Sony PULSE Elite Review - Sony heeft het weer voor elkaar gekregen

Review
zaterdag, 20 april 2024 om 13:00
Alsof wij nog niet onder de indruk waren van de INZONE H5 brengt Sony nu de PULSE Elite uit voor de prijs van €149,99. Sony heeft door het opkopen van Audeze haar Planar magnetic technologie in huis gehaald en geïmplementeerd in de PULSE Elite. Wat het verschil is met de normale dynamic drivers in headsets? Lees verder om meer te weten.

Simply the best

Wat betekent dit voor jou als gamer en muziekliefhebber? Geluiden zijn zuiverder en helderder dan normaal waardoor ze nog beter opvallen waardoor wij ons op geluidsgebied nog beter kunnen verplaatsen in een spel, omdat dit nog eens wordt gecombineerd met de 3D-geluidstechnologie van Sony.
In de doos vind je de Sony PULSE Elite headset, PlayStation Link-adapter, USB-laadkabel, oplaadbeugel en veiligheidsinstructies. De oplaadbeugel sluit mooi aan op de koperen oplaadgedeelte in de hoofdband waardoor je het in stijl op kunt laden. Wel jammer is dat de nodige schroeven voor de oplaadbeugel er niet bij zijn geleverd waardoor je ze zelf nog moet zoeken.
pulse elite headset wall mount en 08sep23
De Sony PULSE Elite terwijll het oplaad aan de oplaadbeugel

Zit als gegoten

Voor degenen die een bril dragen, verheug! De standaard oorpads zijn zo zacht dat je geen last hebt van brillenpoten die tegen jouw hoofd aan worden gedrukt. Eveneens sluiten ze omgevingsgeluid goed genoeg af zonder dat je last krijgt van warme, bezwete oren tijdens lange gamesessies. Het enige wat jammer is dat de oorpads zijn verlijmd waardoor je ze niet makkelijk kunt vervangen wanneer ze zijn versleten.

Wat is jouw geluidsprofiel?

Met de Sony PULSE Elite kun je instellen hoe jij het liefste 3D-geluid wil ervaren. Daarnaast kun je de equalizer van de PULSE Elite op de PS5 snel vinden, in de audiomenu, door drie keer de PS-link toets achtereen in te drukken.
Wat jammer is dat deze functionaliteit nog niet op de PC of smartphone instelbaar is door een app of programma. De standaard neutrale geluidsinstelling is afdoende.
Vind je dat niks, dan is de Bass boost instelling in de equalizer wellicht iets voor jou. Speel je veel shooters dan heeft Sony daarvoor ook een profiel aangemaakt. Wil je liever zelf de equalizer instellen dan kun je drie zelfgemaakte profielen opslaan. Ten slotte wordt de laatst gebruikte instelling opgeslagen door de Sony PULSE Elite waardoor je het niet steeds opnieuw hoeft in te stellen wanneer je het ergens anders op aansluit.

Bedraad of niet bedraad gebruiken?

Net als de INZONE H5 is de Sony PULSE Elite met een 3,5 mm audiokabel aansluitbaar op apparaten met een 3,5 mm aansluiting voor een bedrade geluidsbeleving. Het enige minpuntje is dat de audiokabel er anders dan bij de INZONE H5 ditmaal niet standaard wordt geleverd. Dat gezegd hebbende heeft het wel een andere pluspunt waarover meer in het volgende paragraaf.

Breder inzetbaar dan wordt geadverteerd

Voordelen van de PS-Link adapter is dat de Sony PULSE Elite inzetbaar is op vrijwel iedere apparaat met USB-aansluiting dus niet alleen op de PS5, PC, Mac en smartphone. Ook jouw Nintendo Switch, PlayStation Portal, PS4 en dergelijke kun je aansluiten op de PULSE Elite.
Sterker nog zo lang je de PlayStation Link-adapter op de gewenste apparaat hebt aangesloten is het wisselen daarvan een koud kunstje. Alsof dat niet genoeg is, heeft de PULSE Elite ook nog Bluetooth connectiviteit, waardoor je het op elke smart device aan kunt sluiten zolang het een Bluetooth-verbinding heeft dus ook jouw tablet is aansluitbaar. Het enige minpuntje is dat je niet met een knop jouw telefoongesprek kunt beginnen wanneer het is verbonden met de Sony PULSE Elite.
playstation link usb adapter hero image block 01 en 14sep23
PlayStation Link-adapter

Wat zeg je nou?

De microfoon van de Sony PULSE Elite zit mooi verwerkt in de hoofdsteun en kun je eruitschuiven wanneer je het nodig hebt. Geen uitstekende onderdelen meer waaraan je je kunt storen! Deze microfoon heeft dezelfde AI-ruisonderdrukking als de INZONE H5 wat inhoudt dat als jij iets eet uit bijvoorbeeld een chipszak de luisteraar niet jouw kauwgeluid en zakgeritsel hoeft aan te horen. Mocht je toch nog chatproblemen ondervinden met de microfoon, speel dan eens met de sidetone-instelling in de audiomenu.

Wat is het eindoordeel?

Sony brengt met de PULSE Elite een betaalbare gaming headset met planar magnetic drivers, in plaats van standaard dynamic drivers, op de markt die betaalbaar is en goed presteert binnen het prijssegment. Wat goed is aan de INZONE H5 is verbeterd doordat Bluetooth-verbinding nu wel aanwezig is, terwijl je voorheen €230 kwijt was voor de INZONE H7 om die functie erbij te hebben.
Het is aansluitbaar op veel meer apparaten met de PlayStation Link-adapter dan initieel wordt geadverteerd. De PULSE Elite haalt makkelijk 30 uur na een volledige oplaadbeurt, dat is ruim 10 uur meer dan op de verpakking wordt gemeld! De weinige kleine gevonden minpuntjes wegen niet op tegen de pluspunten en om die reden kunnen wij de Sony PULSE Elite van harte aanbevelen.

Cijfer: 8.0

Sony PlayStation Pulse Elite - Draadloze gaming headset Image
Sony PlayStation Pulse Elite - Draadloze gaming headset
EUR144
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws