Slecht nieuws voor KPN-klanten met oude simkaart

News
zaterdag, 20 april 2024 om 12:00
sim card g160e56745 1920f1688570556
KPN heeft slecht nieuws voor al haar klanten die met een oudere simkaart rondlopen. Gebruikers met simkaarten die geen 4G- of 5G-netwerken ondersteunen hebben een nieuwe nodig.
In 2025 gaat de provider namelijk definitief het 2G-netwerk uitschakelen, wat betekent dat klanten van KPN voor die tijd een andere simkaart nodig hebben. De provider neemt hierover contact op met gebruikers voor wie dit geldt om een vervangende simkaart te regelen.
Het vervangen van de kaarten moet op korte termijn gebeuren. KPN wil uiterlijk 1 juli alle 2G-simkaarten van klanten hebben vervangen. Na deze datum zullen dit soort simkaarten dan ook al niet meer te gebruiken zijn. Tussen april en juni worden de simkaarten geleidelijk vervangen en uitgeschakeld.
De komende tijd zal KPN, dat over het snelste internet van Nederland beschikt, haar klanten per e-mail, brief of telefoon informeren over het stopzetten van het 2G-netwerk en wat dat voor de gebruikers in kwestie betekent. Ondertussen is het via deze website al mogelijk voor bestaande klanten om te controleren of hun simkaart en/of toestel wel werkt met 4G- en/of 5G-netwerken.

KPN niet de enige die 2G uitzwaait

KPN stopt uiteindelijk op 1 december 2025 met haar 2G-netwerk, maar de provider is niet de enige. Concurrent Odido is vorig jaar bijvoorbeeld al gestopt met het 2G-netwerk, terwijl ook Vodafone rekening lijkt te houden met een afscheid.
Hoewel Vodafone nog niets definitief maakt, wil het bedrijf zichzelf ook niet vastpinnen op hoe lang het 2G-netwerk nog wel blijft. Tot en met het einde van 2024 is wat Vodafone momenteel als zekerheid geeft. Hoe lang dit oude netwerk daarna nog bij de provider beschikbaar is, is nog maar de vraag.

Populair Nieuws