Borderlands The Pre-Sequel Review - Handsome Jack Doppelganger Pack

  De Borderlands-franchise en downloadbare content zijn sinds het begin onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het mocht daarom absoluut geen verrassing heten dat Borderlands: The Pre-Sequel al na een maand verrijkt werd met nieuwe gameplay. In Handsome Jack Doppelganger Pack wordt het aanbod van speelbare karakters uitgebreid naar vijf.

  De bekende Borderlands-formule maakte opnieuw indruk in Borderlands: The Pre-Sequel. Het is uiteindelijk niet het sterkste deel geworden, maar wel de meest bijzondere. Zo zorgt de lage zwaartekracht op de maan voor fundamenteel andere shoot-outs, met meer ongecontroleerde chaos en nóg meer totale gekte op het scherm. De sadistische Handsome Jack schittert opnieuw, en dit avontuur heeft de schurk een bedenkelijke obsessie voor de maand Elpis, het strijdtoneel van de rpg-shooter

  Geen nieuwe missies of verhaallijnen

  In het eerste downloadbare pakket gaat de aandacht volledig uit Handsome Jack. Fans van de gelauwerde schurk schreeuwen al sinds zijn introductie om een speelbare versie. Met deze dlc wordt die langgekoesterde wens gehonoreerd. Althans, voor een deel. In Handsome Jack Doppelganger Pack krijgen we – zoals de titel impliceert – te maken met een dubbelganger van Handsome Jack. Deze is door hemzelf geperfectioneerd en zo authentiek mogelijk gemaakt.

  Voor de makers is de dubbelganger een makkelijk excuus om er geen extra verhaallijn aan vast te knopen. Je kunt aan de slag met ‘Handsome Jack’ en daar blijft het bij. Geen nieuwe missies of andere content, de speler moet het doen met het personage en de bijbehorende skilltree. Hiermee rijst de vraag natuurlijk op of 2K Games zich het er niet te makkelijk van af maakt, maar aan de andere kant willigen ze wel gewoon keurig een wens van hun spelers in.

  Knalfestijn in Handsome Jack Doppelganger Pack review

  Nog meer klonen in het strijdveld

  De makers hebben ondanks dat het om een dubbelganger gaat, hun best gedaan om het net te doen lijken alsof je met Handsome Jack speelt. Zijn charmes waarmee hij vriend en vijand weet in te palmen, komen ook in de vuurgevechten handig van pas. Zo kun je met een aantal vaardigheden uit de skilltree de vijanden afleiden of tijdelijk verlammen, zodat je ze probleemloos met grof geschut kunt uitschakelen.

  Jack moet het vooral hebben van de zwaardere wapens. De sadist kan zonder moeite zowel een raketwerper als een mitrailleur met zich meedragen en heeft zelfs een vaardigheid waarbij hij met het gooien van een granaat al zijn wapens automatisch herlaadt. Zijn grootste specialiteit is van een heel andere orde. In het heetst van de strijd kan hij namelijk nog meer klonen oproepen die tijdelijk aan zijn zijde komen vechten. Dit zorgt voor nog meer chaos en nóg meer gekte op het scherm, voor zover dat nog mogelijk was.

  Schieten in Handsome Jack Doppelganger Pack review

  Handsome Jack Doppelganger Pack 10 dollar waard?

  Met Handsome Jack Doppelganger Pack proberen de makers Borderlands: The Pre-Sequel nieuw elan te geven. Maar daar slagen ze eerlijk gezegd niet in. Naast de introductie van een nieuw personage wordt er nul extra content toegevoegd, dus geen nieuwe missies of verhaallijnen. Het spelen als een dubbelganger van Handsome Jack maakt een hoop goed, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we toch verlangden naar de échte Jack, al was het maar om zijn sadistische humor en absurde uitspraken.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Spelen als 'Handsome Jack'
  • Vermakelijke skills
  • Toch niet de échte Jack
  • Geen nieuwe missies of verhaallijnen
  • Aan de dure kant

  Borderlands: The Pre-Sequel

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.