RemiLore: Lost Girl in the Lands of Lore Review - Iets te eentonig

Review
dinsdag, 26 februari 2019 om 11:22
xgn google image
In een dimensie vol met mechanische monsters probeert Remi zich een weg terug te vinden naar haar wereld. Zij wordt vergezeld door het boek Lore. De hack and slash actiegame RemiLore: Lost Girl in the Lands of Lore is een genot om te spelen, maar kampt met problemen. Lees hier onze RemiLore review.
Onze RemiLore review vertelt het verhaal van Remi. Op haar school wordt zij gezien als degene die altijd spijbelt en tegen de regels ingaat. Hierdoor moet zij gedwongen de stoffige oude bibliotheek van de school schoonmaken. Met een heksenbezem in haar hand veegt ze de bibliotheek weer schoon, maar stoot per ongeluk zichzelf aan een tafel. Het boek Lore schrikt van haar en teleporteert hen samen ongeluk naar een alternatieve dimensie die Ragnoah wordt genoemd.
Eenmaal daar introduceert Lore zich als een superieur magisch boek, dat beschikt over krachtige magische spreuken. De enige manier voor Remi om te ontsnappen is door een portaal dat zich ergens in de wereld van Ragnoah bevindt.
Samen met de hulp van Lore gaan Remi en het boek op pad om dit portaal te vinden en moeten zij talloze Mecha-monsters verslaan om dit doel te kunnen bereiken. De weg naar het portaal krioelt van deze monsters. Met haar bezem in de hand gaat Remi de strijd aan en wordt zij vergezeld door Lore, maar ook een mysterieus meisje dat in Ragnoah rondloopt genaamd Choux.

Prachtige omgevingen

Tijdens het maken van onze RemiLore review worden we al gelijk getrakteerd op een prachtige omgeving hoog in de lucht. De Ragnoah dimensie ziet er prachtig uit in 720p op de Nintendo Switch en in 1080p op je tv. Iets wat wel snel duidelijk wordt is dat de levels erg op elkaar lijken.
De transitie van Act-1 naar Act-2 is duidelijk aangegeven door een cutscene, maar de levels lijken nog erg veel op elkaar. Alhoewel de levels wel anders worden naarmate je de game vordert zal het principe hetzelfde blijven.
Het eenrichtingsverkeer, wat je de levelprogressie wel kunt noemen in RemiLore begint na ongeveer een half uur al te vervelen. Spelers komen in een kamer waar Mecha-monsters verschijnen die je zo snel en goed mogelijk moet vermoorden. Dit gaat ook het grootste deel van je tijd opnemen in de game, als je niet naar lange tirades van Remi hoeft te luisteren dat ze weer eens honger heeft.
Na het verslaan van alle monsters in één kamer krijg je een score die de hoeveelheid loot beïnvloed aan het einde van het level. Deze score heeft te maken met de hoeveelheid aan combo’s die je maakt, de hoeveelheid schade die je hebt opgelopen en hoeveel Dessert Points je dat level hebt verzameld. Dessert Point is de valuta in de game waarmee vele upgrades te kopen zijn.
RemiLore

Onnodige overdosis aan ludieke wapens

Een belangrijk onderdeel van RemiLore is de hoeveelheid aan wapens, wat gigantisch groot is. Er zijn zeven wapencategorieën die alle zeven meer dan 150 wapens bevatten. De bezem, waar je het avontuur mee begint maakt dan al snel ruimte voor een hockeystick of een soeplepel, maar wees gerust, er zijn ook normale zwaarden en hamers te vinden.
Iedere wapenklasse heeft ook zijn eigen combo’s, wat experimenteren met verschillende wapens echt een genot maakt. Met een hamer plet je iemand langzaam met een mokerslag en met een katana snij je je vijanden in flinterdunne reepjes binnen luttele seconden (of in dit geval boutjes).
Deze wapens zijn tijdens het avontuur in Ragnoah te verdienen door onder andere eindbazen te vernietigen. Deze laten meestal één wapen vallen, wat best een tegenvaller is voor de best sterke bazen.
Jammer is wel dat het krijgen van een nieuw wapen in RemiLore hetzelfde voelt als dat je twee dezelfde cadeaus krijgt op je verjaardag. Je bent op het eerste oog super blij, maar achteraf heb je niks aan je tweede cadeau en laat je het lekker links liggen.
Wat opvalt is dat na een ander wapen te hebben opgepakt we een groot aantal levels moesten spelen voordat we een beter wapen kregen. De overkill aan wapens, wat een goede feature zou moeten zijn wordt hierdoor een beetje overbodig.
Lore heeft zelf ook een aantal aanvallen die je kunt gebruiken. Zo kan hij projectielen afschieten of de vijanden voor een korte periode bevriezen. Deze skills zijn meer dan welkom in de vaak moeilijke levels.
RemiLore wapens

Uitdagende levels worden ondersteund met grappig commentaar

De Hack and Slash speelstijl van RemiLore zou snel kunnen gaan vervelen, wat tijdens onze speelsessie meerdere malen is gebeurd. De eentonigheid in levels zorgt hier voor, maar de moeilijkheidsgraad van de monsters maakt dit tot zekere hoogte weer goed. Elke kamer is weer een uitdaging en is niet te onderschatten.
De variatie aan monsters in RemiLore is alleen net zo onzichtbaar als het banksaldo van een student. De eindbazen lijken op grotere versies van de al bestaande monsters en natuurlijk zijn deze veel sterker, maar daar blijft het ook bij. Een ‘Oh shit! deze baas ziet er echt kapot moeilijk uit’ moment is ver te zoeken.
Al met al is RemiLore een leuke game waar je een paar uur achter kunt gaan zitten en dat is het ook wel. Je moet dan wel een eindeloze stroom aan Japanse dialogen aanhoren, die soms redelijk irritant worden. Zelfs tijdens het vechten praten Remi en Lore tegen elkaar. Als je dit wilt volgen gaat je aandacht van het vechten af en kun je snel doodgaan. Ook beantwoordt Remi elke keer als zij geraakt wordt met een Hentai-achtige kreun, wat al snel op de zenuwen begint te werken.
RemiLore conversatie

RemiLore: Lost Girl in the Lands of Lore review - leuk voor een tijdje

Remilore: Lost Girl in the Lands of Lore is een mooie toevoeging aan de Nintendo Switch-bibliotheek en zorgt voor een aantal uur aan plezier. Jammer is wel dat de eentonigheid aan levels het een ‘been there, done that’ imago geven. Het gigantisch grote aanbod aan wapens lijkt ook redelijk overbodig, aangezien je zelfs niet tussendoor een ander wapen kunt kiezen en je moet wachten totdat een kist of een baas een nieuw wapen laat vallen. RemiLore: Lost Girl in the Lands of Lore is vanaf 26 februari 2019 te spelen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC en kost 39,99 euro.
Cijfer: 6.5