iPhone 8 geruchten - Alle informatie op een rij!

Article
maandag, 27 maart 2017 om 12:45
xgn google image
Nu de iPhone 7 al een tijdje uit is verschijnen overal geruchten van alweer een nieuwe iPhone. De iPhone 8 zal volgens de geruchten revolutionair zijn en veel nieuwe dingen bevatten die we nog nooit eerder bij Apple hebben gezien. Hier zijn de belangrijkste iPhone 8 geruchten op een rij!
Het verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 7 is matig te noemen. Naast het weghalen van de headphonejack en nieuwe specificaties zijn er weinig nieuwe dingen aan de iPhone 7 toegevoegd. Het lijkt er nu dan ook op dat de iPhone 7 als zoethoudertje gezien wordt, want volgens de geruchten wordt de iPhone 8 revolutionair.
Om meteen met de geruchten in huis te vallen, er zou geen iPhone 7S komen. Apple zou namelijk het 10-jarig bestaan van de iPhone willen vieren met een compleet nieuwe iPhone met nieuwe functies.

Het ontwerp

De iPhone 8 zou volgens de geruchten een terugkeer zien van glas. Net zoals de iPhone 4 en de iPhone 4s zou de iPhone 8 uit glas bestaan. Zowel de voor- als achterkant van de iPhone 8 zouden van glas worden, alleen het frame zou nog van aluminium zijn.
Het scherm van de iPhone 8 zou volledig tot de randen kunnen lopen. Apple heeft namelijk een patent ingediend om lichtsensoren onder het scherm te plaatsen. Deze lichtsensoren bevinden zich normaal namelijk aan de boven-, onder- of zijkant van de iPhone. Dat neemt ruimte in beslag, maar Apple lijkt een oplossing te hebben gevonden waardoor ze dus het scherm kan uitbreiden.
Volgens de geruchten gaan er drie formaten van de iPhone 8 uitkomen: 4,7-inch, 5-inch en 5,5-inch. De 4,7-inch en de 5,5-inch kennen we al van de vorige iPhones, maar het derde formaat zou een premium model worden met een nieuw en beter scherm komen. Deze iPhone zou namelijk met een volledig OLED-scherm komen die scherper en prettiger is dan de huidige LCD-schermen.
Het OLED-scherm is al bekend bij Apple, de Apple Watch maakt namelijk al gebruik van deze technologie.Het schijnt dat Apple al hun iPhone producten in 2019 op de markt wil brengen met deze schermen.
Bij de Iphone 1 tot Iphone 4 werkte Apple met een glazen backing voor haar smartphones. Later is Apple overgestapt naar een aluminium editie. Welke edities precies glas gaan gebruiken is nog niet bekend.
102791

Geen homeknop

De iPhone 8 zou geen homeknop hebben zoals we die nu kennen. Het scherm van de iPhone 8 zou namelijk volledig tot de randen lopen waardoor er geen ruimte is voor een homeknop.
Er gaan verschillende geruchten rond dat de vingersensoren van de homeknop in het scherm zullen plaatsvinden waardoor er met een touchfunctie gewerkt wordt, net zoals dat nu al deels is met de iPhone 7.
102792

Draadloos opladen

Een van de grootste iPhone 8 geruchten is dat je het apparaat draadloos kunt opladen. Foxconn, fabrikant van Apple, zou namelijk bezig zijn met het produceren van draadloze opladers. Dit is in combinatie met de glazen behuizing, want het draadloos opladen zou veel sneller en beter werken met een glazen behuizing dan met een metalen behuizing.
Het draadloos opladen is niet nieuw, maar Apple schijnt een manier te hebben gevonden waardoor dit vele malen sneller zou kunnen gaan. Het draadloos opladen werkt als volgt: de oplader gaat in het stopcontact en zoekt dan contact met een zender in de smartphone, hierdoor zou volgens de geruchten de iPhone 8 op een maximale afstand van 4,5 meter kunnen worden opgeladen.
Er zijn andere geruchten dat de functionaliteit niet ingebouwd is en dat er door een aparte accessoire, of alle modellen deze (mogelijke) feature gaan hebben is nog niet bekend.Als we de geruchten moeten geloven bevat het iPhone-model met het volledige OLED-scherm zeker een 'draadloos opladen' functie.
102793

Water Resistentie

Het is verwachten dat de iPhone 7 water resistent is, maar dat de telefoon een hogere IP68 waarde heeft. Dit zou kunnen betekenen dat de smartphone niet alleen spatwater bestendig is, maar ook tegen meer water kan. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat de smartphone kortstondige onderdompeling in water overleeft (handig voor degene die hun iPhone wel eens in de WC hebben laten vallen bijvoorbeeld).

102795

3D-Camera

Volgens de geruchten is Apple met LG aan het samenwerken om de camera van de iPhone 8 met 3D-fotografie te voorzien. Hierdoor zou de camera veel meer diepte krijgen dan de iPhone 7 nu heeft.
De iPhone 7 Plus bevat namelijk een dubbele camera waardoor er al meer mogelijkheden zijn met de diepte van een foto. Nu lijkt het erop dat de functie wordt uitgebreid met 3D-fotografie waardoor er nog meer gespeeld kan worden met de diepte van een foto.
Een 3D-camera kan ook voor nieuwe augmented reality mogelijkheden zorgen waardoor de virtuele en de echte wereld met elkaar gecombineerd worden tot één beeld.
Het is niet raar dat LG wordt gekozen om samen met Apple deze klus te klaren. LG is namelijk al meerdere jaren bezig met 3D-camera’s en heeft ook meegeholpen met de ontwikkeling van de dubbele camera van de iPhone 7.

USB-C Poort bij iPhone 8?

Er is nog wat onduidelijkheid over maar volgens de The Wallstreet Journal gaat de iPhone 8 niet meer gebruik maken van een lightning poort, maar in plaats daarvan van een USB-C poort. Dit zou onder andere zijn door de campagne van de Europese Unie om uniformiteit te krijgen op het gebied van opladers van telefoons. Andere betrouwbare bronnen ontkennen dit en zegt dat Apple in plaats daarvan een adapter van lightning naar USB-C poort op de markt gaat brengen.

Specificaties

Een nieuwe iPhone zorgt meestal ook voor nieuwe specificaties. De iPhone 8 zal hier niet anders in zijn en dus ook nieuwe hardware en software bevatten. De iPhone 8 zal volgens de geruchten een 10-nanometer Apple A11-soc hebben. Deze chip zorgt vooral voor snellere en betere prestaties, in de iPhone 7 zit momenteel namelijk een A10 chip.
Het gerucht gaat dat bij de iPhone 8, net zoals de iPhone 7, 8 RAM beschikbaar is.
Voor de iPhone 8 kunnen we ook een nieuwe versie van iOS verwachten. iOS 11 zou dan bij de release van de iPhone 8 beschikbaar moeten zijn. De iPhone 8 wordt in het najaar van 2017 verwacht, tot die tijd moeten we het nog even doen met de geruchten!