Northmen A Viking Saga Review (Blu-ray) - Popcorn pur sang

  Wie kent de Vikingen niet? Brute noorse mannen die niet terugdeinzen voor wat geweld. Het barbaarse volk staat centraal in de film Northmen - A Viking Saga. Hoe dat uitpakt lees je in deze Northmen A Viking Saga Review.

  Het is 873 voor Christus. Een groep Vikingen is onder leiding van Asbjörn (Tom Hopper) op weg naar Brittannië. Daar willen de ruige mannen het klooster van Lindisfarne plunderen. Want het klooster zit vol met goud en andere waardevolle schatten. Helaas loopt dit plan anders, gezien de mannen met hun schip niet verder komen dan de kust van Schotland. Het leven op zee gaat niet altijd over rozen.

  Northmen a viking saga review

  Afgehakte ledematen

  Overigens is het grappig om op de extra's van de Blu-ray de making of te zien. Zo ziet dat schip vol met regen en ellende er realistisch uit, maar zie je in de making of dat er helemaal niet een echt schip op zee was, maar gewoon een stuk schip dat in de lucht wordt gehouden met iets. En vervolgens staan er allemaal mensen om heen om voor regenbuien te zorgen.

  Enfin, terug naar het verhaal. Aangekomen in Schotland zien ze een vrouw die ze meenemen. Want ze kan vast waardevol zijn. Later blijkt dat het de dochter van de koning is, en de koning stuurt 'Wolf Pack' achter de Vikingen aan. Vanaf dan ontstaat een kat- en muisspel.

  Er wordt gevochten, en veel. De actiescènes waarin zwaarden lichaamsdelen afhakken en pijlen hoofden doorboren zien er spannend uit, maar met enkel wat simpele actie redt Northmen - A Viking Saga hetniet. De film is wat te simpel om echt smaakvol te zijn. Als de dame bijvoorbeeld aangevallen wordt, gaat ze pas om hulp vragen bij de Viking die één meter bij haar vandaan staat, als ze al bijna vermoord is. Niet realistisch. Als ze tien seconden eerder had gegild, was er überhaupt geen reden geweest voor spanning, want dan had de Noorman die ellendeling meteen al naar het hiernamaals geholpen.

  Northmen a viking saga review

  Minder diep dan een badkuip

  Veel diepgang kent Northmen - A Viking Saga dus niet. Grappig is wel om Ryan Kwanten terug te zien in de film als een monnik. Kwanten kennen we allemaal als Jason uit True Blood. En nu in Nortmen - A Viking Saga Review laat hij duidelijk een andere kant van zichzelf zien: iets minder dom, iets stoerder en wijzer. Al is het de vraag of hij voor deze film had moeten kiezen. Want enkel een sik laten staan, monnikspak dragen en steeds nors kijken is niet per se iets wat je bedenkt bij het neerzetten van een goede acteerprestatie. Ook nu denk je: Wat een oppervlakkige film dat Northmen - A Viking Saga.

  Je merkt dus al snel dat je naar een B-film zit te kijken, al hoeft dat niet automatisch een slecht teken te zijn. Een goede popcornfilm op zijn tijd is niet mis. En soms is het lekker om geheel doelloos naar wat actie te staren. Dat lukt prima met Northman A Viking Saga. Er zitten wat stereotypes in zoals de vijand en wat andere karakters, maar alles bij elkaar zorgt ervoor dat Northmen A Viking Sage een prima actiefilm is.

  Northmen A viking saga review

  Neerladen die handel

  Alleen weet de film op geen vlak uit te blinken en is de aanschaf van een Blu-ray dan ook niet echt de moeite waard. Toegeven, er staan leuke extra's op zoals interviews met de cast, een making of, behind the scenes. En dan ontdek je opeens dat er een gast uit een metal band in zit, namelijk Jason Hegg uit Amon Amarth. Dat is lachen, maar nog steeds geen reden om Northmen - A Viking Saga te kopen.

  5

  De plus- en minpunten

  • bloed en actie
  • Ryan Kwanten
  • sukkelige momenten
  • dom verhaal
  • geen uitblinkende actiescènes

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.