet aangegeven door EA. Wel kun je net als bij Destiny 2 grotere en betere spelwerelden verwachten.

  Daarnaast wordt er verwacht dat de singleplayer flink wordt verbeterd in Star Wars: Battlefront 2 door Dice en EA. Zo worden er grote gevechten verwacht op nieuwe locaties. En kun je spelen met alle helden en personages uit verschillende Star Wars tijdperken spelen.

  Microsoft

  8. Crackdown 3

  Crackdown 3 is een game die ontwikkeld wordt met een ware toekomstvisie op de multiplayer ervaring. Crackdown 3 wordt door deze opzet anders dan de eerste twee delen.

  Door de opzet van het spel en het gebruik van Microsoft Azure zullen de destructie mogelijkheden veel groter zijn in de multiplayer, waarbij de rekenkracht van de cloud wordt gebruikt. De singleplayer campagne zal anders en kleiner worden aangepakt door de ontwikkelaars.

  Meer over de multiplayer en de singleplayer zal bekend worden gemaakt tijdens de persconferentie van Microsoft. Crackdown 3 zal een van de games zijn die wordt gebruikt om de nieuwe mogelijkheden van de Xbox One S aan te tonen.

  7. Gran Turismo Sport

  De nieuwe racegame van Polyphony zal een van de eerste games zijn op de PS4 die gebruik maakt van de 4K, HDR en VR mogelijkheden van de PS4 Pro. Het is de 13de game in de Gran Turismo serie en de eerste Gran Turismo game op de PS4.

  In de game kun je drie verschillende modi spelen. Die zijn ‘campaign’, ‘sports mode’ en de ‘arcade mode’. Zowel online als offline racen zal groots worden aangepakt in de game. Zo kun je met 140 verschillende auto’s racen over 19 locaties wereldwijd.

  Het nieuwe in Gran Turismo Sport is dat je een digitale Gran Turismo-licentie van de FIA kunt verdienen. Deze ingame racelicentie voldoet aan dezelfde waarde als een echte racelicentie.

  6. Uncharted: The Lost Legacy

  In de hooggewaarde Uncharted serie komt binnenkort een losstaand avontuur uit van Chloe Frazer. Een alom bekend vrouwelijke karakter in de serie. Met haar moet je de hulp zoeken van de huursoldate Nadine Ross van Uncharted 4: A Thief’s End om een oud Indisch artefact op te sporen.

  Gezamenlijk met de dames onderzoek je de Indische bergen naar het legendarische artefact in Uncharted: The Lost Legacy en leer je wat de mysteries hiervan zijn. Daarnaast probeer je de regio te beschermen van de chaos die wordt aangericht door de oppositie.

  5. Project CARS 2

  Het tweede deel borduurt verder op het succes van Project CARS. Het eerste deel is een van de hoogste gewaarde en snelst verkopende racegames van deze generatie.

  Er is tot nog nooit zoveel verschillende racebanen toegevoegd in een racegame dan in Project CARS 2. Hierin kun je kiezen om te racen op 50 verschillende locaties en op 200 soorten verschillende racebanen waaronder banen met zand, grind, modder en sneeuw. Op alle locaties kun je dynamisch weer verwachten en je kunt ook op alle tijden van de dag racen.

  Naast de grote hoeveelheid locaties kun je met meer dan 200 voertuigen uit 40 verschillende klassen in acht verschillende disciplines racen. Zoals in rallycross, formule 1 en DTM.

  4. South Park: The Fractured But Whole

  Ontdek het bergdorpje South Park in Colorado voor de tweede keer. Deze keer start je als de nieuwste superheld in dit dorp en leer je stapsgewijs jouw superheldenverhaal kennen.

  Naast het creeren van je eigen unieke superkrachten kun je South Park nu ook in de nacht bezoeken. In de nacht kan jouw alterego zijn of haar krachten verzamelen om het bergdorpje South Park te redden van het kwaad.

  Dit vervolg op de South Park game Stick of Truth bevat twee keer zoveel content in de vorm van grotere quests, meerdere locaties en meer karakters. Tevens wordt The Fractured But Whole geregisseerd door Trey Parker en Matt Stone. Je kunt verwachten dat het spel langer, groter en dieper wordt dan de Stick of Truth waarbij het lijkt dat alle karakters in South Park levensecht lijken.

  3. Death Stranding

  Death Stranding is het debuut project van Kojima Productions. Deze gamestudio is opgericht door de bedenker van Metal Gear Solid namelijk Hideo Kojima. Tevens werken ook Norman Reedus bekend van The Walking Dead en Mads Mikkelsen bekend van Hannibal aan dit project.

  In Death Stranding speelt Mads Mikkelsen de antagonist en zal Guillermo del Toro een van de rollen in de game vertolken. De game zelf is gebaseerd op het gedicht ‘Auguries of Innocence’ van William Blake.

  Dit gedicht is een waarschuwing van de invloed van de mensheid op de maatschappij en op de natuur. Dit thema wordt in Death Stranding gebruikt waarbij het verhaal zich afspeelt in een postapocalyptische wereld, waar het pijnlijk zichtbaar is wat de negatieve effecten van de mens zijn op het milieu.

  2. Super Mario Odyssey

  De aankomende platformer Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch is de 16de titel in de Super Mario serie. In het spel verlaat Mario de Mushroom Kingdom om Peach te redden in een open-wereld setting die gebaseerd is op New York City. Zo volgt dit spel de voetstappen op van Super Mario 64 en Super Mario Sunshine.

  In Super Mario Odyssey draagt Mario een andere pet dan normaal. Deze pet heeft ogen en, het kan zijn dat deze pet levend is. De nieuwe pet wordt door Mario gebruikt als een soort boemerang en je kunt op de pet springen om hogere platformen te halen.

  1. The Last of Us: Part II

  Het verhaal van The Last of Us: Part II gaat volgens de regisseur en schrijver Neil Druckmann over Ellie en ze hoe op 19-jarige leeftijd een einde wil maken aan de plaag.

  De plaag is het gevolg van de parasiet infectie ‘CBI: Cordydeps Brain Infection’. Door deze infectie vervallen de hersenfuncties van een geïnfecteerde in de eerste stage. Deze stage vindt een dag plaats nadat een persoon is geïnfecteerd door dit virus.

  Tijdens stages 2, 3 en 4 is de drager hersendood en zal er alles aan doen om zijn of haar sporen te verspreiden naar nog niet geïnfecteerde mensen.

  Daarnaast zal volgens Druckmann de toon van het verhaal compleet anders zijn dan van het eerste deel. Het eerste deel ging over liefde en part II gaat over haat. De toon zal verder onderbouwd worden met de muziek van Gustavo Santaolalla.

  Project CARS 2

  Verkijgbaar vanaf 22 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.