Bright Day Sfeerverslag - Oude en nieuwe technologieën komen samen!

Article
dinsdag, 24 november 2015 om 18:01
xgn google image
De vijfde editie van Bright Day vond afgelopen zaterdag plaats. Dit jaar werd het evenement voor het eerst gehouden in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Wat er dit jaar allemaal te zien en beleven was op dit tech-festijn? Je leest het in ons Bright Day sfeerverslag!
Bright Day is een evenement dat volledig in het teken staat van technologie. Het draait op Bright Day dan ook vooral om innovatie. Bedrijven zoals Samsung, Tesla en Oxboard laten hier de nieuwste technische snufjes zien, welke stuk voor stuk te bewonderen en vaak ook zelf te gebruiken zijn.
Het thema van Bright Day is dit jaar Back to the Future, zoals dat natuurlijk ook wel hoort in het jaar waarin Marty McFly en Dr. Emmett Brown arriveren in het tweede deel van deze fantastische trilogie!
Bright Day Sfeerverslag

Hoverboards, arcademachines en een echte tijdmachine!

Bij binnenkomst worden wij meteen al goed verwelkomd door een echte DeLorean DMC-12, die in de Back to the Future-films natuurlijk als tijdmachine gebruikt werd. Een goede binnenkomer om mee in de tech-sfeer te komen! Ook valt ons direct op dat er overal in de Gashouder arcademachines opgesteld staan, om toch ook een beetje de 80's-sfeer mee te nemen.
Als je dus zin hebt in een potje Donkey Kong of Pac-Man, zit je bij Bright Day goed! Ook valt ons oog al vrij snel op een andere klassieke game, namelijk Super Mario Bros. 3. Jawel, de goede mensen van Bright Day hebben namelijk een old-school NES uitgestald, waarop deze legendarische game te spelen is!
Misschien nog wel het vetste voorwerp wat we binnen het Back to the Future-thema zien, is een hoverboard dat echt zweeft. Het hoverboard is een replica van het Mattel-hoverboard van Marty McFly dat omhoog wordt gehouden met magnetisme. Of we in de toekomst echte hoverboards kunnen verwachten is nog maar de vraag, maar voor nu is dit een erg tof alternatief!

Bright Day Sfeerverslag

Zelf uitproberen!

Een ander alternatief voor het hoverboard is natuurlijk het Oxboard, dat al steeds vaker in het straatbeeld terug te zien is. Deze elektrische karretjes waarmee je jezelf als voetganger sneller kunt voortbewegen zijn ook op Bright Day volop terug te zien. Sterker nog, je mag dit stukje technologie ook zelf uitproberen!
Dit is ook meteen het leukste gedeelte van Bright Day; je mag alles van Oxboards en VR-brillen tot hypermoderne stofzuigers testen. Hier zul je echter wel geduld voor moeten hebben, want er zijn overal enorm lange rijen. Dus als je even een Tesla-auto van de binnenkant wilt zien, reken daar dan maar vast 30-45 minuten voor!
Bright Day Sfeerverslag

Virtual reality-brillen

Wij stonden zelf zeker 50 minuten in de rij om de Gear VR van Samsung uit te proberen. Dit was overigens de eerste keer dat ondergetekende de wereld van de virtuele realiteit binnenstapte. Het ene moment bevonden wij ons nog in de Gashouder in Amsterdam en nog geen seconde later zweefden we rond in de ruimte en bekeken wij onze blauwe planeet zoals nooit tevoren!
Even later waren we weer terug op Aarde en aanschouwden we een rotsachtige omgeving. Daarna zaten we in een hutje in een ver land, waar we op bezoek waren bij een stam. Je snapt het idee, we maakten een reis rond de wereld in een paar minuten. Uiteindelijk ging de Gear VR weer af en stuimelden we zwaar gedesoriënteerd verder door de Gashouder.
Bright Day Sfeerverslag

Bright Day sfeerverslag - Een tech-festijn voor jong en oud!

Eigenlijk is er op Bright Day veel te veel te zien en te beleven voor één dag, helemaal in verband met de vele lange rijen. Of je nou het liefst de laatste technische snufjes wilt uitproberen of conferenties wilt bijwonen, op Bright Day is het allemaal mogelijk.
Bright Day is dan ook enorm toegankelijk voor jong en oud. Wij zijn benieuwd naar wat de volgende edities ons zullen brengen!