Steelseries Arctis 1 Review - De beste budget gaming headset?

  Begin juni is de nieuwe Arctis 1 van Steelseries op de markt gekomen en wij van XGN hebben daar natuurlijk een mooie review over. De prijs wordt nog meer omlaag gehaald in vergelijking tot de vorige modellen (de Arctis, 7, 5 en 3). De koptelefoon kost nu 59,99.

  De koptelefoon bevat de zelfde geluidsdrivers als de Arctis 7, dus de geluidskwaliteit is erg goed. De koptelefoon heeft een 3.5mm aansluiting. Daardoor kan hij voor gaming gebruikt worden, maar door het minimalistische design kun je de koptelefoon ook gebruiken met je mobiel voor bijvoorbeeld muziek.

  Verder wordt de koptelefoon geleverd met een 3.5mm splitter voor aansluiting op een PC. Als allebei de kabels zijn aangesloten is het 3m lang. Ook zitten er twee koppen op de linker oorschelp waarmee je je microfoon kan muten en een wieltje waarmee je het volume kan aanpassen.

  Steelseries Arctis 1

  Comfort

  De koptelefoon zit erg comfortabel, hij is goed geschikt voor lange game-sessies en doordat hij vrij licht is. Hierdoor voel je bijna niet dat je een koptelefoon op hebt. De oorkussentjes zijn goed veerkrachtig. Ze passen zich goed aan de vorm van je hoofd aan, waardoor je nog meer geluidsdichtheid ervaart. De buitenkant van de oorkussens is van stof en de binnenkant is van leer. Ook zijn de oorkussentjes “over ear”, wat betekent dat ze over je oren gaan wat zorgt voor meer afsluiting van geluiden om je heen.

  De koptelefoon is zo licht doordat hij bijna helemaal van plastic is gemaakt. Desalniettemin is hij vrij sterk en ook nog flexibel. Dit komt doordat de binnenkant van de koptelefoon versterkt wordt door dunne plaatjes plastic en er in de hoofdband een plaatje metaal zit voor extra sterkte.

  De koptelefoon is verstelbaar op de traditionele manier, dus het heeft geen headband meer zoals met de voorgaande Arctis modellen. Dit geeft niet direct een voordeel, maar in onze ervaring is de traditionele versie comfortabeler omdat dit minder druk geeft op de bovenkant van je hoofd wat niet fijn is voor lange game-sessies.

  Steelseries Arctis 1

  Hoe is het geluid?

  Zoals hierboven staat beschreven heeft de koptelefoon dezelfde geluidsdrivers als de voorgaande Arctis 7. Dit betekent dat de koptelefoon ongeveer hetzelfde vrij neurale geluid heeft als zijn voorgangers. Wel is er een klein beetje meer bass in de Arctis 1.

  De koptelefoon zorgt ervoor dat je meer betrokken raakt bij je spel door het geluid meer “Immersive” te maken. In game geeft de Steelseries Arctis 1 wel meer voorkeur aan de stemmen van je medespelers dan in-game geluid zodat je communicatie goed blijft. Qua muziek is er niet veel speciaals aan en is het vergelijkbaar met koptelefoons van dezelfde prijsklasse.

  Steelseries Arctis 1

  Hoe klinkt de microfoon?

  De koptelefoon heeft voor zijn prijsklasse een vrij goede microfoon met een helder geluid. Ze noemen het een “Clear Cast” microfoon. Het blokkeert alle omgevingsgeluiden zodat je medespelers geen last hebben van bijvoorbeeld een blaffende hond. Ook kan je de microfoon er af halen zodat je ook buiten met de koptelefoon kan rondlopen.

  Steelseries Arctis 1

  Is de Steelseries Arctis 1 de beste budget gaming headset?

  De Steelseries Arctis 1 is een goede budget gaming koptelefoon die boven de verwachtingen uitspringt. Hij zit goed, hij heeft redelijk geluid en de microfoon werkt ook goed. All-in all staat hij zeker in de top 5 budget gaming headsets.

  Heb je een wat groter budget? lees dan de reviews over de Arctis pro en de Arctis 3

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Goede prijs-kwaliteit-verhouding
  • Een goede microfoon
  • Vrij goedkoop
  • Comfortabel
  • Redelijk geluid
  • Een vaste kabel

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.