Speedlink Atecs gaming muismat Review - Niet voor niets XXL

  Om optimaal te presteren tijdens het gamen kan een muismat enorme uitkomst. Wij hebben een XXL muismat voor je getest en hoe dit ons beviel lees je in deze Speedlink Atecs gaming muismat Review.

  Speedlink biedt met de Atecs XXL gaming muismat genoeg ondergrond om je hardware om uit te stallen. Om met de deur in huis te vallen is het rubberen vlak de grootste muismat die wij ooit gezien hebben, want het product is echt gigantisch. Met zijn afmetingen van 100cm bij 50cm zal je verbaasd zijn over wat je in huis hebt gehaald, maar dit kan zowel positief als negatief zijn.

  Standaard maar dan groter

  Het kostte enigszins veel moeite om de muismat kwijt te kunnen. Met zijn immense omvang zal je veel ruimte moeten hebben om optimaal te kunnen gamen. Mocht je niet al te veel ruimte hebben, dan is de Atecs af te raden. Als je daarentegen een groot gebied uitgestald hebben voor je computer, dan zal dit wellicht iets voor jou kunnen zijn.

  De Atecs is vormgegeven met de iconische Speedlink kleuren waarbij de de zwarte bovenkant en de rode onderkant elkaar goed contrasteren. Naast het logo van Speedlink en de naam van de muismat bevat het product geen andere afdrukken of versieringen. Al met al een vrij standaard muismat, ware het niet dat het formaat wat groter is.

  Speedlink Atecs gaming muismat review aanzicht

  Voldoet aan de eisen

  De Atecs hoort te voldoen aan twee primaire kenmerken. Ten eerste biedt de muismat een comfortabele en prestatiegerichte manier van voortbeweging. Bij het gebruik van verschillende muizen was de conclusie telkens hetzelfde, de Atecs is geschikt voor soepele en snelle muisbewegingen zonder dat er wordt doorgeschoten in de acties. Daarnaast komt ook nog eens dat de muismat bijzonder prettig aanvoelt voor de handen, waardoor irritatie bij het bewegen van de muis uitgesloten wordt.

  In tegenstelling tot het gladde oppervlak voor minimale frictie, is de onderkant van de Atecs geproduceerd om zoveel mogelijk grip te behouden. Het zal ook niet voorkomen dat de muismat verschuift door het rubberen grippatroon. Dat is erg prettig als je games speelt waar je de muis veel bij moet gebruiken, aangezien een solide ondergrond zorgt het halve werk bij responsies.

  De Speedlink Atecs is ook vrij gemakkelijk op te rollen en mee te nemen, voor zo ver als mogelijk is met een muismat van dit formaat. Opgerold neemt het product relatief gezien weinig ruimte in door een dikte van maar 0,3cm. De prijs is ongeveer net zo minimaal als de dikte, voor maar 23 euro is de enorme Atecs van jou.

  Speedlink Atecs gaming muismat review aanzicht

  Een solide ondergrond

  De muismat doet alles wat een fatsoenlijke muismat behoort te doen, maar dan met meer oppervlakte. Het biedt genoeg grip, zorgt voor comfortabele en bewegingen voor de muis en is redelijk makkelijk mee te nemen. De voordelen van zo'n enorme muismat, is het feit dat je dan zowel je muis als keyboard op een slechte ondergrond kan plaatsen en dat je bij een lagere muissensitiviteit niet telkens je muis hoeft op te tillen. De muismat is prettig om op te spelen, maar biedt geen werelveranderende elementen, afgezien van het feit dat het formaat scheelt.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Geschikt oppervlak
  • Stevige grip
  • Voor zijn formaat makkelijk mee te nemen
  • Moeilijk kwijt te kunnen
  • Vrij sober, niet uniek

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.