Scoor nu God of War: The Boardgame

News
zondag, 21 april 2024 om 9:00
god of war ragnarok headerf1671704240
God of War is al decennia een van de meest populaire series op de PlayStation consoles. Voor wie in de huid van Kratos wil kruipen zonder een PlayStation controller in de hand te hebben, is er nu goed nieuws.
Eerder kreeg Aloy met Horizon: Zero Dawn al een zeer succesvolle boardgame implementatie en nu is het de beurt aan Kratos en zijn zoon Atreus om samen de speltafels te veroveren. God of War: The Boardgame is net gelanceerd en nu al een enorm succes.
De lancering is vergelijkbaar met Kickstarter, maar wordt gehost op Gamefound. Inmiddels zijn al meer dan 2200 pledges gemaakt, wat betekent dat het startdoel al gehaald is en er in ieder geval 2200 exemplaren van de boardgame gemaakt zullen worden.
De boardgame bestaat uit een speelveld, diverse kaarten, speciale dobbelstenen en uiteraard een flink aantal miniatures. Niet alleen Kratos en Atreus zullen als figurine over het speelveld verplaatst kunnen worden, ook diverse vijanden, waaronder een flink aantal bekenden uit de gameserie zal je als figurine kunnen ontmoeten.
Kratos en Atreus hebben elk hun eigen speelstijl, waarbij Kratos vooral op zijn kracht leunt, terwijl Atreus het veel meer van zijn snelheid moet hebben. Naast dit iconishce duo is al bekend dat in ieder geval Freya, Nightmares, Revenants, Wulvers, wolven, Tatzelwurms en Raider Warriors onderdeel van de set zullen uitmaken.
Ook (mini)bosses als de Ice Ancient, Daudi Kaupmadr (met zijn enorme menhir als wapen), de Ogre en meer zullen het speelbord bezoeken. De campagne is nog maar net gestart en duurt nog twee weken. In die tijd worden dagelijks nog twee extra uitbreidingen bekend gemaakt. De totale omvang is dus nog niet bekend, maar het wordt een flink uitgebreide set.

God of War: The Boardgame

God of War: The Boardgame speelt als een co-op game. De game is bedoeld voor 1 of 2 spelers, die samen epische gevechten uitvoeren en puzzels oplossen. De band tussen de spelers is, net als in de game, erg belangrijk en een sterkere band zorgt voor meer opties in de gevechten. Wie de scenario's uit de uitbreiding speelt, kan ook missies voor 3 of 4 personen spelen. De lengte van een gemiddelde missie wordt geschat op ongeveer een uur.
Wie interesse heeft in God of War: The Boardgame kan nu een pledge aanmaken op Gamefound. Er zijn twee pakketten waar je uit kan kiezen: de basegame voor $70 (+ 21% BTW) en een uitgebreidere set genaamd Demigod. Deze set kost $90, wat inclusief BTW voor ons Nederlanders op net onder de 105 euro uitkomt. Geinteresseerden moeten nog wel even geduld hebben: de verwachte levertijd is ongeveer juni 2025.

Populair Nieuws