Philips ShoqBox SB500M Review - De gangmaker van het feest

  De SB500M is de nieuwste speaker uit de Philips Shoqbox serie. De speaker kan gebruikt worden om overal een feestje te bouwen. Denk aan verjaardagen, in het zwembad of zelfs onder de douche. Lees onze Philips ShoqBox SB500M review om meer te weten te komen over deze speaker.

  Tijdens verjaardagen of andere feestjes kan het natuurlijk niet stil zijn in de kamer. Wil je een speaker die groot geluid kan produceren met goede kwaliteit, en er ook nog een beetje knap uitziet? Dan is de ShoqBox SB500M misschien wel iets voor jou.

  Flitsende disco

  Tijdens het openen van de verpakking wordt meteen duidelijk hoe goed de speaker is verpakt, aan beide kanten van de box zitten kartonnen beschermkappen. Bij het openen van de verpakking word je gewaarschuwd voor ‘extreme loudness’. Dit komt zeker tot zijn recht wanneer de muziek op het hoogste volume af wordt gespeeld aangezien de speaker is ontwikkeld om krachtige beats te produceren.

  De speaker komt met een gebruiksaanwijzing en een ‘quick start guide’ voor de mensen die niet kunnen wachten om hun speaker uit te proberen. Met de usb-kabel die bijgeleverd wordt, kan de speaker worden opgeladen. Steek de ene kant van de kabel in je box en de andere kant in bijvoorbeeld je PC of laptop om de speaker op te laden.

  Om daadwerkelijk muziek te laten knallen sluit je de speaker aan op een apparaat via Bluetooth. Maak je geen zorgen over problemen bij het aansluiten van de speaker op Bluetooth. Tijdens het testen van de speaker met een smartphone en laptop hoefde er niet lang gewacht te worden tot de verbinding vast was gesteld. Wil je muziek luisteren via je MP3-speler in de plaats van Bluetooth? Maak dan gebruik van de ingang die je kan aansluiten op je MP3-speler of telefoon. De kabel die daarvoor nodig is, is helaas niet inbegrepen bij de verpakking.

  Verder ziet het uiterlijk van de speaker er mooi uit. De kleuren zijn oranje en grijs, ook is de speaker beschikbaar in blauw en grijs. De knoppen zijn verwerkt in het materiaal zelf zodat de speaker waterdicht blijft. De bovenkant waar de knoppen zitten en de zijkanten zijn van een hard rubber gemaakt, hierdoor kan de box wel tegen een stootje. Verder zitten er vijf lichten in de speaker met verschillende kleuren. Deze lichten kunnen worden aan- en uitgezet en hebben daarnaast twee verschillende standen. Het lijkt alsof de ene stand is beter afgestemd op de muziek dan de andere, maar ze zijn allebei net zo vet.

  Box

  Neem het feestje mee onder de douche

  De speaker heeft een fraai uiterlijk, maar wat heeft het apparaat allemaal in huis? Om te beginnen heeft de speaker een IPX7 waterproefniveau. Dit betekent dat je het apparaat mee kunt nemen onder de douche en tot 30 minuten lang 1 meter onder water gehouden kan worden. Om te testen of deze speaker daadwerkelijk ‘outdoor proof’ is, hebben we dat natuurlijk even getest. Onze bevinding: de muziek bleef gewoon knallen! Let wel altijd op dat de flap voor de bescherming van de usb en audio poort dicht is voordat je de box in aanmerking laat komen met water.

  Nu we het hebben gehad over de waterpret, gaan we verder met de geluidskwaliteit. De output van 30W is niet krachtig vergeleken met bijvoorbeeld de Sony GTK-XB7 die een output heeft van 470W. Alhoewel het perfect is voor een speaker die in de woonkamer staat. Als je een feestje wilt geven met goede muziek zonder je buren te veel lastig te vallen is deze speaker dus perfect.

  De box bevat dubbele speakers met basradiatoren die de impact van de bass verbeteren. Vaak wordt de geluidskwaliteit van zo'n speaker een stuk minder, bij de Shoqbox is dit niet het geval. Een minpunt is dat wanneer de box in een kleinere ruimte staat, de bass al snel overheerst. Hierdoor wil je het geluid van de box zachter zetten. Dan is de bass minder, maar ook de muziek.

  Een van de beste features van deze speaker is de SHOQ modus. Op de verpakking van de box wordt omschreven dat je de SHOQ knop in kan drukken voor extreem geluid. Wij dachten dat dit een extra hard geluid gaf, wat de knop eigenlijk doet is het geluid van het apparaat waar de speaker op aangesloten is op zijn hoogste volume zetten. De lichtknop is tevens dezelfde knop als de SHOQ modus, let dus op dat wanneer je het licht wilt veranderen, je op de knop klikt. Wanneer je de knop langer dan twee seconden ingedrukt houdt, gaat de SHOQ modus aan.

  Shoqbox review

  Conclusie Philips ShoqBox SB500M review

  De Philips ShoqBox SB500M is perfect voor wanneer je op reis gaat aangezien de batterij lang mee gaat. De speaker is makkelijk mee te nemen en kan goed tegen een stootje. Het apparaat zit aan de duurdere kant, namelijk 200 euro maar de geluidskwaliteit compenseert dit nadeel.

  Neem de speaker gerust mee tijdens een bezoekje aan het zwembad, je hoeft je niet ongerust te maken over het water. Ook om de sfeer hoef je je geen zorgen te maken, het apparaat kan zelf een feestje bouwen door middel van de ingebouwde lichten. Let wel op met de knoppen, één knop kan meerdere functies bevatten.

  Ben je benieuwd naar andere Philips producten waar wij een review over hebben geschreven? Lees over bijvoorbeeld de Philips HTL7140B soundbar, die perfect in je huiskamer staat of de Philips Brilliance BDM4065UC monitor.

  8

  De plus- en minpunten

  • Behoudt geluidskwaliteit bij hoog volume
  • Waterdicht en schokproef
  • SHOQ modus
  • Batterij gaat 8 uur lang mee
  • Overheersende bass in kleine kamer
  • Lichtknop is dezelfde knop als SHOQ knop

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.