Sennheiser RS 175 Review - Laat punten liggen

  Sennheiser stuurde een aantal koptelefoons naar het kantoor om te testen, waaronder de Sennheiser Ubanite XL en Sennheiser Ubanite XL wireless. Naast die twee headsets kwam ook de Sennheiser RS 175 binnen. Of de RS 175 net zo hoog scoort als de andere twee, dat lees je in de Sennheiser RS 175 review.

  De Sennheiser RS 175 is een draadloze koptelefoon die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken: muziek, films, series of andere home entertainment doeleinden. De koptelefoon wordt met een houder meegeleverd, waarop alles aangesloten kan worden, maar waar de Sennheiser RS 175 ook mee kan worden opgeladen.

  De koptelefoon heeft een aantal knoppen op de zijkant waarmee je de bass boost en surround sound kunt aanzetten. Verder zitten er ook knoppen op de zijkant waarmee je het geluid harder en zachter zet. De Sennheiser RS 175 heeft een bereik van 100 meter, maar dit kan alleen wanneer er geen muren of andere stoorzenders aanwezig zijn.

  Het aansluiten van de koptelefoon gaat erg gemakkelijk. Alle kabels gaan namelijk in de houder die bij de Sennheiser RS 175 zit. De koptelefoon staat al meteen in verbinding met de bijgeleverde kast, dus je hoeft geen moeite te doen om de koptelefoon aan te sluiten.

  Sennheiser RS 175 foto 1

  Audio is het sterkste punt van de Sennheiser RS 175

  De audiokwaliteit op gebied van film, series en games van de Sennheiser RS 175 is dik in orde. Dit is misschien wel het sterkste punt van de Sennheiser RS 175, de audiokwaliteit. Een film of serie kijken gaat echt heel goed met de Sennheiser RS 175, zelfs games spelen gaat goed.

  Wat betreft muziek scoort de Sennheiser RS 175 wat minder. Vooral de bass was bijna niet aanwezig. Sennheiser lost dit op door een ‘bass boost’ knop, alsof Sennheiser van te voren al wist dat de koptelefoon te weinig bass zou hebben. Wanneer de bass boost geactiveerd is, krijg je er eigenlijk net te veel bass erbij.

  De koptelefoon sluit je goed af van de omgeving en het is ideaal om TV te kijken met een draadloze koptelefoon. De geluidskwaliteit wordt, wanneer je verder weg gaat zitten, niet (merkend) minder.

  Sennheiser RS 175 review

  Pijnlijk slecht

  Waar de Sennheiser RS 175 uitblinkt in audiokwaliteit tijdens het kijken van een serie of film, laat de koptelefoon punten liggen op gebied van design en comfort.

  Er zijn al veel koptelefoons voorbij gekomen op de redactie, maar de Sennheiser RS 175 is misschien wel één van de meest oncomfortabele koptelefoons die langskomt. De koptelefoon ging na een kleine vijftien minuten al irriteren en na een langere periode doet de koptelefoon zelfs pijn. De Sennheiser RS 175 heeft twee kussentjes op de hoofdband die op je hoofd rusten. Daar komt al het gewicht van de headset op. Precies op die twee kussentjes ging het pijn doen.

  Sennheiser kon beter de hele hoofdband voorzien van een kussentje, want dit zorgt ervoor dat het gewicht van de koptelefoon over de hele hoofdband wordt verspreid in plaats van de twee kussentjes zoals het nu is.

  De koptelefoon is groot en lomp, wat komt doordat er aan beide kanten een batterij in moet. De koptelefoon oogt nogal plastic en erg goedkoop en dat mag eigenlijk niet bij een koptelefoon waar je ongeveer 250 euro voor moet betalen. De houder die erbij zit voelt ook erg slap en goedkoop aan. Ook het materiaal van de kussentjes is erg lelijk, voor dit geld verwacht je een meer premium gevoel en uitstraling.

  Sennheiser RS 175 foto 3

  Sennheiser RS 175 Review - Huilen met de pet op

  Sennheiser heeft punten gescoord op het gebied van audiokwaliteit, maar laat punten liggen op gebied van design en comfort. De koptelefoon is zelfs zo oncomfortabel dat het soms pijn gaat doen. Hierdoor kan je niet genieten van de goede audio kwaliteit. Als de koptelefoon comfortabeler was geweest, dan was het een prima koptelefoon geweest.

  5

  De plus- en minpunten

  • Audiokwaliteit
  • Stevig
  • Makkelijk aan te sluiten
  • Bass
  • Oncomfortabel tot pijnlijk
  • Lelijk
  • Prijs kwaliteit verhouding niet in orde

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.