Beste TT Isle of Man tips - Zo ga je tot het uiterste!

Article
zondag, 18 maart 2018 om 17:33
xgn google image
Spectaculairder dan de Tourist Trophy op eiland Man worden motorraces niet. TT Isle of Man: Ride on the Edge laat je zelf de complete rit afleggen tegen motorcoureurs als John McGuinnes en Michael Dunlop. Het is geen makkie, maar met wat oefening en onze beste TT Isle of Man tips laat je hen geen schijn van kans!
De 60 kilometer lange Isle of Man TT wordt al sinds 1907 jaarlijks verreden. De wegrace is één groot adrenalinespektakel met snelheden van over de driehonderd kilometer per uur waarbij elke fout de coureurs het leven kan kosten. Overal staan namelijk palen, hekken, bomen of muurtjes langs de kant. Je kunt je wel voorstellen hoe groot de uitdaging is om überhaupt levend de finish te halen met een enigszins acceptabele tijd.
Dat maakt Ride on the Edge ook meteen zo pittig, want zoals de titel aangeeft ligt een ongeluk constant op de loer. Gelukkig is hier geen sprake van ‘sudden death’, maar schiet je met je Triumph Daytona tegen een boom, dan kost dat je wel flink wat seconden en tijd is geld in deze game! Hoe hoger je eindigt, hoe beter de prijs dus langzaam rijden als een watje is er niet bij.

Wees geduldig

Hoe tegenstrijdig dit ook klinkt, bewaar wat geduld als je deze game speelt. Als een watje rijden heeft geen zin, maar als een maniak kom je nog minder ver. Ontwikkelaar Kylotonn heeft goed gekeken naar hoe het rijden op een motor werkt en dat is vanzelfsprekend anders dan bij een voertuig met vier wielen. Op het begin zal de besturing wat onwennig aanvoelen, zeker wanneer je met assists uit wilt leren rijden, maar oefening baart kunst.
Het heeft namelijk allemaal te maken met de verplaatsing van het gewicht. Speel je met een controller, dan kun je met de linkerstick je rijder positioneren en dat is van groot belang. Na een tijdje merk je vanzelf op welke momenten je naar achteren en welke naar voren moet leunen om in balans te blijven. Fietsen leerde je ook niet in één dag.
127905

Speel met je gashendel en rem

Als je dacht er al te zijn met wat gehang naar voren en achteren zit je mis. Ook al is de besturing eenvoudig te begrijpen, het perfect beheersen van gas geven en remmen vereist wat aandacht. Trek je namelijk te snel op, dan lig je binnen no-time met je rug plat op de weg en verkeerd remmen betekent een salto richting de berm. De sleutel ligt in timing en subtiliteit.
Sowieso moet je tijdens het accelereren je rijder naar voren bewegen om de motor omlaag te houden en een wheelie te voorkomen, maar pas ook op bij het uitsturen van een bocht. Het beste is om de gashendel geleidelijk open te trekken in plaats van gelijk voluit. Met remmen gaat het precies andersom; beweeg je rijder naar achteren en probeer zoveel mogelijk voor de bocht te remmen. Je kunt ook simpelweg het gas loslaten en de motor uit laten rollen om jezelf risico's te besparen.
127906

Schroef het niveau op en schakel assists uit

Als het racen je uiteindelijk gemakkelijk af gaat, moet je vooral wat extra uitdaging creëren. Zoals bij de meeste racegames staan er op de simpelere niveau’s veel assists aan, waaronder ABS, traction control en anti-stoppie. Ride on the Edge geeft je voor dit soort assists vier opties, dus je kan de extra hulp langzaam afbouwen. Wil je het helemaal zelf kunnen of doe je liever aan handje vasthouden?
Ondanks dit blijft de tegenstand soms wat achter. Bij vlagen schieten andere coureurs je voorbij, maar meestal rijden ze netjes over de ideale lijn en doen ze niet heel erg hun best om jou in te halen en voor te blijven. Het is dan ook het leukste om het niveau van de CPU zo hoog mogelijk in te stellen, wil je af en toe nog eens wat onderlinge strijd kunnen voeren.
127907

Gebruik helmet view

Wil je rijden zoals het hoort, dan moet je eigenlijk de helmet view aanzetten. Het inschatten van een bocht is lastig als je een andere camerahoek gewend bent, maar zo zou je in het echt ook rijden! Het first-person perspectief komt de game vooral ten goede, want alles is ineens een stuk intenser.
Zo wordt de achtergrond één grote waas bij topsnelheden en ontkomt het kuipruitje van je motor niet aan vliegjes die er hulpeloos tegenaan spatten. Ander fijn detail is hoe de coureur automatisch iets in de richting van de bocht kijkt wanneer jij wilt insturen.
127908

Experimenteer met motormerken

In tegenstelling tot de MotoGP wordt de Isle of Man TT gereden op Supersports en Superbikes, waarmee je ook legaal de weg op mag. De motoren in de game zijn ook onderverdeeld in deze twee klassen. Supersports zijn minder snel dan Superbikes en daardoor ideaal om in de game mee te beginnen. Je kunt ook gelijk op de krachtigste motoren zitten, maar maakt het jezelf dan wel extra moeilijk.
Heel veel motoren zijn er niet in Isle of Man: Ride on the Edge. Je hebt de keuze uit één of twee modellen van BMW, EBR, Honda, Kawasaki, Norton, Suter, Triumph en Yamaha. Wel verschillen ze onderling van geluid en karakter, dus het loont om op zoek te gaan naar jouw favoriete tweewieler.

Review volgt Beste TT Isle of Man tips

Dit waren onze TT Isle of Man tips! Racen over de landwegen van eiland Man is leuk, maar hiermee haal je hopelijk net wat meer uit de game. Wil je meer weten, lees dan ook onze TT Isle of Man review die binnenkort verschijnt. De game is verschenen voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Populair Nieuws