JBL Reflect Aware Review - Knallende kwaliteit

  Gebruikers van in-ear oordopjes hebben over het algemeen al minder last van omgevingsgeluid door de afsluitende oordopjes. JBL doet hier nog een schepje bovenop door de de actieve noise-canceling JBL Reflect Aware. Hoe de ruisonderdrukkende oordopjes het er vanaf brengen lees je in de JBL Reflect Aware Review.

  Of het nou gaat over bluetooth-speakers, koptelefoons of oordopjes, JBL probeert in elke categorie haar unieke geluid te laten horen. De oordopjes van het Amerikaanse bedrijf verschijnen steeds vaker in het straatbeeld, vooral de JBL Grip 100 is populair dankzij de prijs onder de 20 euro.

  Maar JBL staat meer bekend om het ontwikkelen van hoge kwaliteit en iets duurdere audioapparatuur. Voorbeeld hiervan is de nieuwe JBL Reflect Aware. De in-ear koptelefoon is ontwikkeld om mee te sporten en toch stevige kwaliteit te leveren.

  Groot en sterk

  De JBL Reflect Aware heeft relatief grote oordopjes en dat is niet zo gek gezien de oordopjes actief geluid onderdrukken. Dit neemt niet weg dat je de Reflect Aware's niet makkelijk in je broekzak stopt. Gelukkig verdienen deze oordopjes wat meer respect dan weggepropt te worden in een broekzak.

  De in-ear koptelefoon van JBL is ontworpen om mee te sporten. Ze zijn zweetbestendig, spatwaterdicht en makkelijk schoon te maken. Daarnaast zijn ze erg robuust en kunnen zeker tegen een stootje. Handig voor je heftigste, zwaar bezweten workout.

  Niet echt ontworpen voor sport is de grote in-line controller in de kabel. Tijdens het hardlopen voel je de afstandsbediening heen en weer stuiteren op je borst. Onder een sportshirt zal je hier minder last van hebben, maar dan is het weer lastig om het volgende nummer aan te zetten.

  Naast de oordopjes ontvang je in de verpakking drie verschillende maten voor in-ear oordopjes en drie finnen voor het sporten zodat de oordopjes niet uitvallen. Na even passen en meten vind je de ideale combinatie voor jouw oren.

  Als ze eenmaal in zitten, dan blijven ze goed zitten. Met een subtiele draai zitten de oortjes comfortabel en vast. De oordoppen zijn vrij groot, evenals de opzetstukjes, dus is het comfort voor de kleine oren is helaas wat minder.

  In Nederland zijn de oordopjes alleen in het zwart te koop, maar in die kleur zien de oordopjes er uit als een soort mini Joint Strike Fighters. Een erg sportieve look, handig voor een stel sport oordopjes. De kabel van de Reflect Aware is reflecterend, handig voor hardlopen in de avond, maar ook ziet goed uit. De kabel voelt wel erg stug aan.

  Aan het eind van deze kabel vind je een lightning connector Geen 3,5mm headphone jack zoals je misschien zou verwachten van een stel oordopjes, maar de JBL Reflect Aware werkt alleen op iPhone's met een lightning ingang. Niet om niet-iPhone gebruikers te pesten, maar voornamelijk om noise canceling functie van de oordopjes te voorzien van vermogen.

  De prijs voor de JBL Reflect Aware is niet mis. Voor de prijs van 180 euro kan je ze in huis halen. Voor die prijs mag je wel wat meer verwachten natuurlijk dan alleen een mooi uiterlijk. Dit moet natuurlijk terugkomen in de geluidskwaliteit en de noise cancelling functie.

  JBL Reflect Aware Review 2

  Bewust van je omgeving

  De JBL Reflect Aware is een van de weinige headphones die geen externe batterij gebruikt om de Noise Cancelling functie te gebruiken. Dit zijn namelijk een van de weinige headphones met Active Noise Cancelling zonder een externe batterij. De JBL Reflect Aware pakt alle nodige energie uit de accu van de iPhone. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken om een lege batterij in je koptelefoon en altijd omgevingsgeluid onderdrukken.

