Top 10 slechtste video game artworks aller tijden

Article
zondag, 18 januari 2015 om 10:00
xgn google image
Vroegâh stond je in de winkel en was er geen of nauwelijks internet om te kijken of een game goed was of niet. Daarom was het belangrijk dat de hoes een beetje in het oog sprong. Helaas slaan sommige ontwikkelaars de plank meters mis met als resultaat vreselijk lelijke hoezen. Dit is de top 10 slechtste video game artworks!

10. Karnaaj Rally (GameBoy Advance)

De kans dat je deze game gezien hebt is vrij klein, omdat Karnaaj Rally alleen in Noord-Amerika is uitgekomen. Even goed is deze hoes niet om aan te zien met de schreeuwende man met blauw haar die 50 procent van deze hoes siert en de roze hot-rod die niet in focus is. De man heet niet eens Karnaaj!. Het schijnt dat deze game niet eens zo slecht was, dus dit bewijst maar eens dat een leuke artwork wel helpt.
Top 10 slechtste video game artworks Karnaaj Rally

9. Phalanx (Super Nintendo)

De game Phalanx voor de Super Nintendo is berucht onder gamers omdat op de Amerikaanse versie een bebaarde oude man met een fedora en een banjo staat, terwijl de inhoud van de game totaal anders is. De game is namelijk een sidescrolling shoot 'em up met ruimteschepen waar helemaal geen mannen met baarden in voor komen.
Er was blijkbaar bewust voor deze artwork gekozen om de game te onderscheiden van andere ruimte shooters, maar het blijft nog steeds een bizarre keuze.
Top 10 slechtste video game artworks - phalanx

8. Castlevania: Dawn of Sorrow (Nintendo DS)

De persoon die dacht dat dit een goed idee was die had waarschijnlijk ergens een steekje los zitten. Er is niks mis met de originele artwork van Castlevania Dawn of Sorrow en de game is ook goed te pruimen. Deze artwork in een artwork (jawel, artworkception) is de enige van zijn soort en het is niet gek waarom. Konami's best? Dacht het niet!
Top 10 slechtste video game artworks - Castlevania Dawn of Sorrow

7. The Third World War (SEGA Mega-CD)

Bill Clinton die Saddam Hussein de hand schudt. Meer heb je eigenlijk niet nodig om de bizarre hoes van deze strategiegame op de SEGA Mega-CD te omschrijven. Deze artwork kwam alleen uit in Japan en hier in Europa konden we niet genieten van deze monstrositeit, maar het is wel leuk om het jaren later nog eens terug te kijken.
Top 10 slechtste video game artworks - The Third World War

6. Bust-A-Move 2 Arcade Edition (PlayStation)

Als er één ding is wat illegaal moet zijn is het wel deze artwork! De Bust-A-Move games hebben altijd kleurrijke graphics gehad en daarom is deze verontrustende artwork des te erger. Het is nog maar afvragen hoe veel kinderen door deze hoes emotioneel werden beschadigd en opgegroeid zijn tot bittere volwassenen die vervolgens artikelen tikken over slechte artworks...
Top 10 slechtste video game artworks - Bust a Move 2 arcade edition

5. Donkey Kong (Atari 2600)

Oké het gaat hier dan wel om de Mexicaanse versie van Donkey Kong op de Atari 2600, maar dat maakt niks uit. Het lijkt wel of deze hoes alles over de game mis heeft! Mario is in Donkey Kong een klusjesman (geen clown).
De game speelt zich af op een gebouw (niet met houten ladders) en als klap op de vuurpijl komen er honderd procent zeker weten zonder enkel twijfel geen bizarre wezens met boren op hun hoofd in de game voor. Iets zegt ons dat de tekenaar van deze hoes een grote hoeveelheid verboden middelen nuttigde toen hij deze hoes aan het tekenen was.
Top 10 slechtste video game artworks aller tijden - Donkey Kong

4. Custer's Revenge (Atari 2600)

Ah, de donkere tijden waarin je nog games met een extreem dubieuze inhoud kon publiceren en geen haan die erom kraaide! Dat laatste is overigens niet waar, omdat vrouwenrechten activisten, woordvoerders van Native Americans en critic van de game industrie hadden al vanaf dag 1 hun pijlen gericht op deze game.
Naast het feit dat deze hoes beledegend is voor een aantal bevolkingsgroepen is het bizar dat de vrouw realistisch is terwijl General Custer als een cartoon met een harige kont getekent is. In andere woorden, deze hoes kan niet door de beugel.
Top 10 slechtste video game artworks - Custer's Revenge

3. Pac-Man (Atari 400/800)

Iedereen weet hoe Pac-Man eruit ziet, dus het is des te raar dat deze tekening de hoes van de Atari 400/800 game sierde. Pac-Man heeft een kort broekje, tanden als een knaagdier en de omgeving is in plaats van een doolhof één of ander kasteel. In andere woorden, Pac-Man op de Atari 400/800 is gewoon ontzettend raar.
Top 10 slechtste video game artworks - pac-man

2. Snow White and the 7 Clever Boys (PlayStation 2)

Het gezegde 'een beeld zegt meer dan duizend woorden' is nog nooit zo toepasselijk geweest als bij deze obscure PlayStation 2 titel. Snow White and the 7 Clever Boys hoort een game over een sprookje te zijn, maar met de levenloos starende gezichten van sneeuwwitje en de heks zou het net zo goed een horrorgame kunnen zijn. Assassin's Creed Unity is er niks bij!
Top 10 slechtste video game artworks - Snow White and the 7 Clever Boys

1. Mega Man (Nintendo Entertainment System)

Het gerucht gaat dat de tekening op de voorkant van de eerste Mega Man game gemaakt was door een gekke gast die in een hele korte tijd een tekening moest maken zonder ook maar iets van de game af te weten. Het resultaat was een tekening die bijna niks te maken had met de game: Mega Man was in plaats van een jongetje een man van in de 40, hij heeft een pistool in plaats van een arm cannon en de omgeving is compleet ongerelateerd.
Je zou niet verwachten dat de game hierachter uiteindelijk meer dan de moeite waar blijkt te zijn, want de Mega Man serie blijft één van de beste series op de NES. Vooral om die reden is dit dus de slechtste artwork van een game aller tijden.
Top 10 slechste video game artworks - Mega Man
Wat vinden jullie de lelijkste hoes ooit? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws