5 No Man's Sky plot details die jij moet weten!

Article
zaterdag, 30 april 2016 om 14:12
xgn google image
Onlangs kwam er een video online over No Man's Sky plot details. Hierdoor weten we in ieder geval meer van wat we van de game kunnen gaan verwachten en daarnaast hebben we ook weer meer informatie over de game waar we altijd blij van worden natuurlijk.
Als je de video te lang vond, of als je gewoon niet helemaal begreep waar de ontwikkelaar nou precies heen wil met het verhaal, dan zetten we hier even alles op een rijtje voor je. De release komt dichterbij en dan is het natuurlijk wel zo leuk als je helemaal ingelezen bent in de game. Dus hierbij; 5 dingen die jij moet weten van de No Man's Sky plot details.

Geen verhaal, wel Lore

No Man’s Sky is een gigantische game en dat maakt het natuurlijk behoorlijk lastig om een daadwerkelijke verhaallijn in een oneindig universum te stoppen. Het zou een prestatie van jewelste zijn als de ontwikkelaar dit voor elkaar weet te krijgen en dan ook nog de releasedatum weet te halen.
Maar dat is niet het geval, in plaats daarvan heeft Hello Games ervoor gekozen om de wereld een achtergrondverhaal mee te geven zodat jij zelf voorgaande beschavingen kunt ontdekken en daar je eigen conclusies uit kunt trekken. Samen met andere spelers kun je dan een verhaal bouwen. Natuurlijk zorgt Hello Games er dan wel voor dat je een bepaalde richting in wordt gestuurd door objecten of aliens in het universum te plaatsen.
90419

Dave Gibbbons

Als deze naam een belletje doet rinkelen dan kunnen we dat best begrijpen. Voor de mensen die dat niet hebben; Dave Gibbons is een stripschrijver die vooral bekend is voor zijn werk aan de populaire comicserie Watchmen. Als je de Comics niet kent, dan zou je de film die over de stripreeks is uitgekomen wel moeten kennen.
Dave Gibbons schrijft speciaal voor het spel een kort verhaal waarin hij een personage volgt. Het gaat dus niet zozeer om een overkoepelend verhaal, maar om een verhaal dat zich binnen het universum afspeelt. Hierdoor heb je nog wat beter een idee van wat je in het spel allemaal kunt gaan beleven. Want jij maakt uiteindelijk je eigen verhaal in de game.
90420

Jij maakt het verhaal

Dat klopt, in principe is jouw aandeel in het enorme universum ook een stukje lore dat wordt toegevoegd aan het spel. Jij ontdekt metalen, plant- en diersoorten maar daarnaast ook gewoon complete planeten. Als ontdekkingsreiziger in het universum van No Man’s Sky ben je minstens zo belangrijk voor het verhaal als de voorgaande culturen.
En als dat je niet enthousiast maakt, dan weten we niet wat dat wel doet. Hoe leuk is het om zelf op zoek te gaan naar iets compleets nieuws? Dat is toch eigenlijk de essentie van het gamen? Om nieuwe dingen te ontdekken?
Dat is niet alleen de essentie van het gamen, maar ook van deze nieuwe game. No Man’s Sky is een ontdekkingsgame, een shooter en een multiplayer, alles door elkaar gemengd. Hoewel je je medespelers niet snel zult tegenkomen, is het feit dat je weet dat ze er zijn in ieder geval genoeg om constant op je hoede te zijn.
90421

Boekje bij de game

Je krijgt bij No Man’s Sky een speciaal boekje waarin je kunt zien wat er al eerder is gebeurd in het No Man’s Sky universum. Volgens Sean Murray, een van de ontwikkelaars van No Man’s Sky, is het boekje geïnspireerd op games van vroeger.
Zoals veel gamers waarschijnlijk nog wel weten, zat er vroeger in het hoesje van een game ook een boekje waarin ten eerste de controls van het spel te vinden waren, maar ook het achtergrondverhaal van de game. Dit boekje is bij het fysieke exemplaar van No Man’s Sky dus weer terug te vinden maar is het volledig gericht op het achtergrond verhaal of lore van de game.
Het verhaal van het boekje dat je bij de game krijgt is geschreven door James Swallow, een naam die iedereen welbekend in de oren zou moeten klinken. Of je nou fan bent van Star Trek of 24, Stargate of Warhammer, James Swallow heeft overal wel over geschreven en daarnaast heeft hij ook nog eigen werk gepubliceerd.
Als je fan bent van James Swallow, dan zou je eigenlijk nu al een fysiek exemplaar van de game moeten reserveren, want hij schrijft dus speciaal voor No Man’s Sky een verhaal over de game.
90422

Veel verschillende verhalen

Uiteindelijk is No Man’s Sky een game met duizenden verhalen, omdat elke speler zijn eigen verhaal maakt zoals we eerder al zeiden. Maar daar zit hem waarschijnlijk ook de kracht van dit bijzondere nieuwe spel, uiteindelijk is het aan jou om een tof verhaal te bedenken. Houd je niet van al die vrijheid, dan is de kans groot dat je überhaupt al niet uitkeek naar deze nieuw space game.
Wanneer je wel uitkijkt naar No Man’s Sky, dan hebben we nu in ieder geval nog 5 nieuwe redenen gegeven waarom jij dit spel zou moeten aanschaffen en waarom je enthousiast moet worden van deze nieuwe game.
Op 22 juni kunnen we aan de slag in het universum van No Man’s Sky en kunnen we ook de No Man's Sky plot details gaan opbouwen. De game zal uit gaan komen voor PlayStation 4 en PC, nog maar heel eventjes wachten, en dan kunnen we gaan rondvliegen in ons eigen ruimteschip.