  JBL biedt de mogelijkheid aan om je oordopjes aan te sturen met de My JBL Headphones-app, die gratis te downloaden is in de App-Store. Met de app kan je de Noise Cancel-functie aan of uit zetten met de app of stel je de equalizer in. De EQ van JBL laat je 10 verschillende frequenties naar wens aanpassen beginnend bij 32Hz tot 18kHz.

  Met de app kan je ook JBL's Ambient Aware aan zetten. Met Ambient Aware, een uitbreiding van de Noise Cancelling functie, kan je een bepaalde hoeveelheid geluid toe laten en je zelf niet volledig afsluiten van je omgeving. Het werkt wel maar het verschil tussen lage toelating en hoge toelating van omgevingsgeluid is minimaal.

  Tijdens snel fietsen of rijden op een scooter is het wel belangrijk om de Ambient Aware of noise cancelling helemaal uit te zetten. Met Ambient Aware op de hoogste stand is muziek helemaal onluisterbaar.

  Afzonderen van de wereld

  Maar echt helemaal afsluiten van je omgeving kan je helaas toch niet. De functie om omgevingsgeluid te dempen werkt prima voor lage tonen. De ergste geluiden van buiten worden goed gefilterd, maar niet zoals de beste koptelefoons dat kunnen. Het gezoem van een airco of het rijden van een trein weet het systeem prima op te pakken.

  Maar als je eenmaal in de gym bent of midden in een hardloopsessie zit, schakelt het geluid om je heen uit en zet je je favoriete work out muziek op. JBL beroept zich vaak op de echte JBL Sound: diepe bass met een scherpe highs.

  Deze komen ook zeker door met de oordopjes. JBL presteert erg goed met de kwaliteit van de oordopjes. En laat dat keer op keer zien bij allerlei genres.

  JBL Reflect Aware Review 3

  Van alle markten thuis

  De JBL heeft een aantal essentiële vuurdopen moeten ondergaan. Een van die vuurdopen voor audioapparaten zijn Dire Straits. Nummers als Brothers In Arms en Private Investigations hebben zoveel lagen, zoveel tonen en details. De JBL Reflect Aware heeft geen enkele moeite de xylofoon in Private Investigations in de verste verte op te pikken.

  Een andere test is hip hop. Ook hier heeft JBL Reflect Aware geen enkele moeite mee. Juist niet, omdat de lage tonen zo fantastisch te horen zijn. Klassieke albums als Chronic 2001 van Dr. Dre of Speakerboxx/The Love Below van Outkast zijn hip hop albums waar je oordopjes goed mee kan testen. En met beide albums komen de oordopjes goed uit de voeten.

  Wederom zijn alle lagen hoorbaar en hoor je geluiden die je met oordopjes uit de middenmoot niet zou horen. De kwaliteit van het geluid is geweldig.Vanzelfsprekend ga je met oordopjes geen bass 'voelen', maar je hoort dat bass-geluid body heeft en de hoge tonen zo scherp als een machete zijn.

  Voor de podcastluisteraars is er ook geen man over boord. Vooral dankzij de noise cancelling zijn podcasts waar veel gesproken wordt geen enkel probleem voor de JBL Reflect Aware oordopjes.

  JBL Reflect Aware Review - Oordopjes met body

  De JBL Reflect Aware presteert goed. De oordopjes zijn comfortabel, ook voor de langere workout en leveren fantastische geluidskwaliteit. Het is alleen jammer dat de oortjes enkel werken op een iPhone met een Lightning ingang.

  Daarnaast zal de Noise Cancel functie ook geen record verbreken, maar werkt prima. Gelukkig kan je focussen op het geluid, want de JBL Reflect Aware zet je in de studio met de artiest zoals weinig andere oordopjes dat kunnen. Als je 180 euro over hebt voor oordopjes dan zit je zeker goed met de JBL Reflect Aware.

  8

  De plus- en minpunten

  • Geluidskwaliteit
  • Comfortabel
  • Geschikt voor elke workout
  • Geen externe batterij voor Noise Cancelling
  • Noise Cancelling functie matig
  • Alleen voor iPhone
  • Prijzig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.