Sennheiser HD 471i Review - comfortabel muziek luisteren

  Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan oortelefoons, zijn er ook anderen die liever een koptelefoon op hebben. Met een koptelefoon kun je optimaal genieten van alle audio zonder dat je veel last hebt van de buitenwereld. De Sennheiser HD 471i is zo’n koptelefoon. Wat wij ervan vinden lees je de Sennheiser HD 471i review.

  Een koptelefoon moet goed geluid bieden en ook comfortabel zitten. Op deze twee fronten zit het wel goed met de Sennheiser HD 471i. Door een universele pasvorm zit hij goed op je hoofd ongeacht de vorm van je hoofd en dankzij goede transducers klinkt er glashelder geluid door de speakers.

  Comfort voor iedereen

  De Sennheiser HD 471i is een lichtgewicht koptelefoon met een mooi matzwart design. Met een gewicht van 168 gram weegt het apparaat vrijwel niets, en dat merk je. Dankzij het lage gewicht heb je totaal niet het idee dat het ding op je hoofd zit. Ook zitten de oorkussens heerlijk zacht en drukken deze niet tegen de zijkant van je hoofd.

  De oorschelpen zijn groot genoeg en je oren vallen hier mooi in. Op deze manier heb je minder last van geluid van buitenaf en dat is precies wat je wil. Ook de band die bovenop het hoofd zit is vrijwel niet te voelen, dus comfort is in dat opzicht zeker gegarandeerd, al voelt de constructie wat zwak aan dankzij het dunne plastic.

  Dat nemen we voor lief. Door naar een ander belangrijk punt: geluid. Weet de koptelefoon in dat opzicht te scoren?

  sennheiser hd 471i review

  Helder geluid op ieder medium

  Het geluid van de Sennheiser HD 471i is mooi en helder. Dankzij de transducers wordt een mooie geluidskwaliteit geproduceerd, ongeacht of je nou een film aan het kijken bent of dat je meezingt met je favoriete tunes. Het geluid is bovendien gemakkelijk harder of zachter te zetten dankzij de in-line afstandsbediening, die op de draad van de koptelefoon zelf zit. Ook dient deze in-line afstandsbediening als een microfoon.

  Als je dus gebeld wordt terwijl de koptelefoon is aangesloten op je telefoon, kun je zonder de koptelefoon af te zetten je oproep beantwoorden dankzij de in-line afstandsbediening op de kabel. De kabel van de koptelefoon zelf is aanpasbaar: er wordt namelijk een extra lange kabel meegeleverd, dus kun je altijd het juiste kabelformaat aan de koptelefoon vastmaken. Je kunt dus een lange kabel gebruiken als je bijvoorbeeld op de bank TV wil kijken. Of je gebruikt de kortere kabel als je onderweg bent bijvoorbeeld.

  Wat betreft de compatibiliteit van de koptelefoon: deze is uitermate geschikt voor allerlei soorten apparaten. Of je nou een iPhone hebt, een Android telefoon of een PS Vita: je kunt de Sennheiser HD 471i overal voor gebruiken. Ook kun je ‘m overal mee naartoe nemen dankzij de handige opbergetui. In combinatie met een twee jaar geldige garantieperiode loont het voor koptelefoonliefhebbers zeker de moeite de Sennheiser HD 471i aan te schaffen.

  sennheiser hd 471i review

  Koptelefoon met goede prijs-kwaliteitsverhouding

  Al met al is de Sennheiser HD 471i een mooie, comfortabele koptelefoon waar ook nog mooi geluid uitkomt. Met een verwisselbare kabel en een compatibiliteit met vrijwel alle audio apparaten is hij geschikt voor iedereen. De headset zelf kost 99 euro, maar als je een goede kwaliteit koptelefoon wil ben je wel ongeveer rond de 100 euro kwijt. Wil je dus een koptelefoon met een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Sennheiser HD 471i zeker een aanrader!

  8

  De plus- en minpunten

  • Mooi geluid
  • Design
  • Comfortabel
  • Verwisselbare kabels
  • In-line afstandsbediening zit wat hoog
  • Oogt fragiel

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.