JBL Under Armour Headphones Review - Zeer sterke, maar dure headphones

  De fitness-markt is enorm aan het groeien en ook de audio-fabrikanten proberen hier op in te spelen. JBL is daarom de samenwerking aangegaan met Under Armour (een Amerikaanse sportgigant) om de beste headphones te maken voor tijdens het sporten. Of de oordopjes echt het verschil maken, kun je lezen in onze JBL Under Armour headphones review.

  De JBL Under Armour headphones zijn specifiek gemaakt voor gebruik tijdens het sporten in de open lucht, of tijdens het trainen in de sportschool en de oordopjes moeten daarom voldoen aan een aantal voorwaarden. Dat weet JBL dondersgoed en claimt dan ook dat de JBL Under Armour headphones niet alleen sweat-proof, draadloos en lang houdbaar zijn, maar ook dat ze nooit uit je oren zullen vallen.

  Voor altijd vast in je oren

  Die laatste claim is een opvallende uitspraak, maar volgens JBL blijven de oordopjes altijd in je oor zitten, onder welke omstandigheden je ook traint. Dankzij Twistlock blijven de headphones in je oren gedraaid en kunnen ze er niet zonder externe bemoeienis uitvallen. De JBL Under Armour headphones zien er dan ook behoorlijk groot uit, omdat ze niet alleen in je oor draaien, maar ook vastgeklemd blijven zitten in je oorschelp.

  De eerste paar dagen dat je de JBL Under Armour headphones gebruikt zal dan ook niet een heel prettige ervaring zijn, want de oordopjes vergen nogal wat gewenning. Na een lange trainsessie zullen je oren geïrriteerd of zelfs pijnlijk aanvoelen, maar na een dag of twee zullen je oren eraan zijn gewend en zijn die problemen over. Het is tevens ook belangrijk om de goede maat te gebruiken, anders heeft de Twistlock amper effect. Maar eerlijk is eerlijk, de headphones bleven perfect op hun plek zitten, ongeacht welke acrobatische trucs er uitgevoerd worden in de sportschool.

  Klaar voor een volle dag in de sportschool

  Natuurlijk is de onvangst van het Bluetooth-signaal enorm belangrijk voor draadloze headphones, want tijdens het sporten wil je niet dat je ritme wordt verstoord door een haperende beat. Gelukkig heeft de JBL Under Armour headphones een sterk signaal en blijft de muziek ongestoord doorspelen, ondanks het feit dat we de telefoon in een trainingsbroek hadden zitten en het signaal alle kans heeft om weg te vallen tijdens het sporten.

  Met de batterij van de draadloze headphones zit het overigens ook meer dan goed. Het duurt negen uur voordat de accu helemaal leeg is en met de bijgeleverde USB-oplader is hij ook binnen de korste keren weer vol.

  Alleen voor de sporters met een dikke portemonnee

  Helaas is niet alles positief aan de JBL Under Armour headphones, want ondanks dat het geluid over het algemeen zeer sterk is, valt de bass wel een beetje weg. JBL claimt dat je met de JBL Under Armour headphones een ‘pure bass performance’ in huis haalt, maar tijdens het sporten hebben we geluisterd naar de nodige Hard Rock en Metal en viel de bass amper op. Aan de plaatsing van de oortjes zal het ook niet hebben gelegen, want de rest van de klanken kwam perfect binnen op onze trommelvliezen.

  Het grootste minpunt van de headphones is bovendien de prijs. Nu zullen wij niet claimen dat draadloze headphones de goedkoopste producten zijn op de audio-markt, maar 180 euro voor de JBL Under Armour headphones is wel een heel stevige prijs voor een setje oordopjes. Helemaal gezien het feit dat JBL ook verschillende andere draadloze headphones voor de sportmarkt aanbiedt voor tussen de 50 en 80 euro.

  De JBL Under Amour headphones zijn bijna perfect, maar te duur

  De eerste samenwerking tussen JBL en Under Armour lijkt geslaagd. De twee merken hebben met de JBL Under Armour headphones een solide paar oordopjes op de markt gebracht en wij zijn met name te spreken over de Twistlock-functionaliteit, ondanks de pijnlijke eerste twee dagen. Maar het gebrek aan een sterke bass en de extreem hoge prijs gooien helaas roet in het eten en voorkomen dat de headphones een perfecte aanrader zijn elke sporter.

  8

  De plus- en minpunten

  • Twistlock zorgt ervoor dat ze goed vastzitten in je oren
  • Sterk Bluetooth-signaal
  • Lange accuduur
  • Over het algemeen zeer goede klanken...
  • ...maar de bass valt grotendeels weg
  • Prijskaartje van 180 euro

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.