Razer BlackWidow Chroma V2 Review - Enorm lichtpunt

  De hardwaregigant Razer is zijn hart voor de gamers nog lang niet verloren. Waar het bedrijf laatst nog een speciale PlayStation 4-controller lanceerde, worden ook PC-gamers niet overgeslagen. In de Razer BlackWidow Chroma V2 Review kan je lezen hoe dit gloednieuwe toetsenbord in de markt ligt.

  De Razer BlackWidow Chroma V2 is een mechanisch toetsenbord dat fungeert als opvolger van de eerste uitgave. Het kostenplaatje dat deze upgrade met zich meebrengt, ligt op een prijs rond de 180 euro. Voor dat hoge bedrag moet Razer wel met een aantal fraaie aspecten komen om waar voor je geld te bieden. Gelukkig begint het al goed vanaf het eerste moment waarop je het keyboard in handen hebt.

  Ergonomie staat voorop

  De Chroma V2 is een vrij zwaar toetsenbord met een strak design. Vrijwel teruggaand naar de basis qua vormen, weet het product een uitzondering te maken om meer gebruiksgemak aan te bieden. De onderkant is namelijk een prettig glooiende helling, die veel steun geeft aan je handen. Mocht dit nog niet comfortabel genoeg zijn, dan geeft Razer je nog net even een zetje extra in de rug om lange speelsessies zonder moeite door te komen.

  Zo is er bij het toetsenbord een los steunkussen aanwezig, dat je niet belemmert in de toetsaanslagen. Deze verzachting is gemaakt van een degelijke kwaliteit en voorzien van een Razer logo. Een enorme handigheid is het feit dat er aan de onderkant van het kussen en het toetsenbord magneten zitten, waarmee de twee onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Dit is slechts één features die inspeelt op het gebruiksgemak dat, naast het design, verder loopt in de primaire functie van het toetsenbord.

  Razer BlackWidow Chroma V2 Review box

  Doet waar het voor bedoeld is

  Een toetsenbord dat stroef werkt, is niet geschikt voor het verwerken van tekst of het spelen van games. Opgetogen mag je dan ook echt wel zijn met de BlackWidow Chroma V2, want het product tikt zeer soepeltjes weg. Met een (volgens Razer) levensvatbaarheid van zo'n 80 miljoen aanslagen per toets kan je naar alle hartelust gebruik maken van dit duurzame toetsenbord. Een wereldveranderende feature, is dat je zelf nog je mechanische key switches kan kiezen.

  De Chroma V2 is te verkrijgen in een drietal uitvoeringen. Deze recensieversie bevat de green switch, waarbij het je net even wat meer druk moet zetten dan bij de andere twee schakelaars. Een pluspunt is dat de toetsen een enorm responsievermogen hebben, en dubbel zo snel te gebruiken zijn dan de gemiddelde key switch. Het overduidelijke geluid dat hierbij vrij komt, vormt een welkom geluid voor op de achtergrond.

  Mocht je niet zo weg zijn van het duidelijke tik-geluid wat bij dit type schakelaar voorkomt, dan is er de orange switch. Deze is een stuk meer gedempt, maar behoudt wel het voelbare schakelpunt. Het derde soort waarmee de Chroma V2 leverbaar is, is de yellow switch. Deze voelt erg lineair en is zo goed als onhoorbaar, waardoor je niet meer het gevoel hebt dat het om een mechanisch toetsenbord gaat.

  Razer BlackWidow Chroma V2 Review keys

  Bijkomende features

  Naast voorgaande informatie over de gebruiksvriendelijk van de toetsen, valt er ook genoeg positiefs te zeggen over de functies ervan. De BlackWidow Chroma V2 is en blijft een high-end toetsenbord dat zowel voor gaming als andere taken een verademing moet zijn, en dat is ook wel een understatement. Zo kent het keyboard een hoop makkelijk te gebruiken sneltoetsen, waarmee onder andere het geluidsniveau aangepast kan worden. Ook zijn de helderheid van de verlichting en de macro's in te stellen.

  Het product kent naast een gebruikelijke indeling een vijftal macro-toetsen aan de linker kant. Deze werken prima en zijn zonder al te veel moeite te personaliseren. Wel kost de plaatsing hiervan wat tijd om gewend aan te raken, waardoor je vooral in het begin nog wel wat toetsen door elkaar heen haalt. Gelukkig bevat het toetsenbord anti-ghosting dat versterkt wordt door een speciale gaming mode, waardoor de schade van onbedoelde toetsencombinaties beperkt blijft.

  Wat hiernaast ook zeer handig is aan de Chroma V2, is het feit dat het toetsenbord aan de rechterkant een tweetal poorten heeft. Zo bevat het product een USB 2.0-aansluiting en is er zelfs een 3.5 mm combo poort aanwezig. Ook al zou je deze functies niet veel gebruiken, de mogelijkheid tot het gebruik naar eigen wens wordt je in ieder geval wel geboden. Een bijkomende feature waar je waarschijnlijk je handen niet vanaf kan houden, zit verwerkt in de verlichting van het toetsenbord.

  Razer BlackWidow Chroma V2 Review aanzicht

  Voor ieder wat wils

  Waar de Chroma-serie bekend om staat, is de toevoeging van Razer Chroma verlichting. Warme tonen schijnen door en tussen de toetsen heen, en zelfs het Razer-logo blijft niet onberoerd. Dit is met stip één van de tofste features die de hardware te bieden heeft en geeft een nieuwe dimensie aan het concept "toetsenbord".

  De gebruiker wordt in staat gesteld om deze verlichting geheel naar zijn eigen wensen aan te passen. Dit gebeurt door middel van een gebruiksvriendelijk extern programma voor PC en Mac, genaamd Razer Synapse. Hier kan je presets van effecten instellen, waarna er interessante lichtpatronen op je Chroma V2 voorbij komen. Dit resulteert in een bijna onbeperkte hoeveelheid aan mogelijkheden, waarmee je de tofste lichtshows tevoorschijn tovert.

  Razer BlackWidow Chroma V2 Review purple

  Beter ga je niet snel krijgen

  Toegegeven, de BlackWidow Chroma V2 is een aanslag op je portemonnee. Maar wat je ervoor terugkrijgt is het geld dubbel en dwars waard. Een ergonomisch high-end toetsenbord met eigen poorten, een vijftal macro's, soepele mechanische schakelaars en aanpasbare Chroma-verlichting. Ook al kan de positionering van de macro's in het begin voor wat frustratie zorgen, het totaalplaatje is één van de beste Razer keyboards die er te verkrijgen is.

  9.0

  De plus- en minpunten

  • Ergonomisch design en fijne polssteun
  • Prettige en duurzame schakelaars
  • Macro's, USB en andere features
  • Te personaliseren verlichting
  • Plaatsing macro's

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.