Werewolf the Apocalypse gameplay - de beest uithangen (gezien tijdens E3)

Article
zaterdag, 29 juni 2019 om 9:10
xgn google image
Werewolf Earthbound the Apocalypse is een titel die al een flinke tijd in ontwikkeling is. De release van de titel komt eraan en wij mochten alvast een blik werpen op de gameplay. We zagen beestachtige taferelen in de Werewolf the Apocalypse gameplay. Natuurlijk delen we die graag met je.
In Werewolf the Apocalypse wordt de aarde flink misbruikt door grote bedrijven. Natuur moet plaatsmaken voor enorme fabrieken en fracking is aan de orde van de dag. Dat kan zo niet langer en daarom grijpt de natuur in. Hoe? Met weerwolven natuurlijk.

5. Niks maneschijn

Werewolf the Apocalypse laat jou in de huid kruipen van een activist die het voor de aarde opneemt. Je bent geen normale activist die met spandoeken voor de deur van een fabriek leuzen gaat roepen, maar je gaat het heft in eigen hand nemen. Dat mag je op een beestachtige manier doen, want jij bent een weerwolf.
Gelukkig hoef je om in actie te komen niet te wachten tot de maan hoog in de hemel staat. Werewolf the Apocalypse heeft namelijk geen traditionele weerwolven, maar een eigen variant ervan. Je kunt namelijk simpelweg in een weerwolf veranderen wanneer jij dat wil. Als je maar boos genoeg wordt.
152189

4. Anger management

Nu is het wel zo dat jij een weerwolf kan worden in Werewolf the Apocalypse, maar dat betekent niet dat dit moet. Je hoeft lang niet altijd een beest te zijn om je missie te klaren. Sterker nog, soms is dit zelfs niet eens handig. Als mens heb je mogelijkheden die je als wolf niet hebt en andersom. Zo kun je wapens gebruiken in je mensenvorm en kun je ongemerkt rondsluipen.
Maar zoals het bij Bruce Banner en de Hulk het geval is, is in de game je menselijke vorm alleen beschikbaar als je rustig blijft. Je moet tijdens het spelen als mens op een meter onderin het scherm letten die je woede aangeeft. Het is zaak om deze meter zo leeg mogelijk te houden als je mens wil blijven. Zodra de meter vol is, verander je gedwongen in je weerwolf vorm en dan is het hek van de dam.
152190

3. Niet de enige weerwolf

Het spelen als weerwolf is enorm indrukwekkend. Je hakt mensen in stukjes met je enorme klauwen alsof het niks is en verandert de menselijke tegenstanders in bloedige fonteinen alsof je nooit anders hebt gedaan. De weerwolf is sterk en laat je je oppermachtig voelen, totdat je een andere weerwolf tegen het lijf loopt.
De tegenstander heeft namelijk ook wat weerwolven in dienst en die zijn net als jij erg sterk. Wat er in zo'n situatie volgt is een strijd waarbij degene met de scherpste klauwen wint. Naast weerwolven kom je in Werewolf the Apocalypse nog veel meer tegenstanders tegen die je naar het leven staan. Tijdens onze E3 2019 afspraak kregen we bijvoorbeeld grote mechanische vijanden te zien die je met machinegeweren, raketten of vlammenwerpers te lijf gaan. Genoeg om je klauwen flink in te zetten.
152191

2. Niet zomaar een hack and slash game

Werewolf the Apocalypse lijkt op het eerste oog een hack and slash game, maar ontwikkelaar Cyanide drukte ons op het hart dat dit absoluut niet zo is. De game speelt zich af in een semi open wereld waarin je telkens moet knokken om de natuur te redden en de industriële elementen een kopje kleiner moet maken. Je kunt hierin zelf kiezen hoe je je missie aanvliegt
Kies je voor een directe benadering, dan is de kans groot op enorme weerstand en verander je al snel in een weerwolf. Kies je voor de stille route, dan zijn er andere uitdagingen die je bezig houden. Op dat moment is je woedemeter niet je beste vriend en moet je er alles aan doen om deze laag te houden. Om je tijdens je avontuur steeds te helpen in je eigen speelstijl kun je jezelf upgraden met een heuse skilltree. Hoe deze precies in elkaar zit is onbekend, maar wat wij zagen is al indrukwekkend. Wij zagen bijvoorbeeld skills in de categorieën Dialoog, Combat en Stealth.
152192

1. Consequenties

In Werewolf the Apocalypse kun je stilletjes rond sluipen of simpelweg iedereen die je tegenkomt opvreten terwijl je naar de maan huilt. De keuze hierin is aan jou. Maar het is geen keuze zonder gevolgen. De game kan op meerdere manieren gespeeld worden en telkens is het resultaat anders. In onze Werewolf the Apocalypse preview gaven we al aan dat keuzes de game beïnvloeden.
Dit gebeurt wanneer je te veel besluit om voor het een te kiezen. Neem jij bij iedereen op je pad een hapje uit zijn nek, dan is de kans groot dat je de aarde helemaal niet zult redden, maar juist voor de vernietiging van de wereld zorgt. Moeder natuur zal hier dan een stokje voor steken door haar troepen op jou af sturen. Je moet dus voor een balans zorgen tussen het afslachten van mensen en het rustig rondlopen om je doel te bereiken.

Werewolf the Apocalypse gameplay - nog veel onbekend

Onze E3 afspraak gaf ons een heleboel informatie over de game en de gameplay beelden logen er niet om. Jammer genoeg zijn deze beelden nog steeds niet in een trailer of screenshots te zien. Cyanide is daarbij ook nog druk met het afronden van de game die on 2020 moet uitkomen. Een exacte releasedatum is nog onbekend.