The Unfinished Swan Review

  Veel ontwikkelaars roepen dat hun games uniek zijn. Zelden blijkt dit ook het geval te zijn. Gaint Sparrow doet ook een poging met The Unfinished Swan, een downloadbare titel die exclusief naar de PlayStation 3 komt.

  Sony heeft namelijk een contract afgesloten met Gaint Sparrow, waardoor het bedrijf exclusief drie titels maakt voor de PlayStation 3. The Unfinished Swan id de eerste van de drie. Ontwikkelstudio Gaint Sparrow gilt van de hoogste daken dat het een unieke game gaat opleveren. Eens zien of deze zwaan stiekem geen lelijk eendje is.

  300 schilderijen
  The Unfinished Swan vertelt het verhaal van het jongetje Monroe. Zijn moeder heeft de hobby schilderen maar heeft geen enkel schilderij afgemaakt. Op een dag overlijdt de moeder van Monroe en wordt hij opgenomen in een weeshuis. Helaas mag hij niet de hele collectie schilderijen meenemen en kiest hij voor zijn moeders favoriete schilderij; de onvoltooide zwaan. Op een nacht is de zwaan van het witte doek verdwenen en bevindt zich in Monroe's kamer een geheimzinnige deur. Een deur die daar voorheen nog niet was...

  Een wereld zonder kleur
  De nieuwsgierige Monroe betreedt de deur en komt in een wereld terecht waar alles wit is. Zijn enige middel om de weg te vinden, is zwarte verf die hij rond zich heen kan gooien. Hierdoor wordt navigeren mogelijk. Gedurende het verhaal krijgt de wereld gaande weg meer kleur. Want hoe verder je komt, hoe meer je leert over de koning die stoeit met zijn emoties, de bouw van zijn koninkrijk en de inwoners die graag wat kleur wilden.

  Inhoud?
  Al bij het eerste level bekruipt het gevoel je of de game je wat te bieden heeft. Het tot stand laten komen van de wereld door middel van verfbollen te gooien is leuk, maar voor hoelang? De afwisseling die er geboden wordt is namelijk erg karig. Zo zul je met blauwe verfbollen planten kunnen laten groeien en platformen creeëren door verfbollen op de gewenste locatie te schieten. Dit schieten gebeurt overigens met een controller naar keuze: de normale controller of de PlayStation Move. Hoewel de PlayStation Move goed werkt, is het aangenamer om met deze links te laten liggen. De Move voegt helaas ook niets toe aan de gameplay.

  Leuk verhaal, als je het niet mist
  Dit alles is leuk gedaan, ware het niet dat de game zichzelf te vaak herhaalt en je niet echt het idee hebt dat je een spel aan het spelen bent. De puzzels voegen ook niets toe aan het verhaal, dat ook nog eens vrijgespeeld dient te worden. Let je niet goed op, dan is de kans aanwezig dat je een deel van het verhaal mist. Het verhaal wordt pas verteld als jij een letter raakt met een verfbol, en de letters zijn niet overal prominent aanwezig. Daarnaast is het verhaal vrij kort, na twee uur heb je het spel doorlopen.

  Geen van Gogh
  Artistiek, zo laat The Unfinished Swan zich het beste omschrijven. Toch kan een game daar niet op leunen. Door de weinig variërende gameplay en het korte verhaal, slaagt The Unfinished Swan er niet in om indruk te maken. Na twee uur korte uren ben je klaar en is er geen reden om het spel nogmaals op te starten. Een gemiste kans.

  5.5

  De plus- en minpunten

  • Artistiek!
  • Enorm kort
  • Eentonig

  The Unfinished Swan

  Verkijgbaar vanaf 24 october 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.