Alles over de nieuwe Sony INZONE H5 en INZONE buds

Article
donderdag, 19 oktober 2023 om 14:00
img 20231010 132503f1697641044
Met de INZONE H5 en INZONE buds belooft Sony dat gamers kunnen gaan voor de overwinning! Is dit een loze uitspraak met de INZONE H5 en INZONE buds, of niet? Lees verder om meer te weten te komen.
Sony heeft recentelijk de nieuwe INZONE H5 en INZONE buds onthuld. Deze zijn bedoeld om de gamer te helpen de overwinning te behalen. XGN was erbij om ze te testen en wij waren aangenaam verrast.
inzone h5 13f1697049275
inzone h5 6f1697049297

Active Noise Cancelling is geen magische pil

Hoe geweldig noise canceling ook is, heeft het ook zijn gebreken. Het filtert namelijk alleen lage constante geluiden eruit zoals het gebrom van motoren, gezoem en soortgelijke geluiden. Verwacht dus niet dat het stemmen wegfiltert wanneer je in een ruimte vol met pratende mensen zit. Dat gezegd hebbende heeft Sony een uistekende reputatie als het gaat om active noise cancelling.
Sony is al een stap verder gegaan richting gamers, maar wil nu in de richting gaan van pro-gamers met de nieuwe toevoegingen aan de INZONE-lijn. Recentelijk zijn de INZONE H5 en INZONE buds aangekondigd in Berlijn. De INZONE buds zijn ontwikkeld door een samenwerking met Team Valorant van Fnatic en dat is te merken aan de technologie en de daaruit volgende prestaties.

Het geluid kan van alle kanten komen.

Alle INZONE headsets hebben 360 Spatial Sound, maar wat is dat dat eigenlijk? Voor degenen die 360 Spatial Sound nog niet hebben ervaren denk aan een thuisbioscoop met speakers om je heen. Stel dat alles voor, maar dan nu vele malen kleiner en compacter in een headset of oortelefoon. Met 360 Spatial Sound lijkt het alsof het geluid met jou als middelpunt vanuit 360 graden om jou heen komt. Dus als je iets hoort van achteren in-game, dan wordt het geluid ook voor jou van achteren geprojecteerd.
img 20231010 132457f1697048946

Nieuwe headset in de lijn

Wat heeft de INZONE H5 gemeen met zijn voorgangers (H3, H7 en H9)? De hoofdband is bekleed met leer en de oorpads met nylon net als de H3 en H7. De druk op jouw hoofd en oren is daardoor precies goed voor langdurig gebruikscomfort. Geen hoofdpijn door zijwaartse druk van een headset of zwetende oren bij langdurig gebruik meer. De headset weegt 260 gram en is daardoor 39 gram lichter dan de H3. Voor wat je krijgt is het zeker de moeite waard boven de H3.
De INZONE H5 heeft een opklapbare bidirectionele microfoon, hiermee wordt jouw stem doorgegeven en niet het omgevingsgeluid. Het type microfoon komt overeen met de duurdere modellen H7 en H9. Wanneer je het niet nodig heb, "klap" je het omhoog en wordt de input gedempt. Lekker makkelijk! Wat prijs betreft komt de H5 terecht tussen de goedkoopste H3 en de H7 met een richtprijs van 150 euro.

Wat voegt de H5 toe aan de headsets?

De INZONE H5 heeft een 2.4GHz draadloze 30 ms low latency verbinding, ofwel een verbinding met zo min mogelijke haperingen in het geluid wat je hoort. Voor het allerbeste geluid- en chatresultaat gebruik je de 3.5 mm hoofdtelefoon kabelaansluiting, zodat het geluidsignaal van beiden even goed kunnen worden doorgegeven. Bij een draadloze verbinding, ongeacht 2.4 GHz of Bluetooth, gaat er namelijk wat verloren in een van de signalen. Dit komt omdat er softwarematig tussen de signalen moet worden gekozen.
Over de batterijduur hoef je je geen zorgen te maken dat je het zonder de INZONE H5 moet stellen. Want een volledig opgeladen headset is goed voor maar liefst 28 uur gamen aaneen. Mocht jouw game sessie langer duren dan kun je het opladen terwijl je de H5 gebruikt en heb je na tien minuten alweer genoeg geladen om 3 uren te spelen zonder oplader.

De revolutionaire INZONE buds

Is dat niet overdreven om ze revolutionair te noemen? Niet echt. Sony heeft namelijk gezorgd voor een batterijduur van 12 uur en de 360 Spatial Sound werkt ook met de INZONE buds. Niemand kan jou meer ongemerkt van achteren besluipen in First Person Shooters als Valorant. En dan hebben we het nog niet gehad over de extra foefjes hierbovenop.
Want als klap op de vuurpijl is de Spatial Sound aanpasbaar aan jouw unieke gehoorgang. Dit gebeurd door een foto van jouw oorschelp en jouw gehoorgang met testtonen te scannen geluid om het in beeld te brengen. Hierna kun je een profiel uitkiezen wat past bij jouw gehoorgang waardoor jij het geluid optimaal hoort en ervaart.
De INZONE buds hebben ook nog eens Sony's Active Noise Canceling technologie zodat je ongestoord kunt gamen omdat je niet gestoord wordt door gezoem of gebrom van apparaten. De INZONE buds hebben ook 30 ms low latency wat alleen mogelijk is via de 2.4 GHz draadloze verbinding met de USB-C transceiver. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je iets hebt gemist omdat het geluidssignaal tijdelijk is onderbroken.
Wil je verbinden via Bluetooth kan dat alleen als jouw apparaat Bluetooth LE Audio ondersteund. Het dient ook te worden gezegd dat Sony heeft gezegd tijdens het vragenuurtje dat de INZONE buds zijn geoptimaliseerd voor gaming. Dat houdt in dat je het wel kunt gebruiken om audio te luisteren, maar dat je dan niet het onderste uit de kan haalt.
De INZONE H5 en buds zijn vanaf oktober 2023 verkrijgbaar in wit of zwart. De INZONE H5 zal 150 euro gaan kosten en de INZONE buds 200 euro.