JBL Pulse 2 Review - Draagbare speaker met ambianceverlichting

  Een speaker meenemen is wel zo handig. Wat draagbare speakers betreft is er dan ook veel keuze. Het kan daarom moeilijk zijn voor een speaker zich te onderscheiden van de rest. In deze review nemen we de JBL Pulse 2 onder de loep. Lukt het deze speaker zich te onderscheiden? Lees het in de JBL Pulse 2 review!

  De Pulse 2 is een draadloze speaker van JBL en gemaakt in samenwerking met Harman. In een mooie doos krijg je behalve de speaker ook een USB adaptor en diverse stekkers waardoor je de speaker overal kan opladen. Dit geheel kost 199,99 euro. Staat deze prijs in verhouding tot de prestaties die de speaker levert?

  Vrijwel waterdicht

  Op het eerste gezicht oogt de speaker stevig en ziet hij er mooi afgewerkt uit. Je krijgt de indruk dat deze tegen een stootje kan, al is het natuurlijk niet aan te raden om er nonchalant mee om te gaan. Zelfs water vormt geen gevaar voor de speaker: deze is waterafstotend. Helemaal waterdicht is de speaker niet, maar je kan hem wel onder de kraan schoonmaken als je dat wil.

  Aan de voorkant van de speaker zit de aan knop, een knop om Bluetooth mee aan te zetten, een volumeknop, een knop voor de speciale lichteffecten, een pauzeknop en ingangen voor USB en AUX. Wil je met de speaker aan de gang, dan zet je deze aan en verbindt je je telefoon of tablet met de speaker via Bluetooth. Vervolgens kun je genieten van prima audio.

  jbl pulse 2 review

  Geluid voor iedere locatie

  Wat het geluid betreft gooit de JBL Pulse 2 hoge ogen. Het geluid komt perfect tot zijn recht en wordt in een 360-gradenhoek verspreid. Hierdoor kun je vanaf elke hoek van de kamer goed geluid horen. De speaker van JBL kan bovendien erg hard staan, zonder dat de kwaliteit van het geluid verloren gaat.

  Gezien de afmetingen van de speaker zou je dan ook niet denken dat er goed geluid uitkomt. De speaker heeft een omvang van een uit de kluiten gewassen colablikje. Wat het gewicht betreft valt het ook zeker mee en daarom is de speaker geschikt voor iedere locatie. Behalve het mooie geluid huisvest de Pulse 2 ook nog andere extraatjes.

  jbl pulse 2 review

  Creëer een toepasselijke ambiance

  Met behulp van het zonnetjesicoontje op de voorkant kan je een speciaal thema projecteren op de speaker. Zo kun je kiezen voor een haardvuur voor een knusse sfeer, maar als het buiten pijpenstelen regent kun je ook kiezen voor regendruppels om zo een gepaste ambiance te creëren. Dit regel je met behulp van de JBL Connect app, die voor zowel Android als iOS beschikbaar is. Je kan echter ook zelf een kleur kiezen die je wil projecteren op de speaker.

  Op de achterkant van de Pulse 2 zit namelijk een JBL Prism knop, waarmee je de kleurenlens op de voorkant bedient. Scan met de knop ingedrukt een oppervlakte en de kleur van dit oppervlak wordt getoond op de Pulse 2. Of je nou roze, rood, groen of blauw wil als kleur: het kan allemaal. Dit leuke extraatje maakt de Pulse 2 nog interessanter.

  Als je met je telefoon verbonden bent met de Pulse 2, hoef je je geen zorgen te maken of je gebeld wordt ja of nee. Gebeld worden kan gemakkelijk als je telefoon verbonden is met de speaker. Door op de pauzeknop te drukken op de speaker kun je je telefoon opnemen en een gesprek voeren dankzij de ingebouwde microfoon van de speaker. Mensen die je bellen horen je zonder ruis of andere problemen, dus dat is ook zeker een pluspunt voor het apparaat.

  jbl pulse 2 review

  Veel waar voor je geld

  De Pulse 2 biedt mooi geluid en leuke, handige extraatjes. Je kunt overal gaan en staan met het apparaat omdat je heel makkelijk kan verbinden met het apparaat en dat is enorm handig. Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding is deze dan ook zeker in orde bij de Pulse 2. Het enige wat je moet overwegen is of deze draagbare speaker je 199 euro waard is, maar voor deze prijs krijg je gelukkig wel een hoop waar voor je geld.

  9

  De plus- en minpunten

  • Stevig
  • Vrijwel waterdicht
  • Goed geluid
  • Telefoon beantwoorden via de speaker
  • Alle kleuren van de regenboog
  • Vrij hoge prijs

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.