Speedlink Decus Gamingmouse Review - Niet voor de poes

  Speedlink, ontwikkelaar van gaming hardware, heeft een zeer divers aanbod aan producten. Wij testen de aankomende weken een aantal van deze gaming tools voor je. We trappen af met de Speedlink Decus gamingmouse review.

  De Decus gamingmuis is nogal aan de grote kant en voelt enigszins lomp aan. Dit neemt niet weg dat de muis, mocht je een maatje meer gewend zijn, goed in de hand ligt door het doordachte productdesign. Zo biedt de muis namelijk extra zijsteun voor de wreef van je hand, en zorgt de hardware ervoor dat je je hand maar op een manier juist gebruik maakt van de muis. De Decus legt nadruk op ergonomie, maar daar slaagt de muis niet vlekkeloos in.

  Zo handig als dat je duim buiten de muis valt, zo onhandig hangen je punk en ringvinger aan de andere kant over het stukje gaminghardware. Deze vingers worden namelijk opgevangen door een schuin lopende rechterkant van de muis, waarbij beide vingers rusten op een soort richel. Voor eventjes is dit geen probleem, maar bij lange speelsessies zal dit irritatie en onwennigheid opwekken.

  Discobal in je handpalm

  De muis ziet er stijlvol uit en zal mee kunnen komen met gaming muizen uit het duurdere segment. Een zwarte basis met rode onderdelen zorgt voor een prettige combinatie van kleuren, maar daar komt de eyecatcher van het geheel nog bij. Zo bevat de muis een aantal goed vormgegeven semi-doorzichtige gebieden waardoorheen heldere LED-lampjes een kleurenpallet aan 6 verschillende sfeerkleuren straalt. Toch is niet alles koek en ei, want na een tijdje hadden wij het wel gezien met het steeds wisselende kleurenpallet, maar konden wij de optie niet vinden om dit uit te zetten.

  Het moet wel klikken

  De Decus bevat zeven programmeerbare knoppen die, op een knop na, natuurlijk in de hand liggen en te gebruiken zijn zonder rare manoeuvres uit te halen. Deze ene mindere knop ligt iets té dichtbij de duim, waardoor het gebruik belemmerd wordt. Mocht je toch een poging doen deze knop te gebruiken, dan zal je er bovendien ook achter komen dat de terugslag niet helemaal perfect is.

  De andere zes input opties werken wel naar behoren. Zo zit de linkermuisknop ook nog eens een knop extra, handig om tijdens het gamen acties snel te combineren. Het zacht blauw licht emitterende draaiwieltje, en tevens drukknop, is soepel te gebruiken en biedt net genoeg weerstand om prettig aan te voelen. Voor alles onderdelen van de muis geldt dat ze stevig aanvoelen, zoals het hoort.

  Stevig en wendbaar

  Ondanks zijn lage prijs, slechts 30 euro, voelt de hardware stevig aan en straalt het kwaliteit uit. Zo zitten er geen misplaatste tierelantijnen en onderdelen aan, die snel kunnen afbreken of defect kunnen geraken. De Decus zal wel tegen een stootje kunnen door de solide, lichte body en het verstevigde snoer. Dit is alleen niet bepaald aan te raden, de muis is namelijk niet gemaakt om tot het uiterste te testen op het gebied van sterkte, maar op het gebied van gamen.

  Zoals eerder al is gezegd, voelt het met de muis onprettig om lange gamesessies te houden. Voor enkele uurtjes is het wel prima te doen, en daar zijn we dan ook zeer over te spreken. De muis heeft aan alle vier de kanten een egaal slipvrij oppervlak, waardoor je deze behendig zal kunnen verplaatsen. Het vrij stugge draad, met een lengte van 1,8 meter, hindert de bewegingen hierbij niet, waardoor je tijdens het spelen je muis niet de schuld kan geven van enig gebrek aan gamingvaardigheden.

  Multitasken op hoge snelheid

  Ben je een liefhebber van shooters én MOBA’s, maar gebruik je daarbij verschillende sneltoetsen? Geen probleem want de gamingmuis van Speedlink zorgt ervoor dat je tot wel 5 verschillende knoppen profielen in kan stellen. Zo zal je de muis perfect op je spellen af kunnen stemmen, zonder onwennigheid de overhand te laten nemen. Hierbij stemt het licht van de Decus zich af op het gekozen ingestelde profiel.

  Net zoals de meeste muizen met een draad, reageert de Decus behoorlijk snel. Er is geen duidelijke vertraging waar te nemen tussen een druk op de knop en de actie op het beeldscherm. Zo bevat de muis een instelbare nauwkeurigheid van 400 tot 5000dpi. Snelle reacties om mee te kunnen komen met de reflexen van echte gamers!

  Decus vergaat niet met man en muis

  De Speedlink Decus gamingmuis heeft, ondanks een paar ergonomische missers, de potentie om een goede aanvulling op je professionele werktuigen te zijn. De prijs valt heel erg mee ten opzichte van wat je in huis haalt. Qua kwaliteit en opties kan de Speedlink Decus redelijk met de markt meekomen.

  De Speedlink Decus komt niet met wereldvernieuwende features, maar trakteert je wel op een solide ervaring.Zoek je een degelijke muis met een grote en stevige body, en ben je niet vies van een heuse kleurenshow, dan is de Speedlink Decus gamingmuis iets voor jou!

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Stevig en solide
  • Mooi design
  • Programmeerbare toetsen en profielen
  • Goede kwaliteit voor lage prijs
  • Ergonomisch niet perfect
  • Lichten mogen minder afleiden

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.