SteelSeries Siberia V3 Review - combineert prijs met kwaliteit

  SteelSeries heeft al jarenlang de Siberia lijn in verschillende vormen aangepast. Een constant ding in deze lijn is dat de headsets comfort combineren met kwaliteit. De SteelSeries Siberia V3 moet dit ook doen. Of dit gelukt is kun je lezen in de Siberia V3 review.

  Als je een beetje een kwalitatieve headset wil voor een relatief leuke prijs, sla je eigenlijk altijd wel ergens de plank mis. Ofwel de microfoon is slecht, of de headset zit niet lekker naar verloop van tijd, of het geluid is gewoon kut. Je vraagt je dan vast ook wel eens af of dan niet gewoon alles bij een headset oke kan zijn.

  Nou, dat kan. De SteelSeries Siberia V3 heeft namelijk overal een redelijke kwaliteit in. Deze headset heb je in huis voor ongeveer 100 euro, waarmee het naast de RAW Prism een instapper is in de lijn. Natuurlijk gaan we alles even op een rijtje zetten in deze Siberia V3 Review en daar komen ook een paar nadelen de hoek om.

  Siberia V3 Review

  Strak ontwerp zonder poeha

  Als je de SteelSeries Siberia V3 uit aan het pakken bent, valt je allereerst op dat de verpakking niet overdreven luxe is. Het is eigenlijk gewoon een kartonnen doos met een kunststof inlay, waar dan natuurlijk je headset in zit.

  Daarnaast zit er een envelopje in de doos met een boekje en wat toffe stickers. Ook vind je een zakje met een verloopstuk in de doos (Hierdoor is de headset voor zowel de mobiele telefoon, de PlayStation 4 en de PC te gebruiken). Maar dat is alles. Geen overdreven extra's of poeha om de headset te presenteren. Dat doet de Siberia V3 namelijk zelf al en daar gaat het om.

  De Siberia V3 is namelijk lekker strak ontworpen met twee massieve over-ear oordoppen, een microfoon die uittrekbaar is en verborgen zit in een van die oordoppen, een comfortabele beugel en dan nog een extra stalen beugel die de balans erin houdt.

  Verder is de headset geheel zwart met op de draagbeugel SteelSeries en dit ook nog een keer klein op de doppen. Geen lampjes, toeters, bellen of de bekende ruimteschip taferelen, maar gewoon lekker strak in tegenstelling tot de Siberia Elite Prism, die wel lampjes en dergelijke heeft.

  Siberia V3 Review 3

  Voelt degelijk aan en zit prinsheerlijk

  De SteelSeries Siberia V3 is ook een ultra lichtgewicht headset. Hij weegt bijna niks, maar voelt wel erg degelijk aan. Dit komt vooral door de stalen beugel die direct aan de oordoppen vast zit.

  Nu is het zo dat je bij de meester headsets de beugel kunt verstellen. Dat is bij de SteelSeries Siberia V3 ook zo, maar dan anders. Je verstelt de headset namelijk gewoon door deze op te zetten. Door een elastisch systeem in de draagbeugel past de headset zich namelijk aan je hoofd aan.

  De buitenste beugel zorgt er vervolgens voor dat de headset in proportie en gebalanceerd blijft op je hoofd. Hierdoor zit de headset dus altijd erg fijn, zelfs tijdens lange sessies of als je even flink met je hoofd op en neer gaat blijft de headset op je bol zitten.

  De speakers zijn voorzien van oorkussens met memory foam. Dit zorgt ervoor dat de headet geluiden van buitenaf blokkeert, maar ook het geluid van de headset behoorlijk goed aan de binnenkant blijft. Omstanders zullen dus niet veel last hebben van je geluid, tenminste, als je dat niet té hard hebt staan.

  Bij een erg hoog volume houden de oordoppen het geluid dus niet binnen. Een klein minpuntje dus, maar dan alleen bij een erg hoog volume. Het schuim bij de oordoppen zorgt er natuurlijk ook voor dat de headset erg fijn zit en altijd goed op je oren aansluit. Iets wat ook niet geheel onbelangrijk is als je het over comfort hebt.

  Siberia V3 Review 2

  Geluid is erg goed met een paar opmerkingen

  De Siberia V3 levert qua geluid ook een prima performance. We hebben het over een stereo headset die voorzien is van de SteelSeries luidsprekers. Dan kan het al bijna niet meer mis gaan. Het geluid is dan ook kraakhelder, op een paar puntjes na.

  Er is geen sprake van een opgepompte bas of een super bombastisch geluid, maar eigenlijk alle componenten van de audio komen redelijk goed tot hun recht. Als je naar explosies luistert, merk je dat die niet geheel tot hun recht komen.

  De microfoon van de SteelSeries Siberia V3 is ook behoorlijk goed te noemen. Het geluid komt goed over en klinkt helder. Het enige probleem dat je hebt is dat het geluid wat aan de zachte kant is bij de standaardinstelling.

  Dit is natuurlijk wel op te lossen door in de software voor de headset een en ander aan te passen, maar dat heeft gevolgen. Als je de microfoon namelijk versterkt, geldt dit ook voor de omgevingsgeluiden. Men hoort dan dus veel meer van wat er zich om je heen afspeelt en dat is een nadeel.

  Hetzelfde geldt voor de overige geluidsinstellingen die je in de SteelSeries software kunt doen. Je kunt de bas bijvoorbeeld wel versterken, maar dan klinkt de rest weer wat platter. Nee, de Siberia V3 klinkt het beste als je de audio niet softwarematig aanpast.

  Siberia V3 Review 4

  Siberia V3 is een goede headset

  De SteelSeries Siberia V3 is onder aan de streep een prima headset voor het bedrag van 100 euro. Het stereogeluid klinkt over het algemeen kraakhelder, maar niet alles komt goed tot zijn recht. Datzelfde geldt voor de microfoon. Deze is ook helder, maar standaard klinkt deze een beetje zacht.

  De headset is compleet geleverd met een verloopkabel, zodat je hem op de meeste apparaten kunt gebruiken en het ontwerp voelt degelijk aan en zit altijd als gegoten op je bol. Daarentegen houden de oordoppen niet al het geluid tegen als je het geluid wat harder hebt staan. Als je dus een headset zoekt voor een net bedrag die overal redelijk goed presteert, zit je hier goed.

  8

  De plus- en minpunten

  • Licht, maar degelijk
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Zit heerlijk
  • Te gebruiken voor PC, mobiel en consoles
  • Microfoon is wat zacht
  • De bas is niet altijd even goed

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.