MSI Trident A Review - Een midrange PC met het uiterlijk van een paradepaardje

  Aan het einde van vorig jaar hebben we de MSI Trident X besproken, het paradepaardje van MSI als het aankomt op haar kant-en-klare PC’s. Deze keer is het de beurt aan de MSI Trident A, het kleine broertje van de Trident X. Kan het evenveel indruk op ons maken? Lees het in onze MSI Trident A review.

  Vanaf de buitenkant is het onmogelijk om het verschil te zien tussen de twee Trident-varianten. Net zoals de Trident X is de Trident A heerlijk klein van formaat, met een lengte van 38,2 centimeter, een breedte van 12,9 centimeter en een hoogte van 39,6 centimeter. Alles bij elkaar een bak van pakweg tien liter inhoud, waar andere PC-torens makkelijk het drie- of vierdubbele aantikken. Ideaal dus als je weinig ruimte onder, naast of op je bureau hebt.

  Het eerste verschil tussen de Trident A en Trident X komt tevoorschijn wanneer je de stekker erin steekt en de PC aanzet, want waar laatstgenoemde oplicht als een kerstboom met prachtige RGB-verlichting, daar licht alleen de voorkant van de Trident A op in MSI-rood. Wat ons betreft geen probleem als het bespaart op de kosten van de Trident A, want het prijskaartje van het grote broertje is met 2700 euro behoorlijk te noemen.

  MSI Trident A Review

  Een kijkje in de binnenkant

  De verschillen tussen de twee versies komen natuurlijk helemaal aan het licht als we kijken naar de specificaties van de Trident A. Een stap omlaag van de Trident X, maar nog steeds zeer respectabel en meer dan genoeg voor de gemiddelde PC-gamer. De PC draait op een gloednieuwe Nvidia RTX 2060, uiteraard de aftermarket MSI-versie, een Intel i5 9400 en 16GB aan DDR4 RAM. En alle bestanden worden opgeslagen op een SSD van 250GB en een HDD van 1TB, zoals gebruikelijk is anno 2019.

  We hebben de hardware van de Trident A flink aan de slag gezet met een aantal games en we zijn onder de indruk van voor performance we eruit konden persen op 1080p zonder al te veel moeite. Zo kregen we met The Witcher 3 op Ultra settings en Nvidia Hairworks aan een gemiddelde framerate van 95 FPS en GTA V haalde een gemiddelde van 120 FPS op een mix van High en Ultra settings. Ook het nieuwe Anthem kan de Trident A met gemak aan, op High settings, Anti-Aliasing op Ultra en HBAO kregen we een gemiddelde framerate van 80 FPS, evenals Monster Hunter World op Ultra settings.

  Daarnaast hebben we ook de synthetische benchmark tool 3DMark Time Spy gebruikt op alle toeters en bellen aan het werk te zetten. Met een score van 7128 is het duidelijk dat je de komende aantal jaar wel door kan met de Trident A. De Trident X scoorde in vergelijking een score van 10.326, maar met een prijskaartje dat een stuk hoger ligt.

  MSI Trident A Review

  Voor- en nadelen van een compacte PC

  Tijdens al het harde werk blijft de MSI Trident A verrassend koel. Normaliter is het nadeel van een kleine en compacte PC dat de onderdelen sneller overhit raken, omdat ze elkaar verwarmen en de airflow moeilijker langs de onderdelen kan bewegen om ze af te koelen. De reden waarom dit niet het geval is bij de MSI Trident A zijn drie intakes aan de zijkant bij alle belangrijke onderdelen, te weten de videokaart, moederbord en processor en de PSU. Hierdoor worden ze allemaal goed gekoeld en wordt alle warme lucht eruit geblazen aan de achter-, boven- en onderkant.

  Helaas zorgt de compacte vorm wel voor een nadeel wanneer je onderdelen wil vervangen of de binnenkant gaat schoonmaken van stof. Want hoewel MSI adverteert met het makkelijk vervangen van onderdelen, blijkt het in de praktijk een stuk lastiger. De videokaart is inderdaad goed bereikbaar en makkelijk om te wisselen, maar is wel gemaakt voor de vorm van een grafische kaart van MSI, een langere videokaart zoals die van Gigabyte zal er niet in passen. En met andere onderdelen is het al helemaal lastig om erbij te komen, want veel speelruimte heb je niet.

  MSI Trident A Review

  MSI Trident A Review - Een sterke midrange PC

  De MSI Trident A is aan het einde van de dag een sterke kandidaat voor mensen die op zoek zijn naar een kant-en-klare PC die weinig ruimte inneemt en niet het prijskaartje van de MSI Trident X willen betalen. De hardware haalt zeer goede prestaties tijdens het gamen en het kleine bakbeest blijft tijdens het werken stil en koel, dankzij de gerichte intakes op de belangrijke onderdelen. Die onderdelen zijn alleen wel iets moeilijker om te vervangen dan het lijkt.

  Het grote vraagteken bij de MSI Trident A blijft alleen de prijs. Het zal waarschijnlijk een stuk lager vallen dan de 2700 euro van de Trident X, als we kijken naar de minimale belichting en lagere specificaties, maar het blijft op dit moment giswerk. Er is zelfs geen adviesprijs voor de Amerikaanse markt waar we ons aan kunnen vasthouden. Maar als MSI een soortgelijke prijs kan vasthouden als haar eerdere midrange PC’s, dan heeft ze met de Trident A een winnaar te pakken.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Sterke prestaties op 1080p
  • Stijlvol uiterlijk
  • Koel en stil
  • Heerlijk compact
  • Onderdelen zijn lastig te vervangen
  • Geen RGB-verlichting
  • Prijs nog onbekend

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.