MSI GE72 2QD Apache Review - Krachtige schoonheid

  Als gamer wil je een krachtpatser als laptop, maar als student of eSports gamer weet je dat gewicht en formaat ook een rol speelt. MSI heeft met haar 17 inch Full HD laptop beide factoren samengevoegd om een on-the-go laptop te creëren die de concurrentie omver blaast. Je leest alles over de laptop in de MSI GE72 2QD Apache review!

  Met de MSI GE72 2QD Apache krijg je de nieuwste (vijfde) generatie i7 processoren en ga je rechtstreeks de concurrentie aan met Alienware. Het bedrijf staat bekend om de uitstraling die het laptops en desktops geeft en tegelijkertijd buitenaardse technologie(natuurlijk niet echt buitenaards) verschaft waarmee gaming sessies succesvol verlopen.

  Echter zijn de laptops van Alienware vaak groot en zwaar en daar heeft MSI een zwaargewicht tegenover gezet. In de rechterhoek hebben we de MSI GE72 2QD Apache oftewel Rode Draak van maar liefst 2700 gram, huh?

  MSI GE72 2QD Apache Review

  Lichtgewicht

  De MSI GE72 2QD Apache weegt echt maar 2700 gram en betreedt daarmee als lichtgewicht de wereld van zwaargewichten. Hoe gaat een lichtgewicht de concurrentie aan met de zware krachtpatsers? Simpel, met een vijfde generatie Intel Core i7 Processor, Nvidia GeForce GTX 960M, SteelSeries keyboard en ENGIN3, Dual Fan, 4K ultra HD Output, XSplit Gamecaster en Dynaudio geluidskaart. En dat allemaal in een 2700 gram zware gaming laptop met een 17 inch scherm dat dus eenvoudig mee te nemen is in een tas.

  MSI heeft duidelijk gedacht aan de multifunctionele gebruiker door de laptop te voorzien van een Matrix display waarmee meerdere schermen aangesloten kunnen worden. Tegelijkertijd met de MSI GE72 2QD Apache ontvingen wij de Philips Brilliance BDM4065UC om te recenseren, wat tot een succesvolle gamesessie werd omgetoverd met prachtige 4K resoluties en graphics. De Nvidia GTX 960M weet haar werk goed te doen zonder echte framedrops.

  MSI GE72 2QD Apache Review

  Beauty and the Beast

  Zowel de graphics als laptop zijn werkelijk te bekronen als schoonheid. De anti-glare laag op het display zorgt ervoor dat je altijd lekker kunt gamen en het SteelSeries keyboard is ook netjes afgewerkt en voelt heerlijk aan. Eén kleine opmerking bij het keyboard is dat sommige toetsen niet geplaatst zijn zoals we gewend zijn. Zo bevindt de Windows-toets zich bijvoorbeeld aan de rechterkant en zijn de functietoetsen anders dan bij andere MSI laptops.

  Echter mag dit de pret niet derfen en heeft SteelSeries de mogelijkheid toegevoegd om toetsen aan te passen. Daarnaast heeft MSI ook een knop toegevoegd om de extra koeling in te schakelen wat voor langere gaming-sessies als prettig ervaren kan worden aangezien het weinig geluid maakt. De keyboard komt duidelijk naar boven en voelt prettig aan en ook de vorm van de laptop ziet er erg goed uit. De gepoetste aluminium stijl met duidelijke vormen, lijnen en lichtgevende MSI draak vormt de MSI GE72 2QD Apache tot een regelrechte schoonheid.

  Ondanks dat de MSI GE72 2QD Apache te bekronen is als schoonheid, zit het juweeltje vol met kracht en af en toe laat het de beest in zich los. De vijfde generatie Intel Core i7 processor zorgt ervoor dat de laptop snel is opgestart en bijna elke game vlekkeloos draait. Wij hebben Heroes of the Storm, Battlefield Hardline, Trackmania en de eerste Call of Duty gespeeld op de hoogste resolutie en (uiteraard bij Call of Duty en Trackmania) dat leverde zorgeloos gaming sessies op.

  MSI GE72 2QD Apache Review

  MSI GE72 2QD Apache review

  De MSI GE72 2QD Apache herbergt een mooi uiterlijk, spectaculaire graphics en is een verschrikkelijk beest dat elke game zorgeloos draait! Met een gewicht van 2700 gram is de laptop makkelijk mee te nemen, wat voor zowel studenten als LAN gamers en eSport gamers ideaal is. De mogelijkheid om een 4K scherm aan te sluiten en daarbij de extra koeling te laten draaien tijdens gaming-sessies zorgt ervoor dat gamers de MSI GE72 2QD Apache als ultiem wapen zullen gaan zien.

  De SteelSeries keyboard is goed te gebruiken en aan te passen, alleen zijn sommige toetsen niet logisch geplaatst. Tijdens het gamen zonder accu aansluiting ging de batterij voor drie uur mee, wat relatief kort is, maar op de hoogste instellingen alsnog een prestatie is. De vijfde generatie Intel Core i7 processor is duidelijk aanwezig en is voor de prijs van € 1549,- vergelijkbaar met de 5 beste gaming laptops boven de 1000 euro. De MSI GE72 2QD Apache kan hierbij bekroond worden tot een topper!

  9

  De plus- en minpunten

  • Krachtige i7 processor
  • SteelSeries keyboard
  • Prachtige graphics
  • Matrix display met 4K output
  • Extra koeling
  • Krachtige lichtgewicht
  • Toetsen op keyboard onlogisch

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.