OnePlus 7 Pro Review - De ultieme smartphone voor entertainment

  De OnePlus smartphones zijn nog redelijk onbekend in Nederland. Logisch, aangezien het Chinese bedrijf pas in 2013 is opgericht. Toch stijgt het merk steeds meer in populariteit en dit komt vooral doordat OnePlus een hoge kwaliteit aanbiedt voor een lagere prijs dan de concurrent. Hetzelfde geldt voor de nieuwe OnePlus 7 Pro. Lees in onze review van deze krachtpatser of OnePlus zichzelf weer heeft overtroffen.

  Allereerst moeten Android en OnePlus grote complimenten krijgen voor de gemakkelijke manier waarop gegevens en apps van de ene naar de andere telefoon overgezet kunnen worden. Bij de installatie van de OnePlus 7 Pro verschijnt er een melding in het scherm die je laat weten dat je gegevens, contacten en Google Account gekopieerd kunnen worden. Als je deze optie aanklikt wordt je nieuwe telefoon binnen no-time helemaal klaar voor gebruik gemaakt.

  In principe voelt het alsof je je oude telefoon weer in je handen hebt, maar dan geüpdatet met alle nieuwigheden die de OnePlus 7 Pro met zich meebrengt. Dit is gebruiksvriendelijkheid in zijn beste vorm.

  Mooiste smartphone design van dit moment?

  De OnePlus 7 Pro is een high-end toestel. Dit is niet alleen te merken aan de geavanceerde hardware, de hoogwaardige status van deze smartphone is terug te zien in het hele ontwerp. Er is geen overbodige poespas aanwezig waardoor het ontwerp strak aanvoelt. Dit komt vooral door het ‘notchless’-scherm dat door de uitschuivende selfiecamera mogelijk is.

  In tegenstelling tot de Iphone X en Samsung Galaxy S10 heeft de OnePlus 7 Pro geen inkeping of een in het scherm verwerkte camera. Het toestel bestaat dus uit één groot 6.67-inch scherm dat door de gebogen randen nog groter aanvoelt. Het model dat voor de review getest werd had daarnaast de kleur ‘Nebula Blue’. Een prachtige gradient kleur die de algemene luxe uitstraling van het ontwerp extra versterkt.

  OnePlus 7 Pro

  Een haarscherp snel scherm met prachtige kleuren

  Het hoogtepunt van de OnePlus 7 Pro is zonder twijfel het scherm. Het AMOLED HDR10+ scherm is simpel gezegd geweldig. Beelden en foto’s worden op het scherm van de OnePlus 7 Pro tot leven gebracht en op heldere, natuurlijke wijze weergegeven. Het scherm is daarom perfect voor entertainment. Met dit scherm is het mogelijk om film/series te kijken en games te spelen in een kwaliteit die kan evenaren aan de meest hoogwaardige televisieschermen.

  Als dit allemaal nog niet genoeg was heeft het scherm van de OnePlus 7 Pro ook nog eens een ververssnelheid van 90 Hz. Een uniek stukje techniek aangezien de OnePlus 7 Pro een van de weinige beschikbare smartphones is met zo’n hoge ververssnelheid. 90hz betekent dat het scherm zich 90 keer per seconde ververst en dit is aan alles te merken. Elke beweging, elke swipe en elke interactie voelt net iets vloeiender en sneller dan je gewend bent van andere telefoons.

  Kat foto OnePlus Pro

  Professionele foto’s met de drievoudige camera

  Geloof het of niet, de bovenstaande foto is gemaakt met een telefoon. Professioneel is de camera van de OnePlus 7 Pro dan ook zeker te noemen. De camera bestaat uit drie lenzen. De hoofdlens van 48 MP, een groothoeklens van 16 MP en een 3x optische zoomsensor van 8 MP. Samen produceren deze camera’s een scherpere 12 MP foto van hoge kwaliteit. Met de nachtmodus is het daarnaast mogelijk om zelfs in het donker zonder flits redelijke foto’s te schieten.

  Hoewel de camera van de OnePlus 7 Pro erg mooie foto´s kan maken, verschijnt er bij het inzoomen helaas toch wat ruis in het beeld. Het is dan ook een camera die niet de kwaliteit weet te halen van bijvoorbeeld de Huawei P30 Pro of de Google Pixel 3.

  Uitschuifbare selfiecamera

  Een futuristische uitschuifbare selfiecamera

  Om te garanderen dat de OnePlus 7 Pro geen storende inkeping in zijn scherm heeft, is de selfiecamera weggestopt in het toestel. Wanneer je de camera opent verschijnt er binnen ongeveer een halve seconde in de linkerbovenhoek een kleine pop-up camera. Dit gaat in zo’n rap tempo dat je de camera gelijk kunt gebruiken wanneer je op de selfiecamera klikt. De camera is daarnaast 16 megapixel en kan voor een camera aan de voorzijde erg scherpe foto’s maken.

  De uitschuivende selfiecamera voelt futuristisch aan en de drang komt al snel op om hem achter elkaar door uit de telefoon te laten schuiven. Het mechanische geluidje dat hoorbaar is wanneer je de functie gebruikt versterkt dit gevoel. Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is ‘zou ik deze uitschuifbare camera missen als hij niet in de telefoon zat?’ Het ziet er cool uit en zorgt ervoor dat de voorkant volledig uit het scherm kan bestaan, maar in principe is het natuurlijk niets meer dan een leuke gimmick.

  Game modus OnePlus 7 Pro

  Gespecialiseerd voor gaming

  OnePlus heeft er alles aan gedaan om gaming op de OnePlus 7 Pro nog gemakkelijker, sneller en vooral beter te laten werken. De OnePlus 7 Pro is gespecialiseerd voor gaming en gaat hiermee volop de concurrentie aan met de Razer Phone 2 in de strijd voor de beste gaming telefoon. Wat gamen op de OnePlus 7 Pro vooral zo fijn maakt is dat de krachtige hardware ervoor zorgt dat alles vlekkeloos werkt. Tijdens een langdurige sessie van Player Unknown's Battle Grounds Mobile op de hoogste grafische settings was de framerate zo stabiel als een blok beton en bleef het toestel daarnaast erg koel.

  Wat ook erg hielp tijdens het spelen van PUBG Mobile waren de Dolby Atmos stereo-luidsprekers. Vanwege het gedetailleerde surround-geluid kon je precies weten waar de aanvallende vijanden vandaan kwamen. Het 90hz beeld zorgde er daarnaast voor dat alles nog soepeler aanvoelde.

  Over het beeld gesproken, de grote 1440p AMOLED display is perfect voor gaming. Smartphone games zitten grafisch gezien minder mooi in elkaar, maar op het heldere HDR 10+ scherm van de OnePlus 7 Pro kwamen de games toch aardig goed uit de verf.

  OnePlus 7 Pro

  OnePlus 7 Pro Review - De ultieme smartphone voor entertainment

  OnePlus biedt met de OnePlus 7 Pro een hoogwaardige telefoon aan die vooral op alle gebieden van entertainment uitblinkt. Gaming en het kijken van films/series worden door de Dolby Atmos-speakers, de krachtige hardware en het prachtige geavanceerde scherm activiteiten die je voor een mobiel in de meest hoge kwaliteit kunt uitvoeren. Dit unieke 90z scherm zorgt er daarnaast voor dat alles nog sneller en soepeler aanvoelt en maakt het officiële motto ‘Go Beyond Speed’ voor 200% een realiteit.

  Is de OnePlus 7 Pro de perfecte smartphone? Nee, zelfs bij zo’n geavanceerde smartphone als deze zijn er altijd nog verbeterpuntjes. Zo is het toestel vrij fors, is er geen 3.5mm koptelefoon ingang aanwezig en kan er niet draadloos opgeladen worden. Ten slotte stapt OnePlus met de OnePlus 7 Pro een beetje af van het hoge kwaliteit voor een lage prijs idee. De allerduurste variant kost 830 euro, maar de kwaliteit die je daarmee in huis haalt is dan wel echt van het hoogste niveau.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Een prachtig beeldscherm
  • Perfect voor entertainment
  • Dolby Atmos-speakers
  • Gespecialiseerd voor gaming
  • Indrukwekkende camera aan beide kanten
  • Geen 3.5mm headphone jack
  • Geen draadloos opladen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.