The Crew Wild Run Review - Gigantische uitbreiding

  Het is bijna een jaar geleden dat Ubisoft de racewereld opschrok met The Crew. Een open wereld waarmee je door heel de United States kon rijden was een behoorlijk succes. Maar Ubisoft is nog niet klaar, aangezien het bedrijf een gigantische uitbreiding voor The Crew uitbrengt. Lees hier onze The Crew Wild Run review.

  Ubisoft's The Crew werd geprezen om zijn omvangrijke open wereld en door de vele mogelijkheden. Wat doe je dan als Ubisoft zijnde: juist, dan ga je de game nog verder uitbreiden met een grote DLC. The Crew Wild Run is het gevolg. Rijden met je Crew is nu nog veel leuker geworden met veel toevoegingen.

  Nieuwe voertuigen - Motoren

  Laten we beginnen met misschien wel de grootste verandering: de voertuigen. Naast wat nieuwe merken, zoals een BMW, Aston Martin, Mercedes en Mazda, zijn er ook motoren toegevoegd. Net zoals bij DriveClub Bikes zijn er motoren toegevoegd aan de game middels DLC. Maar de games zijn natuurlijk niet te vergelijken. Waar DriveClub streeft naar simulatie racing en realisme staat bij The Crew vooral plezier centraal.

  En plezier krijg je dan ook met de nieuwe voertuigen. Wat aan de motoren vooral heel goed is, is dat ze verrassend goed te besturen zijn, maar voornamelijk ook snel. Er zijn genoeg games waar motoren gewoon niet snel genoeg aanvoelen tegenover auto's, zoals GTA V. The Crew Wild Run doet dat heel goed. Vooral de BMW 1000RR is een waar beest.

  The Crew Wild Run Review

  Nieuwe voertuigen - Monster trucks

  Ook de keuze in motoren is vrij divers. Veel zijn er dan wel niet, je hebt wel de keuze uit: racers, naked bikes, crossmotoren en choppers. Maar waar iedereen natuurlijk naar uitkijkt is de chaos die veroorzaakt wordt door Monster Trucks. En Chaos is het, wauw zeg. Een leuk nieuw aspect aan The Crew dat weer bijdraagt aan dat eerder benoemde plezier. En het mooie is, het is gewoon een tuningoptie, ookwel spec, die je kan toepassen bij het customizen van je auto. Heel simpel dus.

  Er zijn dan ook genoeg dingen te doen met de letterlijke monsters. Met name zijn er voldoende evenementen om de monster trucks eens flink op de proef te nemen. Loopings, salto's, kurkentrekkers of gewoon simpele demolition derby's, het kan allemaal. Dit staat garant voor gelach en een leuke tijd met vrienden. Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om flink wat schade aan te richten in de free-roam modus. Laten we het erop houden dat je voldoende opties hebt.

  The Crew Wild Run Review 1

  Grafisch 2.0

  The Crew Wild Run is daarnaast grafisch enorm opgevoerd. Meer diepte, meer details en gepolijste graphics zorgen ervoor dat de game zich weer kan meten met concurrerende racegames. Kijk, zo goed als Forza of Need for Speed is het niet, maar het loopt hier in ieder geval ook niet meer zover op achter. Mooie graphics is niet het streven van The Crew, maar toch wordt dit door velen als belangrijk geacht.

  Wat helemaal een verbeterpunt is, is het dynamische weer. De Verenigde Staten is nou eenmaal een land met veel culturen, gebieden en vooral verschillende klimaten. Er zijn bergen en stedelijke gebieden, maar ook een woestijn, strandgebied en bosgebied. Als je van Boston naar Los Angeles rijdt, dan is het nou eenmaal niet alleen maar droog en heerlijk zonnig weer.

  The Crew Wild Run Review 2

  Rijgedrag is verbeterd, maar nog steeds niet fantastisch

  Naast de auto's en de graphics zijn er nog veel meer dingen veranderd. Onder andere zijn er tezamen met de eerdere updates dingen aan het sturen en de handling van de auto's veranderd. Daarnaast zijn er ook nog meer tuningopties toegevoegd, even als talloze nieuwe events. Nog steeds is de game niet bepaald realistisch. Af en toe heeft het driften meer weg van Mario Kart.

  Qua rijden is The Crew en ook The Crew Wild Run eigenlijk niet eens goed te noemen, Verwacht niet dat hier met je Thrustmaster of Logitech stuur veel realistische races mee gaat rijden. The Crew Wild Run mag dan wel iets beter zijn, maar moet het vooral hebben van de leuke events en sociale ervaring van het rijden met vrienden. Wat dat betreft zet Wild Run een stap in de goede richting.

  The Crew Wild Run Review 3

  De prijs van The Crew Wild Run

  The Crew was een goed spel, alleen had het niet de community die het nodig had om deze game te ondersteunen. The Crew is immers leuk als er heel veel mensen online zijn om mee te spelen. De insteek van The Crew Wild Run is dan ook om nieuwe mensen aan te trekken en de initiële kopers weer interesse te laten krijgen in de game. Of het dan zo'n goed idee is om de game relatief duur te maken is maar de vraag.

  De uitbreiding is groot, maar de vraag is of je bereid bent daar redelijk wat geld voor weg te tikken. Je hebt meerdere opties om de game te kopen: The Crew Wild Run edition met het spel en de DLC (50 euro), The Crew Complete edition met spel, DLC en Season Pass (70 euro). Of als je The Crew al hebt alleen de uitbreiding voor 30 euro. Vrij duur dus, zelfs voor zo'n grote DLC.

  The Crew Wild Run Review 4

  The Crew Wild Run Review - Is een transformatie

  Het woord transformatie staat onder andere in het woordenboek als gedaanteverwisseling. En dat is precies wat The Crew Wild Run brengt. Niet alleen visueel, maar ook qua speelplezier is er enorm veel vooruitgang geboekt. Motoren, monster trucks, nieuwe events en het beetje tweaken hier en daar zorgen ervoor dat de game niets minder dan een transformatie heeft ondergaan.

  Er blijft echter de twijfel bestaan of The Crew Wild Run wel die grote community kan binden en kan blijven vasthouden. Hoewel de uitbreiding veel extra's biedt, is daarnaast de prijs van 30 euro niet mals. En dat is als je The Crew zelf al hebt. Heb je deze niet dan betaal je rustig 50 euro voor het complete plaatje. Of je dat het waard vindt is echt iets waar je dan goed over na moet denken.

  8

  De plus- en minpunten

  • Monster Trucks
  • Motoren
  • Kleine tweaks
  • Veel mooier
  • Nog steeds niet echt realistisch
  • Vrij duur

  The Crew

  Verkijgbaar vanaf 2 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.