PUBG Mobile verschillen -  Vijf verbeteringen en veranderingen

PUBG Mobile is onlangs beschikbaar geworden op iOS en Android. Chinese ontwikkelaar Tencent heeft het voor elkaar gekregen om de Battle Royale gameplay van PlayerUnknown's Battlegrounds op een goede manier te vertalen naar het kleine schermpje van smartphones. De versie brengt zelfs verbeteringen met zich mee.

Wacht eens even, verbeteringen? Jazeker! Verrassend genoeg zijn er PUBG Mobile verschillen die je toch echt verbeteringen kan noemen ten opzichte van de game op pc en Xbox One. Wij zetten ze hier allemaal voor je op een rij, samen met de andere dingen die veranderd zijn.

Gameplay verbeteringen

Zo kan je in PUBG Mobile sommige items automatisch oppakken. Als je bijvoorbeeld een Uzi bij je hebt en je loopt vervolgens over 9mm kogels heen, dan pak je ze automatisch op je als je er ook plek voor hebt. Dit geldt ook voor weapon attachments die meteen aan je wapen worden gedaan en dingen als armor en rugzakken. Dit heeft natuurlijk z’n nadelen (bijvoorbeeld als je geen behoefte hebt aan een attachment), maar het zorgt er wel voor dat je minder kwetsbaar bent wanneer je items verzamelt.

Daarnaast heb je ook veel meer controle over de map en dus meer invloed op waar je heen gaat. Als eerste kan je de map kleiner maken, zodat niet het hele beeld gevuld is. Hierdoor ben je dus minder kwetsbaar als je tijdens het rondrennen besluit toch nog even op de kaart te kijken. Op de minimap kan je ook nog eens zien waar schoten vandaan komen.

Dit maakt de game een stuk makkelijker, omdat je niet in paniek bent wanneer je plotseling van een kant wordt beschoten. Tot slot zijn je teamgenoten makkelijker te vinden en laat de game ook zien hoe ver een marker bij vandaan is als je deze geplaatst hebt. Hier kan de grote broer van PUBG Mobile nog wel wat van leren!